ikon

Rosa Fivelstad

Sist oppdatert: 27. januar 2022

- Det gir meg glede, og jeg lærer mye om utviklingen av barn og ungdom


Rosa Fivelstad lager mat, snakker med barn og ungdom, prater med familier, og hjelper til på aktiviteter. For at aktivitetene ikke skal bli avlyst trår hun til i Tweens og Prosjektet Nettverk. Alt dette på Forandringshuset Drammen.

- Hvorfor er du frivillig? Hva gir det deg?

Behovet for at det skal være aktiviteter for barn, ungdom og barnefamilier er veldig stort. For at det skal finnes faste aktiviteter til dem så trengs det frivillige. Mange barn og unge trenger noen å snakke med, og jeg opplever at de kommer til oss fordi vi lytter og hører på dem. Det gir meg glede, og jeg lærer mye om utviklingen av barn og ungdom. Man kan være sosial og det gir en positiv energi.

På spørsmålet om det er en episode eller hendelse hun husker spesielt godt trekker hun frem en hyttetur med en stor gjeng med barn i 10-12 årsalderen. 

Det var mye som skjedde, men det er godt å se hvor mye hvor glede barna fikk av den turen. Det er mange som ikke drar bort i feriene på grunn av økonomien, så å få glede og takknemlighet av de barna setter spor i hjertet. Det er spesielt hvor godt man blir tatt imot av barna og ungdommene. Jeg setter stor pris på tilliten de viser meg. 


Tusen takk for alt du gjør, Rosa!

til toppen
Ikon