Flotte dager på lederkurs for unge voksne

4.-9. august var det lederkurs for unge voksne på Sunnmøre folkehøgskole (SUFH) 

Som tidligere deltar de som skal være stipendiater på Svalbard FolkehøgskoleFolkehøgskolen Nord-Norge, Valdres Folkehøgskule, Sunnmøre Folkehøgskule og Rønningen Folkehøgskole. Deltakerne på Ten Sing Norway, utvekslingsprogrammet Communication for Change og de som skal jobbe som "ettåringer" på KFUK-hjemmet i London.

Målet for kurset er å inspirere, utruste og gi kunnskap til unge ledere. Opplegget fokuserer på ulike sider ved det å være leder, tar opp konkrete situasjoner man kan komme opp i, og gir deg nyttig kunnskap, gode tips og ideer. Sammen møter deltakerne forskjellige ulike caser og blir utfordret til å jobbe og tenke individuelt og i team. 

PSYKISK HELSE PÅ LEDERKURS 

Selvom deltakerne skal ut i forskjellige oppgaver til høsten vil de alle jobbe og leve tett med mange andre unge mennesker. Som en del av lederkurset er foredraget psykisk førstehjelp. 

Ingrid Bruun fra kompetansesenteret for livssmestring og folkehelse fortalte om personlige erfaringer, og ga deltakerne nyttig og praktiske tips til hvordan håndtere psykisk førstehjelp i hverdagen. Foredraget var meget lærerikt, personlig og lærerikt. Det ble tatt godt i mot av deltakerne som ga positive tilbakemeldinger etter foredraget. 

Møt noen av deltakerne på Lederkurs for unge voksne

Anna

Hvem er du og hva skal du gjøre etter lederkurs for unge voksne? 

Jeg heter Anna, og skal være stipendiat på Sunnmøre Folkehøgskole! Jeg var elev på multisport-linjen til SUFH og nå skal jeg være stipendiat på Global safari som er en reiselinje. 

Hva synes du om lederkurs for unge voksne? 

Det har vært utrolig lærerikt, interessant, og veldig forebyggende for stipendiat-gruppen for å fungere optimalt. Vi har blitt godt kjent, og det har vært kjempe fint og gøy!

Hvilke forventinger har du til året som stipendiat?  

Jeg er spent på hvordan det er å være så tett på en gruppe, og være samboere, være kollegaer, og være venner, og hvordan det er å ha stipendiat rollen som både leder og venn. Det blir gøy å møte klassen og se hvordan gruppen og gruppedynamikken er.

Jeg gleder meg veldig til å stå på scenen og levere et gøy show. Møte masse inspirerende folk, og få et nytt år som kommer til å være annerledes der jeg kan vokse og lære!

Isak

Hvem er du og hva skal du gjøre etter lederkurs for unge voksne?

Jeg heter Isak og jeg starte i Ten Sing Norway. Det blir kjempe kult og lærerikt og innholdsrikt!

Hva synes du om lederkurs for unge voksne?

Det har vært sykt bra. Jeg var litt bekymret for at det kom til å bli litt for mye å ta inn over seg, og på noen måter har det kanskje vært det, men jeg har fått veldig mye igjen for det og tror at det vil komme veldig godt med! 

Hvilke forventinger har du til året som stipendiat?

Jeg håper det blir et år som gir meg muligheten til å dele av meg selv og dele mitt engasjement for ten sing bevegelsen, hva det betyr og hvor viktig det er. Det er noe jeg har høye forhåpninger om at jeg kommer til å få gode mulighet til dette året. 

Jeg gleder meg veldig til vi har ferdigstilt showet og skal ha premiere og showturne. Gleder meg til å se mer av Norge, og møte andre folk som er engasjerte og gira på det vi gjør i KFUK-KFUM Norge og ten sing bevegelsen.

Brage

Hvem er du og hva skal du gjøre etter lederkurs for unge voksne?

Jeg heter Brage, har vært et år i Ten Sing Arctic på Folkehøgskolen Nord Norge, og skal nå til Svalbard å være stipendiat der!

Hva synes du om lederkurs for unge voksne?

Det har vært veldig interessant! Mye forskjellig innhold og mye som har både overrasket meg og som er veldig kjekt å lære, og ting jeg ikke har forventet å lære. Kurset har absolutt vært nyttig, jeg har gått igjennom en del av det gjennom Ten Sing Arctic, men jeg har absolutt hatt nytte av kurset. 

Hvilke forventinger har du til året som stipendiat?

At det blir kaldt. Ellers er jeg dårlig på forventninger, jeg tar heller ting på sparket.

Jeg gleder meg mest til å isbjørn og se den heftige naturen som er der oppe. Det blir nok sykt interessant å se, også blir det jo noe helt nytt som er både rart og gøy. Jeg gleder meg veldig.