DETTE KAN DU GJØRE HØSTEN 2019

Det er mange som lurer på hva de skal gjøre til høsten 2019. Kanskje er du ferdig med skolen? Kanskje er du ferdig med et år i militæret eller folkehøgskole og skulle gjerne gjort noe annet enn skole og jobb?
Vi i KFUK-KFUM har noen forslag til deg! 

Communication for change (cfc)

Er du klar for et år som utfordrer deg og det du tenker om verden? Vil du lære om hvordan verden henger sammen og møte mennesker som jobber for rettferdighet? Ønsker du å utfordre deg selv som en leder og menneske? Er du mellom 18 og 25 år? Gjennom utvekslingsprogrammet Communication For Change får du være med i Norges KFUK-KFUMs arbeid for rettferdighet og fred.

CFC året begynner med et 3 ukers introduksjonskurs i Kenya, hvor du får undervisning i globale utfordringer som fattigdom, økonomisk rettferdighet, likestilling, demokrati og klimautfordringer. Videre går reisen til en av KFUK-KFUM sine partnerorganisasjoner i Sør i tre måneder. Her vil du ta del i partnerorganisasjonens daglige aktiviteter og prosjekter, og få erfaring med praktisk utviklingssarbeid og et unikt innblikk i en lokal grasrotorganisasjon i sør. Du vil møte mennesker som lever i en helt annen virkelighet og se hvordan de jobber for forandring.

Les mer om CFC

Ten Sing Arctic

Ten Sing Arctic er en ny Ten Sing-linje på folkehøyskolen Nord Norge! Ten Sing Arctic er et ettårig lederprogram for deg som brenner for ungdom! Programmet gir deg ledertrening og kjennskap til Ten Sing som metode i ungdomsarbeid. Med Ten Sing Arctic får du reise med den Transibirske jernbanen og oppleve ungdomskultur i Russland, Kina og på Sri Lanka

foto: M. Sørensen


Ten Sing Arctic tar utgangspunkt i Ten Sing som metode for ungdomsarbeid og YMCAs globale ledertrening. Lederprogrammet kombinerer faglig og teoretisk kunnskap med praktisk gjennomføring, erfaring og opplevelse. Tren dine lederferdigheter gjennom å jobbe praktisk med festivaler, kurs, aktiviteter og Youth Empowerment for ungdom i nord.

Ten Sing Arctic begynner med KFUK-KFUM lederkurs på Rønningen Folkehøgskole i Oslo på slutten av sommeren, før gruppen møtes til semesterstart på Folkehøgskolen Nord-Norge på Evenes i Troms i midten av august. Deltakerne blir bedre kjent med hverandre og de andre på skolen.

Les mer om Ten Sing Arcitc

KFUK-hjemmetKFUK-hjemmet i London søker hvert år engasjerte, arbeidsomme, utadvendte og selvstendige ungdommer til 6 ettåringsstillinger med oppstart ca. 1. juli 2018 - 5 husassistenter og 1 kontorassistent. Du må være over 18 år, og kunne arbeide i samsvar med KFUK-hjemmets kristne målsetting. Søknadsfristen er 20. februar

Å være ettåring er et år med praktisk ledertrening. I tillegg til praktisk arbeid inkluderer ledertreningen arbeid med samfunnsaktuelle tema, personlig utvikling og organisasjonskunnskap. Hver ettåring har en egen mentor, er engasjert i prosjekt utenfor huset, deltar på ulike kurs og får lederoppgaver på huset. Som ettåring får du være med og drive KFUK-hjemmet med alt det innebærer av praktisk arbeid, matlaging og rengjøring, miljøarbeid blant studenter som bor på huset, ta imot turister som kommer for å bo hos oss, arrangementer for andre nordmenn i London.

KFUK-hjemmet ligger i Holland Park/Notting Hill, et sentralt og rolig strøk vest i London. Huset er først og fremst et hjem for norsk ungdom som kommer til London for å studere eller arbeide, men i tillegg har vi mange turister som kommer på besøk. 

Ettåringene har 40 timers arbeidsuke, og deltar i tillegg i miljøaktiviteter på huset. Alle ettåringene arbeider annenhver helg. Ettåringene får enerom på huset, fri kost og losji og lommepenger £ 109 per uke. 

Les mer om KFUK-hjemmet

Ten Sing Norway

Ten Sing Norway er et år for deg som er kreativ og brenner for Ten Sing. På Ten Sing Norway er du elev på Rønningen Folkehøgskole på en linje med fokus på kunstnerisk utøvelse, ledertrening og kristen tro. Du får reise på turné i Norge og utlandet med show og seminarer og du blir del av et fantastisk fellesskap der du utvikler deg som menneske og leder.

På Ten Sing Norway får du oppleve programskaping og showprosess på sitt beste. Du får være med å skape et show som vil bli sett av tusenvis av Ten Singere og andre i hele Norge. Et show med mening som skal inspirere unge til engasjement og styrke Ten Sing-arbeidet lokalt. Du får delta aktivt i prosessen fram mot showet, men du får også stå som utøver på scenen selv. Du får massiv erfaring i å stå i en formidlingssituasjon og du får en unik mulighet til å reise på turné og stå på scenen kveld etter kveld.

Ten Sing Norway har en svært viktig funksjon i Ten Sing bevegelsen her hjemme. Gruppa reiser derfor også mye i Norge og du vil få mulighet til å besøke Ten Sing-grupper i hele landet! Etter showpremiere på høsten reiser gruppa rett videre på Showturné. Turnébussen kjører fra Oslo og videre til kretser i øst, sør, vest og nord. Vi prøver hvert år å legge turen innom så mange kretser som mulig og kanskje får man også tatt turen innom Sverige, Danmark, Finland eller Tyskland. På våren reiser gruppa igjen ut på Norgesbesøk. Denne gangen er gruppa lengre på hvert sted. Man får møte Ten Sing grupper, oppleve Ten Sing festivaler og være med på å styrke det lokale arbeidet gjennom seminarer og enhetsbesøk.

Les mer om Ten Sing Norway

5 folkehøgskoler! 

KFUK-KFUMs viktigste oppgave er å bygge åpne, trygge fellesskap, der alle barn og ungdommer kan være seg selv, leve og utvikle seg som hele mennesker.

Alle unge mennesker trenger å bli bekreftet, hørt og utfordret slik at de tør være seg selv og har mot til å stå opp for andre. Gjennom folkehøgskolearbeidet får KFUK-KFUM mulighet til å skape et trygt og godt fellesskap som bidrar til at unge mennesker kan utfolde seg og videreutvikle seg selv som mennesker.

Trykk på logoene til folkehøgskolene for å lese mer om den enkelte skolen!