ikon

Eirik og Trond Wirak

Sist oppdatert: 18. februar 2022

- Jeg er frivillig for å være til hjelp


Eirik (18) er som frivillig med å arrangere flere ulike leirer for barn og unge i Agder. Når han hører at det skal være leir, så melder han seg til å være med å planlegge, og som leder på selve leiren. Da gjerne som hovedleder.


Eirik Wirak (18) og Trond  Wirak (57) side om side. Far og sønn med sterkt engasjement for barn og unge i Grimstad KFUK-KFUM. 


- Jeg sitter også i kretsstyret her i Agder KFUK KFUM, og jeg er speiderleder i Grimstad KFUK KFUM Speidere, jeg er også med som ungdomsleder i ledergruppa i Apell Ten Sing, sier Eirik. 

Faren hans, Trond (57), er gruppeleder og stifinner-leder i Grimstad KFUK-KFUM-Speidere. Speideren har ukentlige møter, stort sett ute i nærområdene rundt Grimstad, ofte på friluftsområdet Dømmesmoen. I tillegg er det noen helgeturer gjennom året og annen hvert år er det en uke lang leir, enten krets eller landsleir.

- Jeg er med i et arbeidsutvalg i Grimstad KFUK-KFUM og jeg har ansvaret for Solhøgda leirsted på Øynaheia i Froland kommune. Et Leirsted som ligger en drøy halvtime kjøring fra Grimstad og Arendal. Her er det en del vedlikehold som må gjøres. Noen små reparasjoner av dørhåndtak, rensing av sluk, rydde og brenne kvist, ta imot tyske sommergjester, ha god dialog med naboene, ordne med brøyting, og at leirstedet fremstår som attraktivt for våre gjester. Eller sørge for at større ting blir gjort enten på dugnad eller av håndverkere. Jeg har også stor glede av å være i riggegjengen for Sommertreffet på Risøya, stor opplevelse hver sommer i uke 30, forteller Trond. 

Hva gir det dere å være frivillige?

- Jeg er frivillig fordi jeg ønsker å gi barn og unge de samme gode, og fine leiropplevelsene som jeg selv fikk på leir, og fordi jeg ønsker å lære videre det jeg har lært til de yngre speiderne i gruppa. Å være frivillig gir meg glede, jeg blir glad av å se barn og unge som trives på leir. For meg var det helt naturlig å bli med som leder på leirene vi arrangerer her i kretsen da jeg ble for gammel til å være deltaker, sier 18-åringen

- Jeg er frivillig for å gi tilbake mangt og meget av det jeg selv har fått oppleve gjennom speiding, klubb og tensing. Mitt ønske er å kunne gi barn og unge de samme flotte opplevelsene jeg har fått i møte med Norges KFUK-KFUM-speidere og i KFUK-KFUM Norge. Jeg er frivillig for å være til hjelp. Det var naturlig å gå inn i dette arbeidet både for å være til hjelp og støtte med de som drev arbeidet før meg, men også for å være med å gi dette arbeidet videre til mine egne barn og ungdommer. Men selvsagt også til mange andre barn og unge som har lyst til å være med i dette arbeidet i dag, mimrer Trond. 

Kommer du på en episode du husker spesielt godt, eller har du noe annet du vil fortelle om?

- Utrolig hva vi får gjort når vi har med frivillige. Tenker på hva som har blitt gjort på leirstedet i form av stort nybygg og med modernisering av resten av stedet. Når vi er mange og løfter i flokk så får vi gjort veldig mye. Leirstedet hadde aldri blitt så bra uten alle de som har vært med på dugnadene, malt og snekret, ryddet ute, rydding av skog, fikse vedskjul bygge bad. Det er så mange oppgaver som vi ikke hadde fått til hvis vi ikke var flere om jobben. Når vi er flere som får jobbe sammen så er en dugnadsinnsats ganske moro og veldig trivelig. Så og løfte i flokk gjør store ting, sier Trond. 

tusen takk til eirik og trond, far og sønn, for historien deres og jobben dere gjør!

til toppen
Ikon