Bli med å forme Spekter 2017

Foto: T. Ihle

Planleggingen av sommerens Spekter er i gang, og du er herved invitert til å være med! Være med på å lage tidenes festival for alle ungdommene, være med for å få en god festivalopplevelse selv. - Spekter er en unik mulighet til å være med å forme en festival fra bunnen av, sier frivillig Håvard Skjerdal.

Foto: J. Grøsland.

Jobbe på dagene, henge på kveldene. Til sommeren skal begge deler gå an. For å ta det siste først – hengingen. Vi ønsker å gjøre SPEKTER til et samlingspunkt også for unge voksne, der dere skal få anledning til å være sammen, oppleve gode konserter og delta i gode samtaler. For å få til dette velger vi derfor denne sommeren å avslutte det ordinære programmet for ungdommene på Kalvøya litt tidligere på kvelden. Slik vil de yngre deltakerne få bedre tid med hverandre på skolene, noe flere har etterlyst. Og slik kan vi tilpasse programmet på Kalvøya resten av kvelden til unge voksne spesielt. Det tror vi blir bra!

Gøy og lærerikt 

Samtidig skal vi ikke stikke under en stol at vi, som mange andre festivalarrangører, er helt avhengig av frivillige for å lage Spekter. Mange er allerede engasjert i forberedelsene til festivalen. En av dem er 24 år gamle Håvard Skjerdal, som for andre år på rad har tatt på seg hovedansvaret for «samfunnsengasjement». Det innebærer å snekre sammen et program av seminarer og debatter om forskjellige aktuelle samfunnsspørsmål i håp om å vekke deltakernes engasjement. 


Håvard synes det er flere ting som er inspirerende ved å være med på å lage Spekter. - Det sosiale felleskapet blant frivillige, muligheten til å være med på å formidle noe jeg brenner for til andre, pluss at det er veldig lærerikt”, sier han. - Hvorfor synes du unge voksne bør bli med å lage og være med på festivalen vår? - Først og fremst fordi det er utrolig gøy. Med Spekter har vi en unik mulighet til å være med på å forme en festival fra bunnen av, forteller Håvard. 

Sosialt 

Kamilla Rød Slettene er 21 år og har tatt på seg jobben som leder for Spekterparken, et område av festivalen som skal fylles med mange morsomme og kreative aktiviteter. - Hva var ditt høydepunkt på Spekter 2016? - Å møte igjen alle de jeg kjenner fra organisasjonen og å bli kjent med mange nye unge voksne gjennom å jobbe med festivalen, svarer hun. Selv om mange har meldt seg som frivillige til SPEKTER 2017 betyr ikke det at vi ikke trenger flere. Bare i parken er behovet stort, forteller Kamilla: - Jeg trenger folk til å stå vakt i de forskjellige delene av parken. Det kan for eksempel være å hjelpe deltakere å sy i DIY-området, stå vakt i tivoliet, holde seminarer i sang, band, musikk eller dans i Tonorama og mye mer, forteller hun. 

Behov for alle mulige slags folk

I tillegg til oppgavene Kamilla nevner trenger vi hjelp med opprigg/nedrigg, folk som kan jobbe backstage, bemanne kiosker, stå vakt på området, bistå miljøgruppen med å holde parken ren og pen, markedsføring før og under festivalen, være med i frivilliggruppen som skal passe på alle som jobber for Spekter og hjelpe med å fylle på med mat og drikke i kioskene under festivalen. Det kommer også flere oppgaver. Bli med da vel! 

Og hva får du for dette? I tillegg til å være med på å lage en fantastisk festival? Jo, du får gratis festivalpass m/overnatting hvis du jobber tre vakter på ca 5 timer eller mer og et varmmatsmåltid hver dag. Så, vær kul. Vær som Håvard og Kamilla. Bli med på Spekter 2017! Meld din interesse ved å sende en epost til festivalkoordinator julie.kaasa@kfuk-kfum.no i dag !

Annet innhold nyhetsbrev 04/2016

Forandringshus som forandrar

Knapt eit år etter opninga har Forandringshuset i Haugesund allereie ...

- Kjempebra Høstfestival på Hamar

- Jeg har hatt det helt fantastisk bra! Jeg dro hit uten å kjenne så ...

Ta del i ALLE MED

Stadig flere barn og unge i Norge vokser opp i familier med lav fører ...

ANDAKT 4. SØNDAG I ADVENT: Hvem er barnet inni Marias mage?

Maria kjenner barnet i magen sparke. Hvem i all verden er den lille i ...

Ten Sing Norway-favoritter i Musikkbanken

Violet Roads We are the love og My strength med Israel & New Breed er ...