ikon

KFUK-KFUM ÅPEN BARNEHAGE FANA

Sist oppdatert: 23. februar 2022


Åpen barnehage er et pedagogisk tilbud for barn i alderen 0-6 år i følge med en voksen omsorgsperson. Det vil si at den voksne må være tilstede og har selv ansvaret for barnet den tiden de oppholder seg i barnehagen. Åpen barnehage er gratis, du kommer og går når du vil innenfor åpningstidene.

hva skjer i fana åpen bhg?

I barnehagen vår legger vi til rette for lek, og hyggelig sosialt samvær for både barn og voksne. Hver dag har vi samlingsstund kl.10.45, og etterpå spiser vi lunsj sammen. To dager i uken serverer vi lunsj i barnehagen som man betaler litt for. Torsdag er som regel vaffeltorsdag, mens vi serverer frukt, yoghurt og müsli på tirsdager. Kaffe og te får du hos oss for kr. 5,- pr.dag. 

Vi har leker og spill for alle fra 0-6 år i barnehagen vår, og frilek er vår største prioritet. Vi er også opptatt av å gi barna nye erfaringer gjennom formingsaktiviteter, sang og musikk, og av å skape et lekemiljø som er kjent og trygt, men også i stadig endring. Vi samarbeider tett med Fana menighet, og har samlinger i kirkerommet med jevne mellomrom.  Vi tilbyr også utelek på vår koselige lille utelekeplass.

Som i ordinære barnehager markerer vi de ulike høytidene og feiringene, og vi feirer barnas bursdag med bursdagskrone, sang og noe ekstra godt til lunsj.

Noen ganger i året har vi tilbud om gårdsbesøk til besøksgården i området, og skogsturer med bål og aktiviteter i friluftsområdene i Fana og Ytrebygda. Under pandemien var dette hyppigere enn ellers. Vi ønsker også å tilby teateropplevelser i den grad det er tilgjengelig for oss når samfunnet nå åpner opp igjen.
Babysang og babytreff

Torsdager kl.13 arranger vi i samarbeid med Fana menighet babysang for de minste. Denne holdes annenhver gang hos oss i barnehagen og annenhver gang i Ytrebygda kirke. Smil, latter og god stemning. Babyene elsker det, og du synger med AKKURAT den stemmen du har. Du er hjertelig velkommen både før og etter sangen for prat, lek, kaffe og vaffel.

I Januar startet vi et nytt tilbud vi har kalt "Babytreff". Hver mandag klokken 13:00-14:45 er barnehagen i babymodus. Her kan du møte andre foreldre og babyer som er i barselpermisjon, prate baby (eller fotball..), drikke kaffe og la babyen få nye og spennende inntrykk og oppdagelser sammen med de andre babyene på gulvet. Et kjempefint alternativ dersom du ikke går i barselgruppe, eller som et sted for barselgrupper å møtes uten at noen må rydde huset.


eventyryoga

I Fana åpen barnehage tilbyr vi yoga for barn og foreldre hver tirsdag ettermiddag fra 12:30-13:30. Gjennom eventyret beveger vi oss som slanger og apekatter, snegler og flygefisker. Stillingene er kjente yogastillinger som gjør godt for både innsiden og innsiden, og GLEDE i fellesskapet er aller viktigst. Vi øver oss på å lytte, gjøre på likt og å samarbeide med mamma eller pappa i paryoga. Vi mediterer med sang og bevegelse og vi hviler til rene lyder og vakker musikk. Eventyryoga passer aller best for dem som er over 2,5 år og som kan holde fokus i litt mer enn to minutter:).

hvor finner du oss?

Vi holder til i underetasjen i Fana menighetshuset bak Fana kirke. Inngang fra elvesiden. Der er rikelig med parkering. Buss fra Lagunen til Fana går cirka hver halvtime. 

Aktivitetene våre annonseres ukentlig på Facebook, så hold deg oppdatert ved å sjekke vår Facebookside HER


VÅRE ÅPNINGSTIDER:

Mandag: 09.00-15.00

Tirsdag: 09.00-14.00

Torsdag: 09.00-14.00

Vi følger skoleruten, og er stengt i skoleferiene.

KOM SOM DU ER OG SOM DEN DU ER, VI ØNSKER SMÅ OG STORE HJERTELIG VELKOMMEN TIL FANA ÅPEN BARNEHAGE


Hilsen Nina Grønvigh, Styrer


Lurer du på noe mer, skal du ikke nøle med å ta kontakt:

Kontaktinfo:
Fana KFUK-KFUM Åpen Barnehage
Adresse: Fanaveien 320 5244 FANA
E-post: nina.gronvigh@kfuk-kfum.no
Tlf. 900 46 107


til toppen
Ikon