ikon Min Connect

Ten-sing-norway

Sist oppdatert: 20. desember 2023

Ten Sing Norway er et år for deg som er kreativ og brenner for Ten Sing. På Ten Sing Norway er du elev på Rønningen Folkehøgskole på en linje med fokus på kreative prosesser, kunstnerisk utøvelse og lederutvikling. Du får reise på turné i Norge og utlandet med en egenprodusert forestilling og seminarer og du blir del av et fantastisk fellesskap der du utvikler deg som menneske og leder.

SØK TEN SING NORWAY HER!

Les mer søknadsprosessen nederst på siden

Book Ten Sing Norway

ELEV PÅ RØNNINGEN FOLKEHØGSKOLE

Ten Sing Norway er en linje på Rønningen Folkehøgskole. Som elev på Ten Sing Norway får du et skreddersydd opplegg som utvikler deg som utøver, pedagog og leder. Undervisningen er lagt opp med fokus på tre hovedemner: ledertrening, tro og refleksjon og et kunstnerisk fordypningsfag du selv velger. Fordypningsfagene du kan velge mellom er band, vokal, dans og drama og hvert av disse fagene har egne opplegg der en får møte gode lærerressurser på skolen, profesjonelle utøvere og ressurser i organisasjonen. Du har videre stor frihet til å velge de valgfag du ønsker, og du får ta del I et stort og spennende folkehøgskolemiljø gjennom fellesfag og internatliv!

Å SKAPE MED MENING

På Ten Sing Norway får du oppleve programskaping og kreativt prosessarbeid på sitt beste, der gruppas egne ressurser, styrker og meninger er utgangspunktet for hva som skal skje på scenen. Du får være med å skape en forestilling som vil bli sett av hundrevis av ungdommer og andre i hele Norge med utgangspunkt i . En forestilling med mening som skal inspirere unge til engasjement og styrke Ten Sing-arbeidet lokalt. Du får delta aktivt i den kreative prosessen fram mot forestilling og du får også stå som utøver på scenen selv. Du får massiv erfaring i å stå i en formidlingssituasjon og du får en unik mulighet til å reise på turné og stå på scenen kveld etter kveld.


NORGESTURNE

Ten Sing Norway har en svært viktig funksjon i Ten Sing bevegelsen her hjemme. Gruppa reiser derfor også mye i Norge og du vil få mulighet til å besøke Ten Sing-grupper i hele landet! Etter premiere på høsten reiser gruppa rett videre på turné. Turnébussen kjører fra Oslo og videre til kretser i øst, sør, vest og nord. Vi prøver hvert år å legge turen innom så mange kretser som mulig og kanskje får man også tatt turen innom Sverige, Danmark, Finland eller Tyskland. På våren reiser gruppa igjen ut på Norgesbesøk. Denne gangen er gruppa lengre på hvert sted. Man får møte Ten Sing grupper, oppleve Ten Sing festivaler og være med på å styrke det lokale arbeidet gjennom seminarer og enhetsbesøk.

LINJETUR

SØR-AFRIKA - rettferdig fordeling med afrikansk kultur, natur og livsmot 

Vi reiser til Sør-Afrika og besøker våre partnere der. KFUK-KFUM har hatt studieturer til Sør-Afrika i mer enn 25 år og vi kjenner både landet og folkene der svært godt. 

Studieturen går til Soweto, Johannesburg og Cape Town, med avstikkere hit og dit. Denne turen gir deg opplevelser for livet og en bedre forståelse av de historiske, kulturelle og sosiale forholdene i «The rainbow nation».  

Sør-Afrika er et land fullt av kontraster. Vi møter ungdom i en helt annen livssituasjon enn vår egen. Først og fremst kommer vi tett på folk, og lærer noe om hvordan mennesker finner glede i livet slik det arter seg for dem. 

Arven etter apartheid preger landet fortsatt, selv om Nelson Mandela gjorde sitt for å skape noe nytt.  Etter hans tid har landet fått flere problemer enn det har løst - korrupsjon er en av de store utfordringene. 

LEDERTRENING

Før skolestart deltar Ten Sing Norway på KFUK-KFUM Lederkurs for unge voksne. Det er et ledertreningskurs for alle som skal jobbe med ungdom i regi av KFUK-KFUM; på folkehøyskole, i kirken eller på prosjekter. Blant deltagerene vil du finne stipendiater fra våre folkehøgskoler, fra utvekslingsprogrammet Change og fra KFUK-hjemmet i London. Kurset tar opp ulike sider ved det å være leder gjennom korte forelesninger, praktiske metoder og oppgaver i felleskap. Vi håper kurset vil gi ny kunnskap, nyttige tips og verktøy, og et nettverk av likesinnede i samme situasjon. Gjennom uken vil alle deltakerne få utfordre og utfolde seg med både kropp og sinn som lag og individuelt. Kurset er obligatorisk for alle som skal gå Ten Sing Norway. I 2024 avholdes kurset i uke 32 på Sunnmøre Folkehøyskole. 

BOOKE TEN SING NORWAY? 

Ten Sing Norway skal være til inspirasjon og hjelp for kretser, enheter og menigheter i Norge. Et besøk av Ten Sing Norway er som en vitamininnsprøytning for det lokale arbeidet. Med god tilrettelegging vil besøket bidra til langvarig effekt som styrket engasjement og medlemsvekst.

Det er mulig å booke show og besøk av Ten Sing Norway. Send din forespørsel til tsnbooking@kfuk-kfum.no så vil du bli kontaktet.

SØK TEN SING NORWAY

For å komme med i førsteopptaket må søknad sendes inn før søknadsfristen 10. januar 2024. Deretter er det løpende opptak ved behov fram mot sommeren. For søkere til Ten Sing Norway er det obligatorisk å delta på søkerhelg på Rønningen FHS siste helgen i januar. Søkerhelga skal gi deg som søker et bedre innblikk i hva Ten Sing Norway innebærer, og den skal gi oss mulighet til å bli bedre kjent med den enkelte søker. Helga har et variert program med blant annet gruppeintervjuer, enkeltsamtaler, seminarer, gruppeøvelser og sosialt program, men blir i år avholdt digitalt. Søkerhelga starter fredag 26. januar varer til søndag 28. januar.

Ten Sing Norway er et KFUK-KFUM-program, men søknaden sendes til Rønningen FHS og er en del av det nasjonale folkehøyskole opptaket. Søkere til Ten Sing Norway må legge ved et eget vedlegg i tillegg til den generelle søknaden til skolen. Dette vedlegget finner du her:

Vedlegg søknadsskjema - Ten Sing Norway.docx


til toppen
Ikon

Vi bruker informasjonskapsler for å samle brukerstatistikk fra nettsiden vår. Statistikken benytter vi for å gjøre brukeropplevelsen på nettsiden bedre. Les mer