Gloria musikalhelg og tweensfestival 2018

Gloria musikalhelg 2018

Velkommen til Gloria-musikalhelg! I oktober braker det løs! Lørdag bruker vi til musikaløving. Lørsdagskveld blir det eget program for tweens, med overnatting til søndag. Søndag blir det musikalkonsert i St.Jakob kirke. Bli med på høstens gøyeste helg!

Gloria musikalhelg med tweensopplegg 

Du kan allerede begynne å glede deg til høstens beste helg! Helgen 27.-28.oktober 2018 inviterer KFUK-KFUM Bjørgvin og Bergen Domkirke menighet deg med på «Gloria – vi bærer lyset!»-musikalhelg! Helgen er for barn i 1.-8-klasse, og i år prøver vi en litt ny vri og tweensfestivalen er en del av musikalhelgen. Musikalhelgen settes opp som en del av barneprogrammet i Bergen kirkeautunnale. De som er tweens (5.-8-klassinger) får eget tweenstilpasset opplegg på lørdagskvelden. 

«Gloria – vi bærer lyset»-musikalen har barneskolebarn som målgruppe og er produsert av Eirik Breivik Minde og Julie Ane Ødegaard på vegne av KFUK-KFUM Bjørgvin. Musikalen gjenspeiler KFUK-KFUMs ideologi om «det hele mennesket med ånd, sjel og kropp». «Gloria, vi bærer lyset» er skrevet og produsert med et moderne preg og gjør bruk av et bredt musikalsk spekter. Tekstene og historien spinner rundt temaet «Hva vil det si å bære Guds lys på jorden?». Både i form og innhold løftes den utøvende kreativiteten og livsgleden, det å uttrykke seg gjennom sang og dans, frem som en viktig del av det kristne livet. 


Program for helgen 

Musikalhelgen er i Bergen sentrum. Mye av fellesprogrammet skjer i St. Jakob kirke på Nedre Nygård (Jonas Reins gate 2). Vi skal ha mye gøy på programmet! Helgen ledes av dyktige og engasjerende instruktører og musikere. 

Det blir både fellesøvinger og gruppebaserte aktiviteter. Denne helgen skal vi øve inn musikalen, som består av ulike elementer: fellessanger, sanger med solister, sanger med bevegelser, sanger med drama, sanger med dans. Lørdagen blir den store øvelsesdagen, med generalprøve på søndagen etter lunsj og forestilling på søndagsettermiddag. De yngste barna (1.-4.klassingene) drar hjem på ettermiddagen, og tweens har eget opplegg lørdagskveld og søndagsformiddag. Søndag møtes alle til gjennomgang og generalprøve i St.Jakob kirke. 

Rammeprogram

Lørdag:

10:00 Oppmøte i St. Jakob kirke, registrering og oppstart

10:30 Felleskor

12:00 Lunsj

12:30 Gruppeaktiviteter

15:00 Felleskor

15:45 Middag (1.-4.klasse). Må være hentet innen kl. 16:30

16:15 Middag (5.-8.klasse/ tweens)

17:00 Tweensa går fra St. Jakob til Mariakirken åpen barnehage (soveposer og liggeunderlag blir transportert i bil, resten av bagasjen må den enkelte bære selv)

18:30 Tweenskveld

21:00 Kveldsmat og kveldsavslutning

22:30 Natta!


Søndag:

Opplegg for tweens: 

Fra 08:00 Vekking, frokost, pakking og rydding

10:00 Globalløype (utendørs!)

11:45 Matpakke-lunsj + dusjing etter globalløp 

12:30 Vi går til St. Jakob kirke (bagasje blir transportert i bil)


13:00 Alle møter i St. Jakob kirke (både 1.-4.klassingene og tweensa)

Fellesøving og generalprøve 

16:00 Enkelt måltid

17:00 Gloria Musikalfremvisning

Ca. 18:00 Hjemreise 


Praktiske oppgaver

Vi har med oss mange flinke frivillige ledere som har ansvar for de ulike programpostene, men vi håper også at de lederne/foreldrene som er med gjennom helgen kan hjelpe til med praktiske oppgaver der det er behov, som f.eks. måltidsavvikling.


Informasjon til tweens som overnatter:

Det er viktig at tweensa pakker bagasjen sin i ryggsekk og kan bære denne selv under gåturen fra St. Jakob kirke til Mariakirken åpen barnehage. Husk også å pakke i plastposer/ vanntett pakkposer i tilfelle det regner slik at klær og andre ting ikke blir vått. Vi vil være behjelpelige med å transportere soveposer og liggeunderlag i bil. Hvis noen har med dobbel luftmadrass, må man sove to stykker på den. Det er ganske trangt om plassen både i Mariakirken åpen barnehage og på Mariastuene.


Påmelding 

Påmelding skjer ved å bruke den blå «påmeldingsknappen» til høyre på denne siden. Grupper som er medlem av KFUK-KFUM bruker den ordinære gruppepåmeldingsfunksjonen i Connect. Grupper som ikke er medlemmer av KFUK-KFUM bruker «meld på deg selv/andre»-funksjonen. Her kan en voksen melde på alle barn og medfølgende voksne som reiser i samme reisefølge. 

Pr. 8. barn skal det være med 1 voksenleder/ foreldre som har ansvar for barna. Alle tweensgrupper som overnatter må ha med seg minst 1 voksen som overnatter sammen med barna. 

Påmeldingsfrist er 15.oktober 2018.

Påmeldingsslipp til bruk innad i grupper, kan lastes ned her: påmeldingsslipp Gloria 2018.pdf


Deltakeravgift før 1.OKTOBER (prisen stiger med 100 kr etter 1/10)

1.-4.klassinger: 375 kr for medlemmer i KFUK-KFUM (525 kr for andre) 

5.-8.klassinger: 550 kr for medlemmer i KFUK-KFUM (700 kr for andre) 

Voksne (ledere/ foreldre som er med gjennom helgen): 300 kr for medlemmer i KFUK-KFUM (400 kr for andre) 

Deltakeravgift inkluderer alle programkostnader og mat, samt overnatting for tweens.

50% avmeldingsgebyr ved avmelding etter 1/10. 100% avmeldingsgebyr ved avmelding etter 20/10. 

Familiens økonomi skal ikke være til hinder for deltakelse hos oss. Les mer om KFUK-KFUMs deltakerfond på kfuk-kfum.no/deltakerfond.


AKTIVITETSGRUPPER/ SEMINARER 

 Ved påmelding må det gjøres også første-, andre- og tredjevalg for aktivitetsgrupper/ seminarer. Som en del av musikalforberedelsene på lørdagen får barna delta på en aktivitetsgruppe/ seminar. Her kan barna velge mellom følgende aktiviteter: 

 • Dans 

 • Drama 

 • Forsanger/ minikor

 • Foto  (fra 3.klasse og oppover): Ta med eget fotokamera. Husk ekstra batteri, lader og minnekort. 

 • HobbY/ kreativ : Ta med 2-3 tomme syltetøyglass el.lign, gjerne med lokk. 

 • Teknikk (fra 3.klasse og oppover)


PAKKELISTE FOR DE SOM IKKE OVERNATTER (1.-4.klassinger): 

 • Innesko (både lørdag og søndag) 
 • Drikkeflaske
 • Klær som passer til tildelt aktivitetsgruppe
 • Svart underdel og overdel i valgfri farge til forestillingen søndag 


Pakkeliste for tweens (5.-8.klassinger): 

 • Innesko
 • Drikkeflaske
 • Klær som passer til tildelt aktivitetsgruppe
 • Sovepose 
 • Liggeunderlag
 • Innesko
 • Hodelykt/ lommelykt
 • Refleksvest
 • Toalettsaker og klær for en overnatting
 • Håndkle
 • Regntøy (vi skal gå fra St. Jakob kirke til Mariakirken åpen barnehage på lørdag, og tilbake på søndag)
 • Klær til globalløypen (gjerne turtøy/treningsklær)
 • Svart underdel og overdel i valgfri farge til forestillingen søndag 


globalløype for tweens søndagsformiddag 28.oktober

I år prøver vi ut en ny variant av Globalaksjonen – det blir globalløype i stedet for globalløp! Målet med Globalaksjonen er å samle inn penger til KFUK-KFUM Globals prosjekter. Deltakerne samler inn penger ved å skaffe seg sponsorer, som enten sponser pr. gjennomført aktivitet eller fast beløp for deltakelse i løypen, uavhengig av hvor mange aktiviteter man fullfører.

I år fokuserer Globalaksjonen på ungdoms rettigheter og medvirkning i Tanzania, Sør-Sudan og Palestina. Å la ungdom få kunnskap og rom til å ta egne valg som omhandler deres liv og helse, gjør dem til bevisste borgere. Vi mener at ungdom er selve ryggraden i den globale utviklingen, og ved å inkludere ungdom i politiske prosesser og ved å gi dem selvbestemmelse over egne liv, dytter vi også verden framover.

Les mer om hvordan Globalløypen fungerer her: Infoskriv Globalaksjonen 2018.pdf

Sponsorskjema lastes ned her: Sponsorskjema Globalløp Gloria Tweens.pdf

Les mer om KFUK-KFUM Global og Globalaksjonen her: kfuk-kfum-global.no/metode/globalaksjonen 

Forestilling søndag 28.oktober 

Vi avslutter musikalhelgen med musikalfremføring i St. Jakob kirke søndag kl. 17:00, og forestillingen varer i ca. én time. Forestillingen settes opp som en del av Bergen Kirkeautunnale. 

Musikalen fremføres i konsertform med innslag fra solister, dansere og dramagruppe, i tillegg til det store felleskoret. Her får barn og unge en gyllen anledning til å vise seg frem på en scene med profesjonelle musikere, instruktører og produksjon. Familie og venner er hjertelig velkommen! Billetter kan kjøpes på forhånd eller i døren.  Billetter kan forhåndsbestilles og -betales her: https://ticketco.events/no/nb/events/50921 

Priser: 

Barn under 15 år: gratis 

Voksne: 100 kr. 


Spesielle behov? 

Husk å gi oss beskjed ved påmelding om allergier, matrestriksjoner, sykdommer eller andre hensyn som vi bør vite om, både hos barna og lederne. På den måten kan vi tilrettelegge på best mulig måte. Husk å sjekke at barnet ditt inngår i familiens reiseforsikring. 


Bilder og filming under festivalen 

Det vil kunne bli tatt bilder og filmet gjennom helgen. Noe av dette kan i ettertid bli brukt i kretsens informasjonsarbeid. Vi kommer kun til å publisere gruppebilder. Bilder av enkeltpersoner publiseres kun etter tillatelse. Ta kontakt med oss i forkant hvis noen barn ønsker å reservere seg mot dette. 


Kontaktinformasjon 

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med KFUK-KFUM Bjørgvin krets ved daglig leder/ kretssekretær Alice J. Vatnehol, alice@kfuk-kfum.no, 55606070 (kontor, dagtid) eller mobil: 98667869.


brosjyre til nedlasing: 

Gloria 2018 brosjyre (2).pdf