ikon

Gunn Berit Gjerde

Sist oppdatert: 30. mars 2022

Portrett av kvinne fra skuldrene og opp

- Det gir meg inspirasjon og glede å arbeide i lag med, og lære  av yngre folk

Hils på Gunn Berit Gjerde. Hun er 68 år og pensjonist.

Hva gjør du som frivillig?

- Eg er leiar i KFUK-KFUM Hareid for eit flott styre, medlem i forbundstyret og medlem i K-gruppe i Hareid

Hva gir det deg å være frivillig?

- Eg er frivilleg fordi eg har lyst at nye barn og unge skal få oppleve den trygge fellesskapen eg vaks opp i , i speidaren og i klubben. Der lærte eg også ansvar, leiartrening og å drive ein organisasjon. Viktig læring som eg har hatt med meg som politisk leiar seinare i livet. For første gong er eg den eldste i begge styra eg er med i. Det gir meg inspirasjon og glede å arbeide i lag med, og lære  av yngre folk.

Har du en episode eller noe spesielt du husker og vil fortelle om? 

- Under eit allmannamøte i Hareid Ten Sing diskuterte vi øvingsdagar og repertoar. Ei 13 år gammal jente reiste seg opp og sa: «For meg er det akkurat det same kva dag det er, eller kva vi syng. For meg er det viktig at koret finst og det er samling. Dette er einaste staden eg møter andre ungdommar  på fritida mi»

K-gruppe

"K-gruppe" er en forkortelse for KFUK-gruppe – Kristen Forening for Unge Kvinner.  Medlemmene i ei gruppe møtes gjerne én gang i måneden. Samlingene er som oftest hjemme hos de ulike medlemmene i gruppa – med enkel servering. Hver gruppe avgjør hvordan samlingene legges opp. Samtalekvelder, turer og foredrag er eksempler på hva gruppene gjør.

Takk for historien din, Gunn Berit!

til toppen
Ikon