ikon

Et år i Norge som volontør

Sist oppdatert: 24. juni 2022


 

“Hva gjør dere i Norge?” Det er sannsynligvis et av de vanligste spørsmålene vi har fått her. 

Svaret er egentlig ganske enkelt: Vi, det er Moritz, Sarah og Luisa, er tre tyske ungdommer som bor her i Bergen i nesten ett år og er volontører for KFUK-KFUM Ulriken/Bjørgvin. 

Som volontører jobber vi på forskjellige steder: Åpne Barnehager, Vel Bevart Bruktbutikk, Kretskontoret til KFUK-KFUM Bjørgvin og av og til i St.Jakob kirke.


Vårt arbeid er veldig interessant og variert fordi vi jobber med forskjellige mennesker og ulike aldersgrupper: I Åpen Barnehage støtter vi barnehagelærer, leker med barna og snakker med (beste-)foreldrene.


Hver mandag hjelper vi til med matlaging på Supermandag i Landås Kirke, hvor vi serverer middag til mange familier.

Dessuten forbereder vi arrangementer når vi er på KFUK-KFUM Kretskontoret og gjør av og til også  “klassisk” kontorarbeid. Så kunne vi for eksempel oppleve Nattcupen og 17.Mai Gospel gudstjenesten. Det var kjempekult! 


I St.Jakob kan vi møte mennesker på vår alder og treffe venner. Vi hjelper også å lage middag til Kafe Jakob. På kjøkkenet var det alltid kjempegøy og vi hadde også muligheten å lage typisk tysk mat. 


Kjenner dere denne kjempefine Vel Bevart Bruktbutikken på Landås? Der jobber vi også i kassen og i møbelavdelingen. I butikken treffer vi mange forskjellige folk som vi kan prøve å snakke norsk med. 

Selvfølgelig er livet vårt annerledes enn i Tyskland: Vi lever i et ukjent land for oss med nye mennesker. Også kunne vi ikke språket før vi kom til Norge. Det var veldig utfordrende, spesielt i starten, for samtidig vi fikk også mange nye inntrykk. Siden alle ønsket oss hjertelig velkommen og støttet oss i å lære norsk, følte vi oss veldig raskt hjemme! 


Har vi også fritid? Ja selvfølgelig! Våre fritidsaktiviteter har tilpasset seg den norske kulturen. Vi går på en liten eller stor tur i den fine naturen rundt om Bergen.

Er det regn ute liker vi å strikke, å lese en bok, å spille et brettspill sammen og kose oss inne med en stor kopp kaffe eller te. Dessuten reiste vi til forskjellige steder i Norge: Vi var i Oslo, på besøk hos andre volontører i Selbu (Trøndelag) og i Dale i Sunnfjord. Vår tur til Lofoten var ekstraordinær flott og vi skal ikke glemme den med det første!

Vi er veldig takknemlig for opplevelsene vi har hatt så langt og ser frem til den siste måneden. Ta gjerne en liten tur til Vel Bevart Bruktbutikk hvor vi er på jobb i juli!


Hilsen fra Sarah, Moritz og Luisatil toppen
Ikon