ikon

Roar Strand

Sist oppdatert: 5. mai 2022


Lagbilde med fotballspillere med Kåffa-drakterRoar er lagspiller . Nummer tre fra venstre, bakre rad. For noen år siden ble denne gjengen lansert som drømme-ellever'n . Foto: KÅFFA

BÆRER PÅ EN STOR DRØM

Roar Strand kjenner seg heldig som får være med i KFUM-kameratene. Det har han vært siden 1967, da var han 15 år gammel. Her forteller han om sin rolle og sitt engasjement som frivillig igjennom et langt liv. 

- Noe stor fotballspiller var jeg ikke, men spilte noen kamper på gutte, junior, oldboys og veteranlag. Var nok ca. 50 da jeg spilte min siste kamp. Imidlertid har jeg fått lov til å være med på mye fra sidelinjen som trener, lagleder og dugnadsarbeider ved siden av flere perioder i KFUM-kameratenes styre. 

- Jeg er fortsatt styremedlem til tross for at jeg fyller 70 år til høsten. På A-lagskampene har jeg vært ansvarlig for akkreditering. Sørger også for at alle ledere for barn under 17 år har politiattest. Det er 365 personer, alle er skikkelige og flotte folk og skjønner ikke alltid at de trenger politiattest, men jeg er rå til å mase inntil alle har. 

- Opp gjennom årene har jeg ledet flyttejobber, vært vakt på arrangementer, puttet innstikk i Vårt Land og drevet tippelag i 17 år ved siden av mange år som lagleder.  En gang vant tippelaget som hadde 200 andelseiere ca 200.00 kroner. Det var før vi fikk den fine KFUM-hallen, men vi hadde tilhold i en liten stue midt på Ekebergsletta, Rødstua. Andelseierne fikk beskjed om at de kunne å komme på Rødstua og hente sin tusenlapp og fikk kaffe og kake. Det var gøy.

- I KFUM-kameratene har vi en overskrift for dette året, Sawubona. Det betyr jeg ser deg. Det er en av årsakene til at jeg er med i KFUM-kameratene. Mange venner ser meg. Jeg håper å bidra slik at alle våre 1633 medlemmer opplever å bli sett. Jeg ønsker å bidra til at barn og unge skal ha et godt sted å være. 

- Jeg er veldig glad i en svensk sang og håper at barn og unge ikke bare blir sett, men også opplever det denne sangen forteller.

Du vet vel at du er verdifull?
At du er viktig her og nå
At du er elsket for din egen skyld.
For ingen andre er som deg.
Det er for mange mennesker som ønsker å snakke om
At du bør være slik og slik.
Gud Fader selv, han aksepterer deg uansett.
Og  det kan du stole på. 

- Når jeg får lov å skrive til dere vil jeg til slutt dele et ønske jeg har. KFUM-kameratene vil bygge Norges flotteste arena på Ekeberg når vi bare får den endelige godkjennelsen fra Oslo kommune. Der kommer det til å skje mirakler og i styret sier vi at det skal bli Mirakel arena. Jeg håper jeg får oppleve at den blir ferdig!

til toppen
Ikon