Høstfestivalen 2018 "Vær deg selv. Stå opp for andre."

Høstfestivalen 2018

Ungdomsfestivalen for deg mellom 13-19 år du ikke KAN gå glipp av!

DETTE FÅR DU: 

SEMINARER, MØTE GAMLE KJENTE, GLOBALLØP INNE PÅ CC HAMAR KJØPESENTER, MORGEN- OG KVELDSSHOW, JAKOBMESSE, NYE VENNER, GABONG, LOVSANGSKONSERT ++ 

Pris

600,- for medlemmer av KFUK-KFUM 

900,- for ikke-medlemmer av KFUK-KFUM (mulighet for medlemskap til 200kr/år i påmeldinga)

PÅMELDING 

DEN BLÅ KNAPPEN TIL HØYRE!

Påmeldingsfristen er 5.NOV.

FRIVILLIG MEDARBEIDER? 

Skulle du ønsker du fortsatt var i målgruppen? Fortvil ikke! Vi har behov for armer og bein i løpet av festivalen. Ta kontakt med Julie Berg eller Hans Martin Vilberg. 

"STYLE-KURS" 

Fredag kl 17-19, før Høstfestivalen dras i gang, arrangeres det STYre- og LEke (STYLE)-kurs. Kurset er spesielt retta mot alle som sitter i ulike ungdomsstyrer. Det blir servert middag! Kurset er gratis for medlemmer av KFUK-KFUM og /eller deltakere på Høstfestivalen.

VOKSENLEDERSAMLING 

Parallelt med STYLE arrangeres det "Voksenledersamling" for alle som har en rolle som ansvarlig voksenleder i en enhet i KFUK-KFUM.

SEMINARER LØRDAG KL 10-15

Du kan endre på dine seminarvalg fram til 5.nov:) Hvis 1.valget ditt blir fullt, settes du på 2.valget ditt til det evt blir ledig plass. FØRSTEMANN TIL MØLLA!

LYDTEKNIKK I HAMAR KULTURHUS - JAN TERJE WALMANN.  Et seminar for deg som ønsker å lære om lydteknikk. Lista legges ut i fra nivået på deltakerne. Skriv i påmeldinga om du har erfaring fra tidligere eller ikke. Jan Terje startet som lydtekniker i Salt Tensing Lillehammer, utdannet seg som programingeniør og er i dag teknisk leder i Hamar kulturhus. Har erfaring fra arenaer som bl.a. Oslo Spektrum, Oslo Konserthus, Grieghallen, Olavshallen, kirker og kulturhus.

LYSTEKNIKK - SVEIN ERIK RISTEBRÅTEN. Hva er det viktig å tenke på når du skal lyssette ulike rom eller objekter? Seminardeltakerne skal bl.a. være med å lyssette Hamar domkirke til Jakobmessa lørdag kveld. Svein Erik har jobba som lystekniker i flere år, har firmaet "beLight" og er fast lysmann for bl.a. Shades og Floyd, Custom og  Innlandsperler. 

STRESSMESTRINGSKURS - NINA GALAASEN. Vi lever i konstant press og med krav i det vi omgir oss med. I dette er vi som mennesker helt avhengig av å lytte til egne følelser for at vi skal holde balanse i egen kropp. Når vi er i ubalanse er det lett at følelsene våre tar oss med på ønskede og uønskede eventyr. Nina er utdannet coach, pedagog med fordypning i psykologi, helse, ernæring og forebyggende helsearbeid. På kurset lærer du metoder og øvelser for hvordan du best mulig kan ta vare på deg selv når verden rundt deg tar noen ekstra vindkast. 

BLACKLIGHTS - SUSANNE PAULSEN. Blacklights er en estetisk måte å jobbe med musikktekster på. Du skal kunne bruke hendene dine og har på deg helt svarte klær. Hvis du helst ikke vil være så synlig, da er blacklights veldig bra for deg - det bare er hendene dine som synes! Metoden er egentlig veldig enkel, men krever samarbeid og oppmerksomhet. Bli med på noe kjempefint og vakkert, bli med å formidle tekst på en annen måte enn du har prøvd før. Bli med og lær noe nytt som du lett kan jobbe videre med i din egen gruppe eller menighet. Susanne har jobbet med blacklights i Ten Sing, Ung Messe, konfirmantleir og mye mer. Hun jobber til daglig som kateket på Lillehammer. Ungdommer, undervisning og formidling gir livet hennes mening og hun gleder seg til å komme på Høstfestivalen!

DRAMA - THEA MIKKELSEN. Dramaseminar vil inneholde dramaleker og leker hvor vi blir kjent med hverandre på nye og kule måter. Vi kommer til å bruke kroppen, så her er det viktig med bevegelige klær og drikkeflaske. Ta også med gråblyant, viskelær og markeringstusj. Resultatet av dramaseminar vil bli en visning for de andre som deltar på Høstfestivalen.

GUDSTJENESTEVERKSTED - MICHAELA HOLEN BJØRNDAL. "Hellig rom, hellig tid, helllig handling" - Hvordan blir gudstjenesten din? - Hva får deg til å delta i en gudstjeneste? - Når opplever du at noe er hellig? Sang, bønn, stillhet? Det blir en kort innføring i gudstjenestens gang og faste hovedelementer. Før vi sammen lager innhold til Jakobsmesse lørdag kveld og høymesse søndag i Storhamar kirke. To messer som viser tradisjon og mangfold. Jakobsmesse er en annerledes messe. Den blir ofte lagt på kveldstid. Messen fokuserer på å ta i bruk andre sanser. Liturgien, musikken og tekstene skiller seg fra en vanlig høymesse. Samtidig som den holder fast på hovedelementene. Lær hva gudstjeneste er og bli med og lag din gudstjeneste! Michaela har studert teologi ved Teologisk Fakultet (TF) og i dag er prest i Hamar.

BAND NIVÅ 2 "JAKOBMESSE" - HANS MARTIN VILBERG. Band nivå 2 er for de som har spilt mye i band tidligere. Dette seminaret er forbeholdt forhåndsspurte musikere, fordi dette krever øving i forkant av Høstfestivalen. Hans Martin Vilberg jobber i KFUK-KFUM Hedmark og Oppland og har arrangert Jakobmesse i Hamar domkirke tidligere.

FOTO - ØYVIND GAARDER. - Seminaret er for alle! Enten du er helt ny med å ta bilder eller om du har drevet en god del med det før. Målet er at alle skal sitte igjen med noe nyttig knep og kunnskaper til neste gang man skal ta bilder! Vi skal kikke litt på innstillinger, hvordan komponere ett bilde, forskjellige objektiver og deres funksjoner og mye mer! Skriv i påmeldingen om du har kamera du kan ta med/låne (digital kamera: speilrefleks/speilløst e.l)! Øyvind er 22 år fra Kapp og har gått medier og kommunikasjon på Gjøvik VGS, tatt svennebrev som mediegrafiker igjennom Forsvaret på Lillehammer og har jobba som grafiker i tre år.

FRISBEEGOLF I ANKERSKOGEN - MATS EVERTSEN.  Denne sporten har tatt helt av i Norge og i Hamar spesielt. I Ankerskogen er det en 29-hulls bane man kan boltre seg i. Ta med eget utstyr/discer hvis du har. Mats har på kort tid blitt bitt av frisbeegolfbasillen og gleder seg til å lære bort noen triks! Han er fra Larvik har tidligere jobbet i KFUK-KFUM Vestfold og Telemark krets hvor han hadde kontor på Knattholmen leirsted - med egen frisbeegolfbane!

GLOBALT ENGASJEMENT - SOFIE NORDVIK. Hvordan kan JEG gjøre verden mer rettferdig? Hvorfor finns det folk som sulter når det er nok mat til alle? Hvordan kan vi påvirke klimaendringer, konflikt og fattigdom? På dette seminaret skal vi undersøke årsaker til urettferdighet og hvilken rolle vi kan ha i kampen for endring. Ta med deg kunnskap og handlingsalternativ hjem fra seminaret. Deltakerne på globalseminaret blir med og arrangerer Globalløpet på CC Hamar samme dag! Sofie Nordvik brenner for rettferdighet og jobber nå hos KFUK-KFUM Global, som kjemper for en mer rettferdig verden sammen med hele KFUK-KFUM-bevegelsen.

STRIKKING - DIY (Do It Yourself) - INGVILD SVALASTOGA. Seminaret passer for deg som har lyst til å lære deg og strikke eller vil ha hjelp med noe du allerede strikker. Vi strikker pannebånd med tvist eller knute med pinne nr 5 og garn Drops Air i valgfri farge (1 nøste per pannebånd). Ingvild begynte å strikke som student og har strikket utallige luer, votter, babytepper og flere gensere både med og uten mønster.

BAND NIVÅ 1 Seminarholder kommer.

VOKALGRUPPE Seminarholder kommer.

LEDERTRENING  Seminarholder kommer.

FILMPRODUKSJON Seminarholder kommer.

ENDRINGER KAN FOREKOMME!

GLOBALLØP PÅ CC HAMAR LØRDAG KL 16.30 

Bli med og samle inn penger til KFUK-KFUM Global ved å løpe "Globalløp" inne på CC Hamar!!

JAKOBMESSE - EN MESSE FOR MENNESKER I BEVEGELSE LØRDAG KL 18.30 

Lørdag kveld blir det Jakobmesse i Hamar Domkirke. Dette er en utradisjonell messe med dyktige musikere, solister og menighet.

ARRANGEMENTET ER I REGI AV KFUK-KFUM HEDMARK OG OPPLAND KRETS, ER RUSFRITT OG ÅPENT FOR ALLE 13-19 ÅR! VELKOMMEN!! 

Hilsen Høstfestivalkomitéen 2018: Thea Mikkelsen, Øyvind Gaarder, Stine Ruttenborg Kragh, Kaja Wilberg Solhaug, Bjørn Arild Andersen , Julie Berg og Hans Martin Vilberg