Nå skjer det store ting i Trøndelag! Levanger kommune, KFUK-KFUM og Kirkens Bymisjon har signert en partnerskapsavtale for Forandringshuset Levanger.
Dette blir et helt nytt tilbud for ungdom i Levanger, og et viktig ledd i arbeidet med å forebygge utenforskap blant unge. Avtalen ble signert på kontoret til ordfører Anita Ravlo Sand tirsdag 22. oktober klokka 11:30.
Forandringshuset Levanger er et prosjekt som retter seg mot ungdom fra 16 år og oppover. Målet er å skape et inkluderende og åpent miljø der ungdommer selv får være med å forme innholdet. Det vil blant annet satses på en ungdomskafé og ulike aktivitetstilbud. Prosjektet er et samarbeid mellom Levanger kommune, NAV, KFUK-KFUM og Kirkens Bymisjon.
– Vi er stolte av å være en del av dette prosjektet som skal skape et trygt sted for ungdom, hvor de kan vokse og utvikle seg, sier Ingrid Elise Sigmundstad, virksomhetsleder for Forandringshuset.
– Samarbeidet med Levanger kommune bærer preg av at kommunen er villig til å tenke nytt om måten en samarbeider med ideell og frivillig sektor. Vi er glade for at partnerskapsavtalen er signert og har hovedmål å styrke det forebyggende barne- og ungdomsarbeidet i kommunen. Hvordan dette vil se ut, vet vi ikke enda. Nå begynner arbeidet med å skape et felles “vi” hvor vi tar utgangspunkt i målgruppens behov, aktørene og inviterer inn målgruppen til å medvirke i veien videre, sier regionleder i Kirkens Bymisjon Nils Åge Meisal Aune.
Det økonomiske grunnlaget for prosjektet kommer fra ulike typer prosjektmidler. KFUK-KFUM har fått innvilget støtte fra Gjensidigestiftelsen og Bufdir, men den viktigste finansieringskilden er likevel NAV med nærmere 2 millioner kroner i årlig tilskudd i inntil tre år framover.
NAV-leder Heidi Rygg ser frem til å styrke det forebyggende arbeidet i Levanger gjennom dette samarbeidet.
– Vi er veldig glade for å ha fått tildelt prosjektmidler fra Arbeids- og velferdsdirektoratet. Vårt mål er å forebygge utenforskap ved å jobbe sammen med frivillige og ideelle organisasjoner. Forandringshuset er et perfekt eksempel på hvordan vi kan få til dette, sier hun.
Noe av det som gjør Forandringshuset unikt er at ungdommen selv får være med å styre utviklingen av tilbudet. En egen ekspertgruppe av ungdommer skal settes sammen for å sikre at prosjektet er tilpasset deres behov.
- Det jobbes nå med å sette sammen en ekspertgruppe bestående av målgruppen - ungdom fra 16 år og oppover. De skal være med å skape aktivitetstilbud som skal sees i sammenheng med eksisterende tilbud for barn og unge i Levanger. Det er målgruppen som skal være førende for utviklingen videre, avslutter virksomhetsleder for Forandringshuset Ingrid Elise Sigmundstad.