ikon

Sindre Roalkvam

Sist oppdatert: 24. mars 2022

- for meg vikrer det absurd å gi opp frivilligheten

Mann kledd i lue og jakke står med plakat foran Stortinget.Sindre Roalkvam  i sitt ess foran Stortinget. 

Sindre er 19 år gammel og går på Rønningen folkehøgskole hvor han trives godt. Gjennom sitt engasjement får Sindre holde foredrag om blant annet menneskerettigheter, men også hvordan enkeltmennesker kan handle og ta etiske valg.  

Hva gjør du som frivillig? 

-Jeg er frivillig for KFUK KFUM Global, og er leder av  Politisk Utval for Økonomisk Rettferdighet (PUØR). Vi arrangerer og deltar i aksjoner for økonomisk rettferdighet, nylig hadde vi en aksjon utenfor Stortinget der vi krevde at Norge tar på seg en forkjemperrolle for en FN-konvensjon for et rettferdig globalt skattesystem. Vi drar også ut og sprer kunnskap om tema, blant annet ved å holde lørdagsseminar på folkehøgskoler.

Nysgjerrig og vil lese mer? Sjekk ut PUØR her.

Hva gir det deg?

- Livsglede og mening. Gjennom arbeidet har jeg hatt mange fantastiske møter med mennesker. Det virker helt absurd for meg i moderne tid og gi opp frivilligheten. Måten jeg får gjort meningsfullt arbeid som betyr mye for andre, men også meg selv er et stort privilegium. I Norge har vi en fantastisk mulighet til å jobbe frivillig med utrolig mye, og det er lett å komme seg inn i frivilligheten. En blir tatt utrolig godt imot uansett hvor man velger og være frivillig, men spesielt godt i KFUK KFUM. Det som først fikk meg inn var nok besteforeldrene mine, spesielt morfaren min. Selv som pensjonist står han fortsatt på, og er den mest aktive "gamlingen" jeg kjenner til. Jeg ser livsgleden arbeidet har gitt morfar , og han sammen med alle de andre frivillige jeg har møtt. Spesielt innenfor KFUK-KFUM Global gir meg den drivkraften jeg trenger. 

Har du en episode eller noe spesielt du husker og vil fortelle om?

- Vanskelig og nevne én episode. Jeg er jo et relativt nytt medlem av KFUK KFUM Global, men jeg har blitt tatt så utrolig godt imot at det kjennes som om jeg har vært her kjempelenge. Jeg tror alle møtene med menneskene jeg har fått gjennom arbeidet har vært essensielt for min del. Det at en gruppe ungdom og unge voksne setter seg ned med et felles mål og klarer å skape en fantastisk aksjon er helt utrolig.

 Tusen takk, vi heier på deg Sindre!

til toppen
Ikon