ikon

Thor-Ivar Pute Eriksen

Publisert: 28. april 2022
Sist oppdatert: 28. april 2022


Portrett av Thor-Ivar Pute Eriksen, svart-hvitt Thor-Ivar brenner for å gi barn og unge muligheter til å utvikle seg i speideren. Foto: Privat 


- gir en god følelse

Thor-Ivar Pute Eriksen er 53 år og har vært frivillig i Askerspeiderne siden 1984 og speider siden 1977. 

Hva gjør du som frivillig og hvor?

- Som frivillig i Asker KFUK-KFUM-speidere har jeg vært speiderleder gjennom snart 40 år - siden 1984. Før det var jeg speider og patruljefører fra 1977. Som speiderleder organiserer og planlegger jeg møter hver uke og turer i inn- og utland flere ganger i året. Askerspeiderne er en aktiv speidergruppe med rundt 100 medlemmer. Dette har vært mange år med mye glede og mange barn og unge som har gått gjennom vår speidergruppe.

Hvorfor er du frivillig? Hva gir det deg?

- Det å være frivillig, og det å være speiderleder gir, og har gitt enormt mye gjennom mange år. Det har vært veldig viktig for meg å gi andre barn og unge den samme muligheten som jeg selv fikk til å utvikle meg som speider og leder, og å lære opp andre i et godt friluftsliv. Ekstra morsomt er det når noen av egne barn fortsetter til å bli speiderledere. Det å tenke på alle de barn og unge som har fått et godt tilbud og som har fått sjansen til å utvikle seg til den beste versjonen av seg selv gir en god følelse.

Er det en episode eller noe spesielt du husker og vil fortelle om?

- Jeg vil trekke frem vårt engasjement i samarbeid med en speidergruppe i en YMCA-forening på Sri Lanka. Jevnlig har noen fra gruppen vår dratt ned dit med våre egne speidere og arrangert leir sammen med, og for disse lankesiske speiderne. Det å se hvordan speiderforbrødringen mellom våre unge og de lankesiske unge er med å skape engasjement på tvers av kulturer og landegrenser på den måten er stort. Det å se alt det vi har felles til tross for forskjellene har betydd mye.

TAKK FOR AT DU ER FRIVILLIG, THOR-IVAR!


til toppen
Ikon