ikon Min Connect

To priser på to dager!

Sist oppdatert: 11. juni 2024


VÆR STOLT-PRISEN 2024 TIL UNGDOMSCREW OG STIPEND TIL TEN SING LOMMEDALEN!

Ved å skape trygge møteplasser hvor barn og unge kan være seg selv, får vi ofte positive tilbakemeldinger fra både foreldre og deltakere. Denne helgen har vi fått mer enn bare gode tilbakemeldinger, vi har mottatt to offisielle anerkjennelser som bekrefter den betydelige innvirkningen vårt arbeid har.

Ungdomscrew, Forandringshuset Holmlia – Vinnere av «Vær Stolt-prisen 2024»

Ungdomscrewet på Forandringshuset Holmlia mottok «Vær Stolt-prisen 2024» for sitt arbeid i lokalmiljøet. Gjennom Ungfomskrew har Forandringshuset Holmlia  skapt en plattform for unge mellom 15 og 19 år til å få sin første jobberfaring.

"De sier alltid ja. Ja til å hjelpe. Ja til bidra. Ja til å være med å skape et enda tryggere og bedre nærmiljø," står det i nominasjonen.

Ungdomscrewet er kjent for å være aktive på lokale arrangementer, hvor de bidrar med alt fra å jobbe i kjøkkenet og kafeen til miljøarbeid og organisering av aktiviteter. 

Vær stolt prisen deles ut årlig til den eller de som har gjort en særlig innsats overfor andre.


Stipend fra Spellemann-vinner Erik Smaaland til Ten Sing Lommedalen

På Music Norways sommerfest på RoofGarden delte produsent og låtskriver Erik Smaaland ut stipendet «Det var her det begynte». Stipendet på 100 000 kroner, utdelt av Kultur- og likestillingsdepartementet, ble gitt til Ten Sing Lommedalen.


Smaaland, som i april mottok en Spellemann-harpe for «Årets Internasjonale Suksess 2023», valgte Ten Sing Lommedalen fordi dette miljøet har inspirert ham i hans ungdomsår.


- "Da jeg var ung gitarist og vokalist med store drømmer, var kjelleren i Lommedalen kirke stedet vi møtte andre musikere og kunne øve til sent på kveld. Ten Sing er et utrolig inkluderende miljø," sa Smaaland.

Tonje Foss Engelstad og Mille Sophie Edvardsen-Vik, ungdomsarbeidere i Lommedalen menighet, mottok stipendet og uttrykte stor glede over hva pengene kan bety for ungdommene i klubben.

De var også tydelig på at de nå sammen med ungdommene Lommedalen TenSing vil se hvordan pengene best kommer til nytte.


Hva har disse prisene til felles?


Marianne Brekken, fungerende Generalsekretær sier:

Jeg blir veldig rørt når vi får slike tilbakemeldinger. Ukentlig hører jeg historier om hvordan enkeltpersoners liv har blitt forvandlet, uten at jeg eller noen på kontoret i Oslo kjenner dem. Dette er takket være våre fantastiske frivillige og ansatte over hele Norge, som samarbeider med barn og unge. De forstår deres behov og tilrettelegger for ungt lederskap og gode vennskap. Dette er en viktig motvekt til det negative bildet av barn og unge som ofte dominerer nyhetsbildet, med fokus på dårlig psykisk helse og manglende fremtidstro. Unge har behov for fellesskap som løfter den enkeltes ressurser.


til toppen
Ikon

Vi bruker informasjonskapsler for å samle brukerstatistikk fra nettsiden vår. Statistikken benytter vi for å gjøre brukeropplevelsen på nettsiden bedre. Les mer