E-sport i KFUK-KFUM

Det har skjedd litt for mange ganger i livet at jeg “egentlig hadde tenkt å legge meg, men…”, og vanligvis har grunnen til at jeg fikk litt lite søvn vært at jeg ble sittende å se på noe. Det kan ha vært noe på youtube, en spennende serie på Netflix, eller et game i Civilization som jeg bare skulle ta “just one more turn” i. En av disse gangene husker jeg veldig godt: Jeg satt i sofaen og så på TV, og switchet av en eller annen grunn innom svensk TV like etter midnatt. Der sendte de finalene i Star Craft 2, live fra Dreamhack. Jeg hadde vært borti spillet så vidt, og satt klistret til skjermen helt til det hadde blitt kåret en vinner. 

Selv om jeg har gamet og vært interessert i gaming siden jeg var liten, så var dette mitt første møte med e-sport. Jeg heter Andreas Ruud, og ble nå i august ansatt som prosjektkoordinator for e-sport og gaming i KFUK-KFUM Norge. Jeg har tidligere jobbet 8 år som lærer på Bibelskolen Fjellhaug, og vært med å starte opp gaming-linjen de har der. Nå er jeg glad for å kunne fortsette å jobbe med gaming og e-sport, og har hatt en spennende start i KFUK-KFUM.


Nordlys KFUM leder for øyeblikket 4. divisjon avd. I i Counter-Strike, og består av Icemaniac, Trevis, Bttmfragger, Shadow og lagkaptein Flash. De spiller vanligvis kampene sine hver tirsdag kl 20, og hvis du har lyst til å få med deg en kamp, så kan du se kampene live på
Trevis sin stream. (Noen ganger skjer det endringer i kamptidspunkt, og da finner man
informasjon om det her.) 

Neffen, Morzie og Sciensco utgjør Ventum KFUM, som leder 3. divisjon avd. D i Rocket League. Ventum KFUM spiller sine kamper torsdager kl 19, og hvis Rocket League er mer din greie, så kan du følge kampene deres på lagkaptein Neffen sin stream

Fremover ønsker vi i KFUK-KFUM å fortsette å bygge opp e-sportsatsingen, og prøver nå å etablere eller knytte oss til lag som spiller League of Legends og Pubg. Vi er også åpen for å hjelpe til med å etablere lag som spiller spill utenfor Telialiga-systemet. Kanskje du og vennegjengen ønsker å melde inn deres lag hos oss? Du trenger ikke satse på e-sport, men kanskje du liker å game, og har lyst å gjøre det sammen med oss? Gaming-satsingen vår er litt i oppstartsfasen, men det betyr bare at mulighetene er mange. :)

Ta gjerne kontakt med meg på andreas.ruud@kfuk-kfum.no hvis du eller noen du kjenner kunne vært interessert i det.