ikon

Åpning av Forandringshuset Ellingsrud

Sist oppdatert: 5. mai 2022

Endelig ble Forandringshuset Ellingsrud offisielt åpnet!


Ungdommene på Forandringshuset var tydelig stolte da de tok imot alle besøkende til åpningen, og Nika og Sara viste alle som ville rundt i rommene som ungdommen selv har utformet. Overalt henger det lapper hvor de som er på huset kan skrive ned forslag til hva de har lyst til å gjøre og hva de har lyst til å lære. Forandringshuset er et rasismefritt sted, og det er veldig tydelig at her er man velkommen uavhengig av kjønn, kjønnsuttrykk, religion, etnisitet, nasjonalitet, hudfarge, funksjonsevne og sosioøkonomisk status. 

Nora ledet de besøkende godt gjennom åpningen og introduserte de mange talerne. 

Dere er Forandringshuset. Dere skaper tilbudet. Tusen takk!” var hilsenen fra Mari Morken, BU-leder i bydel Alna. Biskop Kari Veiteberg var tydelig stolt av at Forandringshuset holder hus i kjelleren på Ellingsrud kirke. “Det er en stor ære for meg som Oslobiskop å se et kirkebygg som dette bli brukt til det beste for fremtiden” sa hun, før hun svingte seg på dansegulvet etter rytmene til Unge E (Håvard Ellseth Bjerkeli) som framførte to låter. Også Stortingspolitiker Frode Jacobsen, sokneprest Klara Vogl og kirkeverge Kjetil Haga sendte gode hilsener.


På vegne av Forandringshuset Oslo og KFUK-KFUM Norge overrakte Ingrid Elise Sigmundstad og Marianne Brekken blomster og gode ord til prosjektleder for Forandringshuset Ellingsrud, Laial Janet Ayoub.Selve åpningen foregikk med snorklipping, konfetti, dans og musikk av de som er med i musikkgruppa på huset. Skikkelig god stemning! 

En stolt prosjektleder for Forandringshuset Ellingsrud. 

På Forandringshuset Ellingsrud er det mange aktiviteter å velge mellom. Aktivitetene er ønsket og skapt av ungdommene selv, og er i stadig forandring, alt ettersom hva de vil. Nå kan man være med på bakegrupper, United sisters- og United brothers-grupper, studio, -eller man kan bare møtes og ha et sted å være, møte venner, gjøre lekser, eller bare slappe av. Det arrangeres også temauker med tema som rasisme, likestilling og andre viktige temaer som opptar ungdommene. 


Sara forteller at hun pleier å være med på United sisterskveldene, og så hender det at hun er med på ulike kurs. Hun og flere andre jenter har skrevet en flott artikkel om rasisme som ble publisert i Groruddalen

Etter den offisielle åpningen åpnet bakegruppa kiosk med både pizzasnurrer og gode kaker. Åpningen av Forandringshuset Ellingsrud ble utrolig flott, og prosjektleder Laial var utrolig stolt over huset og ikke minst de flotte ungdommene som har planlagt og gjennomførte hele åpningen. Vi gleder oss til å se utviklingen!

Vi sender en stor takk til Oslo bispedømme for treårig etableringsstøtte, bydel Alna for driftsstøtte og heiarop. Og takk til Ellingsrud og Furuset menighet for at vi sammen åpner kirkebygget for unge i et livssynsåpent samfunn.

Takk også til Sparebankstiftelsen DNB, Kulturrom og OBOS for støtte til musikkstudio og utstyr.til toppen
Ikon