Dette kan du gjøre i sommer

KFUK-KFUM Campen

En litt annerledes campingferie

KFUK-KFUM campen på Knattholmen er leir- og campingferie med kristent fellesskap for hele familien. Perla av ei øy i skjærgården utenfor Sandefjord byr på det meste: badestrand og svaberg, kano og klatrevegg, fotball og volleyballbane.

På KFUK-KFUM Campen bor familiene i medbrakt telt eller campingvogner og ordner med maten selv. Vi spiser når vi vil og hva vi vil, og tar gjerne med oss kaffekoppen eller kveldsmaten over til naboteltet. KFUK-KFUM Campen er leir for alle og fri når du vil. Noen aktiviteter hver dag er felles, som flaggheis, bibeltimer i aldersdelte grupper for barn, ungdom og voksne, flaggfir med kveldsandakt. I tillegg arrangerer KFUK-KFUM Camp-komiteen Globalmarked, Gospel Night, fotballkamp, dragebåtkonkurranse, gudstjenester m.m. hvert år. Men det er mye rom for å slappe av være med venner og finne roen.

Nordic Youth Camp

Ten Sing Seminar

 

Ten Sing-seminar er et ukes langt kurs for deg som ønsker å utvikle deg som Ten Singer. Kurset gir deg knallhard Ten Sing-jobbing, der du lærer av dyktige og erfarne instruktører, møter Ten Singere fra hele landet, opplever kristent fellesskap og blir globalt engasjert. Fra 9.klasse - VG3

Dagene er fylt med ulike aktiviteter som undervisning i seminargrupper, felleskor, fokustimer, Globalløp og SportY. Om kvelden samles vi for kveldsprogram, sosiale aktiviteter og kveldstanker. Uka avsluttes med en stor konsert for familie, venner og naboer. Ten Sing-seminar er et samarbeid mellom KFUK-KFUM og Sunnmøre Folkehøgskole.

DATO FOR SEMINAR: 27.JULI - 2.AUGUST 2020.

Påmelding åpnet 01.02.2020

Les mer om Ten Sing Seminar 2020

Sommertreff på Risøya


Sommertreff på Risøya er en av KFUK-KFUM sine årlige sommerleirer. Hvert år samles flere hundre små og store til solfylte og innholdsrike dager på Risøya ved Tvedestrand.

Leirferie for hele familien med kristent fellesskap i et inspirerende miljø på en idyllisk sørlandsperle utenfor Tvedestrand. Sceneprogram med proft husband og åtte parallelle, aldersinndelte bibeltimer hver dag. Aktiviteter tilpasset alle aldre. Egne leirer for ungdom. Camp ute eller bo inne!

RISØYA

Risøya ligger idyllisk til like utenfor Tvedestrand rett ved Lyngørporten. Her er svaberg, utsyn til hav, Lyngør fyr, gode bademuligheter, skogsområder og stier å rusle på, en fredelig plass på jorda. Her er det muligheter for å campe ute i egen vogn eller eget telt, eller bo inne på rom på Risøya folkehøgskole.

ALDERSINNDELTE GRUPPER

Barna er delt inn i grupper etter alder. Hver gruppe har bibeltimer om formiddagen og egne kroer og aktiviteter om ettermiddagen og kvelden. Det er hobbyaktiviteter og barnekor, idrett, dans, klatring, volleyball, fotball. Vi også har en egen gruppe for barn mellom 0-3 år. Dette vil være en type "Åpen barnehage"-gruppe, det vil si at en av foreldrene er med.

EGNE LEIRER FOR UNGDOM

Det er tre ulike ungdomsleire med eget opplegg og egne ledere. Ungdommene sover i egne teltleirer på egne områder på øya. De yngste ungdommene kan også velge å sove sammen med foreldrene sine. Her er det fleksible ordninger. Noen trenger en overnatting eller to sammen med foreldrene før de slipper seg helt løs i teltleiren.

Les mer om Sommertreff på Risøya

United sisters camp


Fra 6 til 10 juli 2020 arrangerer Forandringshuset United Sisters Camp på Strandheim leirsted. Campen er åpen for jenter mellom 15 og 21 år, fra hele Norge! Er du klar for bading, selvforsvarskurs, nye venner, møte med kule queens, nattkino og masse bra jenter? Alt dette får du på United Sisters Camp! 

Har DU lyst til å være med på tidenes jentecamp? Påmeldingen åpner ca 14. april 2020.

Campen blir også i 2020 på Strandheim – et bortgjemt paradis i Oslofjorden. Der vil vi ha 600 m strand bare for oss, egen badebrygge, fotballbane, volleyballnett og masse mer.

United Sisters er et fellesskap hvor jenter kan møtes og bli kjent med hverandre på tvers av hvem man er og hvor man kommer fra. Vi vil lage inkluderende fellesskap, der jenter backer hverandre og blir kjent med hverandre, gir jenter et sted hvor man kan prate og bli utfordret på egne meninger. Det er en arena hvor du få utvikle deg selv og dine interesser sammen med andre.


Les mer om United Sisters Camp

Sommerleir på Vier
Har du lyst til å padle i kano, grille pølser på bålet, spille fotball, le og prate og bare henge med gamle og nye venner på Vier? Kjekke feriedager gir gode minner. Tusenvis av barn har levd supre sommerdager på Vier. Bli med og opplev alt sammen du også. Du kan ta med deg en venn eller du kan komme alene, for du vil helt sikkert få nye venner. Sammen skal dere ha tidenes sommerferie.

AKTIVITET:
29.6 – 03.7 Sommerleir 9–12 år
06.7 – 10.7 Sommerleir 11–14 år
13.7 – 17.7 Sommerleir 13–16 år
27.7 – 31.7 Sommerleir 9–12 år
03.8 – 07.8 Sommerleir 9–12 år
10.8 – 14.8 Sommerleir 13–16 år

Alle campene arrangeres mandag–fredag. Pris er kr. 1800, og dekker overnatting, mat og aktiviteter.

Les mer om Sommerleir på Vier

Sommerleir og ungdomsleir på Evenskjer

Bli med på KFUK-KFUMs sommerleir i nord, Sommerleir på Folkehøgskolen Nord-Norge på Evenskjer! Her blir det masse aktiviteter, temasamlinger, latter og humor, fellesskap og vennskap. Ut på tur i fin natur, globalt engasjement, musikk og drama, ballspill og idrett. Gudstjeneste og samlinger i kapellet. Her er det fantastiske muligheter for å skape gode sommer- og leirminner!

Målgruppa er deg som vil være med på leir, uansett alder.

Det blir egen leir for ungdom mellom 13 - 19 år! Ungdomsleiren har eget program, egen ledergruppe + noe fellesprogram sammen med resten av sommerleiren. Meld deg på i dag!

På leiren blir det et variert program med mange ulike aktiviteter både ute og inne: bading, ballspill, sang, dans, drama, band, temasamlinger, fellesskap, vennskap, humor og globalt engasjement, for å nevne noe.

Leiren blir arrangert parallelt med familieleir, som nå blir arrangert for femte år på rad. Dette tror vi er et fantastisk utgangspunkt for leiren, for det gir mulighet for treffpunkt på mange plan og arenaer.

Les mer om sommerleir og ungdomsleir på Evenskjer

Ten-Leir på Knattholmen

Ten-leir på Knattholmen leirsted er god stemning og høy feriefaktor. Her møter du folk på din egen alder som er klare for å nyte fine dager med sommer og sol. Bademulighetene er mange og det mangler ikke på spennende aktiviteter. Meld deg på og få opplevelser du vil leve lenge på!

På Ten-leir er det senkede skuldre og feriestemning som gjelder. Den største attraksjonen vi kan by på er båttur til den fantastiske øygruppa Stauper. Her skal vi være en hel dag og boltre oss i sjøen, og nyte sola på glattskurte svaberg. Dette er vårt svar på middelhavets øyhopping. I tillegg kan vi by på klatring, kjempehuska, kano/kajakk, bruskasseklatring, energikamp, beachvolleyball, fotball og mye mer.

I løpet av uka vil våre flinke ledere lose oss gjennom et variert program. Det vil være samlinger med ulike temaer, og i løpet av uka vil det være en gudstjeneste. Vi gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer et stemningsfult beachparty en av kveldene. Vi serverer tropisk punch og grillene blir tent. Et magisk øyeblikk du ikke bør gå glipp av.

Les mer om Ten-leir på Knattholmen

Camp norefjell

Camp Norefjell ble en stor suksess foregående sommer. Det gleder oss at leiren i 2020 med større kapasitet enn 2019 allerede er utsolgt! Ca. 700 konfirmanter, ungdomsledere, ledere og frivillige vil samles på Camp Norefjell i juni 2020 og få oppleve relevant undervisning, show og aktiviteter.

I 2021 ønsker vi å utvide til to leirer.  Datoene er 19.-23.juni 2021 og 24.-28.juni 2021.

Les mer om Camp Norefjell

UNGE VOKSNE TUR (19-30ÅR)

LYSERN LEIRSTED - 1.-3 MAI 2020

Aktiviteter
Lysern er et deilig leirsted med mange muligheter som kano, bading, tur, bondegård og kveldskos rundt bålet. De som vil kan hjelpe med maling, gressklipping og luking for å gjøre stedet klart for sommeren.

Overnatting
Det er mulig å sove i hovedhuset, i den store lavoen i telt eller hengekøye.

Pris
Turen koster 100 kr uavhengig av om man er der en eller to netter. Dette dekker alt av mat fredag-søndag, samt overnatting.

Les mer om vårt Deltakerfond på KFUK-KFUM.no/deltakerfond.

Lederkurs for unge voksne

Mellom 70 og 100 ledere vil møtes på Sunnmøre Folkehøgskule for gi og motta påfyll og inspirasjon! Til dette kurset er alle deltakere på stipendiat- og ettåringsprogram gjennom KFUK-KFUMs folkehøyskoler, «Communication for Change», TenSing Norway, KFUK-hjemmet i London spesielt inviterte. Andre frivillige har også anledning til å melde seg på

I tillegg kommer ledere og forelesere fra KFUK-KFUM og andre fagmiljøer. Sist men ikke minst har vi med oss unge ledere som har erfaring fra barne- og ungdomsarbeid eller som stipendiat ved en folkehøyskole.

Målet for kurset er å inspirere, utruste og gi kunnskap til unge ledere. Kurset vil være spesielt relevant for deg som skal være leder i barne- og ungdomsarbeid, ettåringsprogram eller som stipendiat på folkehøyskole. Opplegget fokuserer på ulike sider ved det å være leder, tar opp konkrete situasjoner man kan komme opp i, og gir deg nyttig kunnskap, gode tips og ideer.

Les mer om lederkurs for unge voksne

Sommerleir på tjellholmen 2020
Vi arrangerer sommerleir for deg som går på ungdomsskolen eller videregående! Sett av 27. - 31. juli til en uke med masse moro på Tjellholmen leirsted! 

Tjellholmen er en fantastisk øy på Hvaler. Øya legger til rette for mange morsomme aktiviteter. 27.-31. juli 2020 blir det sommerleir med blant annet kano, bading, capture the flag, båttur, grilling, leirbål, volleyball med vannballong og "Tjellholmen-ekspedisjonen"

Les mer om Sommerleir på Tjellholmen


Økonomi skal ikke være en stopper for deltakelse hos oss.

Les mer om vårt Deltakerfond på KFUK-KFUM.no/deltakerfond