ikon

Farid Jacobsen Aden

Sist oppdatert: 6. april 2022

Farid er kledd i vest og skjorte, han klimprer på gitar

- føles som at jeg bidrar til å skape morgendagens helter 


Farid Jacobsen Aden er 24 år gammel. Ved Forandringshuset Grønland hjelper han ungdommer med å uttrykke seg musikalsk, og føle at de blir hørt.

Hva gjør du som frivillig?

- Min oppgave som frivillig er å hjelpe ungdommer med mestringsfølelsen gjennom musikk, noe jeg føler de tar med seg inn i sin hverdag, om det er skole, eller sosiale sammenhenger. Det er ungdommer som går gjennom mye, og som trenger å få det ut på en god og konstruktiv måte. Jeg anser musikk som terapi.

- Vi leker med ord som både rimer, og som passer deres realitet.  Vi lager en historie gjennom musikken rett og slett, en slags mini dokumentar om hvert enkelt individ. Bilder sier mer enn tusen ord sies det, det stemmer. I musikken kombinerer vi både bilder, og ord. Jeg viser dem at det ikke er noen store forskjeller mellom dem og de største artistene i verden. Eneste forskjellen er flaks og dedikasjon.

Hva gir det deg å være frivillig?

- Helt ærlig var det ikke meningen engang, det bare skjedde. Har alltid vært en som hjelper folk på frivillig basis. Ble bedre kjent med Forandringshuset via min arbeidsgiver Campcom, hvor vi hjelper ungdommer som  kommer fra vanskelige levekår, og det ble bare en naturlig overgang til å hjelpe ungdommer. 

I jobben som frivillig føles det som at jeg bidrar til å skape morgendagens helter. Føler jeg gjør en god gjerning, noe som igjen får meg til å føle meg bra. Jeg får utviklet mine egenskaper, og forstår mennesker bedre. 

Har du en episode eller noe spesielt du husker og vil fortelle om? 

- Hvis jeg er nødt til å velge én må det være den dagen jeg fikk hjulpet en ung mann som gikk gjennom en tøff periode. Gutten hadde mye sinne, og viste ikke hvordan han skulle takle det.  Noe av sinnet hans var tilknyttet at han ikke var flink til noe, og at han følte tiden på skolen var bortkastet fordi han ikke lærte noe.  Så vi satt oss ned sammen og begynte å skrive en låt. Dette var første gangen gutten var i studio og skulle få utrykke seg med sin egen stemme. Hele prosjektet hørtes overraskende bra ut, og gutten var veldig begeistret over det han fikk til. Han følte at  han nå fikk gjort noe riktig.

TUSEN TAKK, FARID!til toppen
Ikon