ikon Min Connect

Strandheim Leirsted

Sist oppdatert: 17. januar 2023

Strandheim leirsted

-en bortgjemt perle i indre Oslofjord med unik beliggenhet ytterst på Nærsnestangen i Asker kommune.  


       
MIN DRØMMELEIR!


Nytt år og nye drivere! Tor Magnus og Ingrid er i gang med alt som skal læres og gjøres:)

De gleder seg til å møte både faste leietakere og nye, selvom alle er nye for de.

Det er ganske godt booket men noen åpninger her og der send mail om du vil komme med din gruppe.

Booking: send e-post: strandheim@kfuk-kfum.no eller 

ring 949 87 707

 

 

Strandheim er et rusfritt leirsted til leie. 

Strandheim har ca 600 meter strandlinje med utsikt til Oslo mot nord og toppen av Håøya sørover. Her kan dere bade fra egen brygge, utfordre til fotballkamp på banen eller kanskje en vollyball match. Med en stor tomt på rundt 30 mål er det nok boltreplass til små og store. 

Høysesong er 1. mai til 1. oktober, mens stedet er supert til mindre samlinger med 15 til 50 personer, kurs og seminarer i lavsesong. Fjorden vinterhalvåret kan være magisk. Buss går direkte til Nærsnes fra Oslo Bussterminal, mens å følge kyststi eller sykkeltur er gode alternativer  når snø og is er borte. Følg oss gjerne:


VELKOMMEN til Strandheim: leirsted nasjonalt og møteplass lokalt.

KAPASITET OG FASILITETER

Leirstedet har sengeplass til over 90 personer med mulighet for ekstra madrasser eller egne telt. 

Hoveddelen av stedet gjør seg best sommerhalvåret, mens  internatet Solbakken med mulighet for å benytte peisestuen i hovedhuset/ eller Fram forsamlingslokale fungerer best vinterhalvåret. Egne minstepriser vinter, så send en e-post.

 • 2 hytter med 18 sengeplasser i hver. Eget dusj og toaletthus renovert vår 2012. Kun sommersesong.
 • Hovedhus med peisestue og piano, projektor og lerret, sitteplass til 50-60, eget kjøkken, dusj/wc, ett 4-mannsrom.  Etterisolert med ny kledning, dører og vinduer vinter 2021/2022.
 • Solbakken - Internatet har sengeplass til 50- fordelt på 3 oppganger med bad/wc i hver oppgang. Her finner du storkjøkken (nytt 2014/15), spisesal til cirka 100 og oppholdsrom med piano.
 • Fram forsamlingslokale har scene og plass til godt over 100 personer. Fastmontert projektor i tak med lerret. Piano.
 • Gamme - enkel standard med vedovn. 4-14 overnattende. Mulig med barnebursdag og annen lek og moro. Tett på naturen.

 I lunden er det parkbenker og  tønnegriller for utemåltider/kos.


Nor59 Strykeinstitutt - sommerleir på Strandheim.
Vi har åpning for din gruppe i 2023- Velkommen!


PRISER 2023

For kurs, workshops og seminar lager vi egne pakkepriser og tilbud - send e-post og be om tilbud: strandheim@kfuk-kfum.no 

Perioden oktober til og med april leier vi ut internatet Solbakken med mulighet for peisestuen, og gammen for de nære naturopplevelser. 

BARE MAT? Vi kan tilby catering og møtemat med mer dersom kapasitet, be om tilbud. 

BETJENT LEIE: 

Pris 435.- pr. person pr. døgn. Pris eksempel: 50 personer i 3 døgn: 65 250,- + utvask. 

Det inkluderer overnatting og 3 måltider per døgn. Enkel frokost buffet, hovedmåltid midt på dagen og kveldsmat med dessert. Vi tilpasser leietakers program, men har erfart dette fungerer godt. Vi lager egen mat til dietter og allergier meldt inn. Vi fyller papir/såpe dispensere og tar en enkel rengjøring av baderom/toaletter hver dag.

Betjent leie kun etter avtale med daglig leder. 

 NB: Endringer utover 5 personer i antall på betjente leire må meddeles bestyrer senest en uke i forkant - dette er for varebestillinger og ferskvarelager.

UBETJENT LEIE: 

Leietaker står for matlaging og vask under oppholdet. Strandheim stiller med utstyr, såper/håndsprit og papirartikler.

 • Hyttene faktureres med minimum kr. 6900.- pr. døgn (30 personer), deretter 230,- per person per døgn. Det inkluderer bruk av peisestuen og kjøkkenet i hovedhuset. Til sammen 40 sengeplasser (og ev. madrasser i tillegg) 
 • Solbakken med Fram forsamlingslokale (ubetjent) faktureres for minimum kr. 9200.- pr. døgn (40 personer), deretter 230,- per person per døgn. Tilsammen 55 sengeplasser (og ev. madrasser i tillegg). 
 • Hele stedet (ubetjent) faktureres for minimum kr. 16 100.- pr. døgn (70 personer). Tilsammen 94 sengeplasser (og ev. madrasser i tillegg). 
 • Gamme med vedovn etter avtale. 
 • Barnebursdag og annet: fra 800,-


RENHOLD:

Vask hele stedet faktureres kr 8500,- Halve stedet faktureres fra kr 4000,-. Det er mulig å gjøre individuelle avtaler. Prisjusteringer varsles leietaker minimum 3 måneder i forkant av leiedato ved enkeltleie og 6 måneder ved lengre avtaler.

AKTIVITETER TILGJENGELIG FOR ALLE

Utleie av kano, kajakk og sup brett. Egenerklæring signeres før bruk. Forskuddsbetaling, refunderes ikke. Egen vest nødvendig. Bestilling per sms 949 87 707, eller e-post. strandheim@kfuk-kfum.no

 • Kano: mandag-fredag 500,- per dag (100,- per time) Plass til 2 store og 2 små
 • Kano: lørdag-søndag, helligdag og skoleferie 650,- per dag (130,- per time) Plass til 2 store og 2 små
 • Kajakk/sup: mandag-fredag 400,- per dag (75,- per time) 
 • Kajakk/sup: lørdag-søndag, helligdag og skoleferie 500,- per dag (100,- per time) 
 • Parkering (for besøkende utenom leir) med bil 100 kroner, kom gjerne på sykkel ;-) 

Med egen fotballbane og et volleyballnett er det mange som løper etter ballen. Krabbefiske, stangfiske, svømme, klatre i både skrent og trær, fiskesprett er noen muligheter ute. Her er det mulighet for å arrangere egenorganisert leirskole mens vi ordner resten, buss direkte fra Oslo bussterminal - dere trenger ikke å leie buss.

DYRENE

Vi har mange dyr på Strandheim: en hønseflokk går tidvis fritt. De to geitene, Lillebror og Knerten,  er ansvarlige for sitt eget område, men har gjerne "fritid" uten leir - dvs de går løse. Arya - røverpus, er en svart prinsesse som veksler mellom kos og lek. April/mai henter vi årlig 2 griser som bidrar til opplæring i dyrevelferd. 

FN'S BÆREKRAFTMÅL

Asker, Hurum og Røyken kommuner ble slått sammen til Asker kommune fra 1.1.2020. De folkevalgte besluttet i 2016 at nye Asker kommune skulle bygges på FNs bærekraftsmål. Vi følger kommunen og Norges KFUK-KFUM sine føringer for en miljøvennlig drift. 

Vi fortsetter med fokus på matsvinn selv om kampanjen KUTTMATSVINN2020 er avsluttet.

KIOSK

Vi åpner kiosken for de som vil, her er is og brus, søtt og salt. Dekker behov for liten og stor:-)

PRAKTISKE OPPLYSNINGER


BUSS

Buss direkte fra Oslo bussterminal til Nærsnes tar ca 1 time. Fra bussholdeplass til leirstedet (Nærsnestangen 48) er det omtrent 10 min å gå. 

Smale veier gjør at busser og store lastebiler IKKE kan kjøre helt fram til leirstedet, men må parkere med avslått motor rett inn på Nærsnestangen eller bussholdeplassen. 

BIL

Ta av ved Joker Nærsnes og hold Nærsnestangen til venstre, følg veien til nr 48.

Parkering for besøkende utenom leie av stedet koster 100 kroner. Samkjøring er alltid bra. Fyll bilen.

ANDRE FRAMKOMSTMIDLER

Sykkel og elsykkel er alltid et alternativ. 

Kyststien over Morbergtoppen fra Slemmestad byr på flere utsiktspunkter og natur for de som kommer vandrende.

Utriggere til mindre daycruisere og joller - vipps gjerne kr. 100,- til 11825 (samme betingelser som for biler)

DRIFT

På Strandheim er det få ansatte og mange frivillige av ulike nasjonaliteter som bidrar til daglig drift. Mange av disse bor og hjelper til på stedet, samt kan benytte kjøkken og fellesrom. Strandheim kunne aldri sett ut som det gjør uten denne hjelpen. Men, det betyr også at det kan hende vi må gjøre forskjellig vedlikehold, reparasjon og renovasjon mens du er på besøk. til toppen
Ikon

Vi bruker informasjonskapsler for å samle brukerstatistikk fra nettsiden vår. Statistikken benytter vi for å gjøre brukeropplevelsen på nettsiden bedre. Les mer