Årets Ten Sing Norway takket av etter sitt siste show

Foto: Rolf Kristian Nilsen

Ten Sing Norway 17/18 ble møtt med trampeklapp av deltakerne på SPEKTER og Europeisk Ten Sing-festival da de ble takket av etter å ha fremført showet "Born to be free" for siste gang under Ten Sings 50 årsjubileum. SE BILDER!

Se bildegalleri nederst i artikkelen

Helt siden oppstarten  av det ettårige lederprogrammet i 1986 har Ten Sing Norway reist rundt i både inn- og utland og holdt konserter, show og seminarer for spre Ten Sing-ideen og inspirere KFUK-KFUMs ungdomsarbeid. Det er ikke minst takket være Ten Sing Norway at Ten Sing er blitt en så vellykka norsk eksportartikkel, med Ten Sing-arbeid  med fokus på Kultur, Kreativitet og Kristus i nesten 20 land. Det første kullet reiste til Tyskland, og idag er det 110 Ten Sing-grupper bare der.  Generalsekretæren i Tysk KFUM holdt derfor en liten takketale like før årets Ten Sing Norway entret scenen denne lørdagsformiddagen. 

Velfortjent takk

Som tidligere har også dette sist års Ten Sing Norway et intenst år bak seg. De 14 nittenåringene har reist land og strand rundt i Norge og i Sør Afrika med showet Born to be free.  Med sang og musikk, dans, video og drama tar forestillingen opp tanker rundt individ og samfunn, ulike former for frihet og KFUK-KFUMs grunnverdier summert opp i slagordet «Vær deg selv, stå opp for andre.»  Sist lørdag  var tiden innen for siste fremføring. Publikum jublet og trampeklappet. Takken fra linjelærer på Ten Sing Norway  på Rønningen folkehøgskole Sølve Styve Etnestad var SÅ velfortjent. KFUK-KFUM og Ten Sing hadde ikke vært det samme uten.

Ten Sing Norway 17/18 Born to be free lørdag 11.08. Foto: H.Onsrud, R.K. Nilsen. T. Ihle