Bli med på fargesprakende Globalløp på SPEKTER!

Foto: Christian Svabø

Folk hvinte av fryd da KFUK-KFUM for første gang arrangerte Globalløp som fargeløp på den store festivalen i fjor sommer. I år kan DU  få oppleve fargefyrverkeriet og samtidig slå et slag mot fattigdom. Fine premier blir det også, så start sponsorjakta nå! 

Globalløp er et løp der du enten løper så langt som mulig i løpet av den halvtimen løpet varer,  eller finner en kreativ måte å gjennomføre løpet på for å samle inn penger til KFUK- og KFUM-prosjekter i andre land som støtter unge menneskers kamp mot fattigdom. SPEKTER er KFUK-KFUMs store sommerfestival for deg mellom 13 og 30 på Kalvøya utafor Oslo den 23.-28. juni, og du kan fortsatt bli med.  Kjøp festivalpass til SPEKTER

Meld deg på Globalløp og registrer dine sponsorer nå  (Alle med mobilnummer kan opprette bruker)

Moro med 50 kilo fargepulver!

Foto: Torstein Ihle

På fjorårets SPEKTER, da KFUK-KFUM for første gang arrangerte Globalløp som fargeløp, gikk det med 50 kg fargepulver fra India, for de aller fleste løperne valgte løypa med fargedynking. Nå gjentar KFUK-KFUM Global suksessen: - Vi har 50 kilo miljøvennlig pulver  igjen på lager, sier globalløpsansvarlig Elise Vik Nordbrønd, så enda flere skal få oppleve moroa. Startskuddet for løpet går mandag 26. juni klokken 12.30 på Kalvøya.  Det er bare og melde seg på og begynne å sanke sponsorer! 

Les SPEKTER-ungdom løp inn over 314.000 kr til kamp mot fattigdom

Fine premier

Elise forteller at også i år er det fine premier å vinne. 

  • Alle som samler inn 5000 kroner får en Stop Poverty t-skjorte
  • Alle som samler inn 10.000 kroner eller mer får gratis festivalpass til Spekter 2018 gratis
  • Alle som deltar på Globalløp er med i trekningen av festivalpass til Spekter 2018

Slik funker det 

Foto: Spare- og investeringsgruppene hjelper unge mennesker tjene egne penger og lærer dem å stå opp for sine rettigheter. 

Globalløp funker slik at du samler inn penger ved å skaffe deg sponsorer, som enten sponser deg med en avtalt sum per runde du løper (runden er ca 500 m lang) eller som betaler et fast beløp for at du i det hele tatt deltar på Globalløp. I år skal pengene gå til Sri Lanka KFUKs oppstart av spare- og investeringsgrupper - grupper som hjelper unge mennesker å tjene egne penger og setter dem i stand til å stå opp for sine rettigheter. 


Du må ikke nødvendigvis løpe

Foto: E. M. Austad Ulberg

Visste du at du ikke behøver å springe globalløp? Det kan vere like effektivt og gøy å gjennomføre Globalløp med street dance eller jenka, gå baklengs eller slå hjul, kle deg ut som the Missing link eller en superhelt, eller finne på et eller annet annet rart. Kun fantasien setter grenser!  

Det kommer til å bli et utrolig stort mangfold blant deltakerne, og ekstra gøy er det å delta når alle er med.  Så nå er det bare finne frem joggeskoa og utfordre mamma eller pappa, bestefar eller tante, fadder eller bestevenn til å sponse deg, slik at du er forberedt når startskuddet for Globalløpet på SPEKTER går mandag 26. juni på Kalvøya kl 1230. Velkommen i kampen mot fattigdom! I