ikon

Pressemelding Bystyrevedtak om Håøya

Sist oppdatert: 8. november 2021

Hurra, BARN OG UNGE har fått en øy!

Pressemelding Bystyrevedtak om Håøya

Håøya i Indre Oslofjord blir “Bærekraftsøya” etter historisk vedtak i Oslo Bystyre i går. KFUK-KFUM jubler og begynner planlegging. 

Vi har allerede dialog med andre aktører som har virksomhet på Håøya, og nå som vi har fått dette vedtaket vil vi aktivt søke samarbeid med andre aktører og organisasjoner som ønsker å samskape om tilbud for barn og unge på Bærekraftsøya.



Hva er Bærekraftsøya Håøya?

I disse naturskjønne omgivelsene skal KFUK-KFUM tilby barn og unge trygge og inkluderende fellesskap med rom for utvikling, mestring og engasjement. Bærekraftsøya skal sette vår tids største utfordringer på agendaen og skape fornyet tro på fremtiden. Aktiviteter og møteplasser på øya skal inspireres av og understøtte FNs bærekraftsmål.

Noen av aktivitetene KFUK-KFUM skal fylle øya med: 

  • Nye sommertilbud for alle barn og unge

  • Arbeidstrening for ungdom

  • Kunnskapsformidling om FNs bærekraftsmål, og grunnleggende dilemmaer og utviklingstrekk i samfunnet, og hvordan de kan håndteres.

Alt skal skje med bærekraft i fokus hvor besøkende etterlater seg et så lite fotavtrykk som mulig. Store visjoner for en grønnere fremtid skal gjøres om til konkrete handlinger. Fokus på vern av natur, bærekraftig matproduksjon og ansvarlig forbruk vil påvirke hvordan stedet driftes, og informasjonen som kommuniseres til besøkende. 


Hva betyr vedtaket i Bystyret? 

  • KFUK-KFUM får vederlagsfritt disponere bygninger og store områder på øya i inntil 40 år.

  • KFUK-KFUM kan gå i gang med å realisere trinn 1 av prosjektet som omfatter rehabilitering av de to bygningene Messa og Rabben (som vil gi oss et leirsted med overnattingsplasser, kjøkken, spisesal og oppholdsrom og sanitæranlegg). Budsjettrammen på dette er 40 millioner og vi er allerede i tett dialog med private stiftelser og bidragsytere for å sikre finansiering

  • Vi har allerede dialog med andre aktører som har virksomhet på Håøya, og nå som vi har fått dette vedtaket vil vi aktivt søke samarbeid med andre aktører og organisasjoner som ønsker å samskape om tilbud for barn og unge på Bærekraftsøya.



til toppen
Ikon

Vi bruker informasjonskapsler for å samle brukerstatistikk fra nettsiden vår. Statistikken benytter vi for å gjøre brukeropplevelsen på nettsiden bedre. Les mer