ikon Min Connect

Mpower

Sist oppdatert: 16. august 2022

Mpower er et ettårig utviklingsprogram for unge som ønsker kunnskap og forståelse av hvordan samfunnet fungerer og hva du kan gjøre for å ta del og ta ansvar for fellesskapet.

Gjennom Mpower får du verktøy for å forvandle din lidenskap til engasjement, og utfordres til aktivt medborgerskap. 
Lederutviklingsprogrammet bygges opp over tre elementer: 

  • kursdel med faglig og sosialt opplegg (ofte fordelt på tre helger)
  • hver sin unike mentor
  • praksisoppgave 

Kursdelen fordeles ofte på tre helger eller noen flere kvelder. I dette lederutviklingsprogrammet er det ulike moduler med oppdatert ledelsesteori og kreativ, deltakende metoder. Modulene er fordelt slik

Mpower Me:

Vi bygger vårt viktigste redskap, oss selv. (Moduler: Identitet; relasjon; kultur og historie)

Mpower Leadership:

Vi tar eierskap til vår medvirkning, påvirkning og lederskap – hvor og hvordan skal vi bruke det? (Moduler: Ledelse og organisasjon; kommunikasjon og prosjektledelse)

Mpower Community:

Vi inntar roller som ledere i våre omgivelser. Vi kjenner godt til ungdomsmiljøene og hva som skjer. Vi er klare for å bruke vår rolle og gi andre ungdommer sjanse til medvirkning. (Moduler: Ung helse; samfunnsengasjement og frivillighet; Praksisoppgave)

I tillegg får hver deltaker tildelt sin egen mentor og hver enkelt deltaker får møter en til en minst tre ganger gjennom programmet. Utvelgelsen av mentorer skjer via en motivasjonssamtale i forkant av deltakelse slik at vi kan rekruttere mentorer og deltakere som passer sammen i interesse og engasjement. 

Etter første halvår med faglig tilnærming, utfordres deltakerne til å involvere seg i sine lokale Forandringshus i en praksis. En slik frivillig oppgave kan være i ukentlig aktivitet, på helge- og ferietilbud eller starte opp et eget prosjekt. 

Kontakt Kristin Utle eller Ingvild Storvoll for mer info.

E-post: kristin.utle@kfuk-kfum.no
Tlf: 997 01 081

E-post: ingvild.storvoll@kfuk-kfum.no
Tlf: 905 55 925


til toppen
Ikon

Vi bruker informasjonskapsler for å samle brukerstatistikk fra nettsiden vår. Statistikken benytter vi for å gjøre brukeropplevelsen på nettsiden bedre. Les mer