Vårens vakreste eventyr

Vårens vakreste eventyr (AVLYST)

Bli med oss på GUIDET FJORDCRUISE ut gjennom hele Hjørundfjorden, inn Storfjorden og til slutt Geirangerfjorden. Se Sunnmørsalpene, storfjorden og Geiranger på sitt beste. Vi skal besøke Sunnmøres eldste daterte gårdstun, Bjørke kirke, Geiranger Skywalk, Loen Skylift og Hoven restaurant på Loens tak

Program lørdag

Vi reiser fra Florø kl. 0900 og setter kursen mot Bakketunet på Bjørke, Sunnmøres eldste daterte gårdstun. Her skal vi få servert rømmegrøt og spekemat, høre om Bakketunets spennende historie og også litt om byggeteknikker som er benyttet på de forskjellige bygningene på tunet og hvordan Bakketunet i dag blir benyttet. Er galleriet åpent, kan vi også ta en titt der.

På ettermiddagen skal vi ha en samling i regi av KFUK-KFUM (men åpen for alle) i vakre Bjørke Kirke – eller Storfjorden kirke, Bjørke, som den heter. Den er bygd i 1919 ligger innerst i Hjørundfjorden og er nydelig vakker. Her blir det noen gode ord og vakre toner, før Sverre Bjørke vil fortelle oss historien om kirken og Bjørkefolket. Etter ettermiddagssamlingen i Bjørke Kirke reiser vi til First Hotell Raftevold, Grodås. Her skal vi nyte en tre retters middag og overnatte til søndag. Hotellet ligger flott til ved Europas dypeste innsjø, Hornindalsvatnet.

Program Søndag

På søndag starter vi dagen med Fjordcruise fra kaia på Bjørke, innerst i Hjørundfjorden. Nå skal vi nyte et fjordcruise man sjelden opplever med "Tollsund"– et fjordcruise ut hele Hjørundfjorden og helt inn til Geiranger. Her passerer vi de fantastiske Sunnmørsalpene, fossefallet de syv søstre og mye mer.   

GEIRANGER SKYWALK 

I Geiranger skal vi ha lunch på egenhånd, før vi møtes og reiser videre opp på Geiranger Skywalk på Dalsnibba. Her får man en fantastisk utsikt utover Geiranger og man er oppe på 1500 moh. Turen opp til Dalsnibba er selvsagt avhengig av at veien er åpnet.

Loen Skylift

Fra Dalsnibba tar vi turen videre opp på Strynefjell, ned gjennom Stryn og mot Loen. Her skal vi ta den nye gondolbanen, Loen Skylift, for deretter å nyte middag og dessert på Hoven restaurant – som ligger på toppen av Loens tak. Deretter tar vi Loen Skylift ned igjen og setter kursen mot Førde og Florø - ankomst ca kl. 20.30.

PRIS OG PÅMELDING

Fra kr. 3990,- pr pers. Innbetales til kontonr 3700.35.00426 innen 1. april 2018, merk med ditt navn

Turen inkluderer

 • Bussreise, ferjekostnader
 • Guidet fjordcruise på Hjørundfjorden, Storfjorden og Geirangerfjorden
 • Inngang, lunch og omvisning på Bakketunet
 • Ettermiddagssamling i Bjørke Kirke
 • Overnatting på First Hotel Raftevold, Grodås med 3 retters middag og frokost
 • Tur opp på Geiranger Skywalk, Dalsnibba – 1500 moh
 • Tur opp med Gondolbanen i Loen
 • Loen Skylift *Middag på Loens tak, hoven Restaurant. 

Eventuelle tilleggskonstader

 • Enkeltromstillegg 300 kr 
 •  Lunch i Geiranger 
 •  Drikke til maten 

Påmelding

via blå påmeldingsknapp  på denne sida eller kontakt  KFUK-KFUM Sogn og Fjordane – tlf 46915529 eller mail sfj@kfuk-kfum.no, 

Innen påmeldingsfristen 1. april 2018

Turen krever deltakelse fra min. 25 deltakere for gjennomføring


Mer informasjon om stedene vi skal besøke?

Bakketunet.com

Geiranger Skywalk

Loen Skylift