Åpen barnehage

Åpen barnehage er et pedagogisk tilbud til barn i alderen 0-6 år i følge med en voksen omsorgsperson. Åpen barnehage er også en møteplass der voksne kan bli kjent og bygge sosiale nettverk. I Norges KFUK-KFUM er det flere hovedforeninger som driver åpne barnehager

Åpen barnehage er ikke som alle andre barnehager. Denne barnehagen er like mye for de voksne som for barna. Målet er å skape en sosial arena både for små og store.

En åpen barnehage er et pedagogisk tilbud ledet av en førskolelærer. Her kan foreldre, besteforeldre, au pairer, dagmammaer og andre som passer barn i alderen 0-6 år komme med barna for å være sammen med andre barn og voksne. Det forutsettes at barnas voksne omsorgsperson har ansvar for barnet og tar del i lek og aktiviteter sammen med de ansatte. Det er mye frilek, men også noe fellesprogram som for eksempel sangstund eller andre aktiviteter. Man kan som regel komme og gå når man vil, det er som oftest ingen påmelding eller søknad om plass og tilbudet koster maks en femtilapp eller er helt gratis. Åpen barnhage er derfor akkurat det: åpen!

KFUK-KFUMs åpne barnehager har tilhold i menighetshus og hovedforeningshus, og holder åpent 2-3 dager i uken, fra 4-6 timer hver åpningsdag. Noen steder tilbys lunsj til voksne for en billig penge.

Finn din gruppe