Bli med å feire KFUK i Norge 130 år!

Visste du at KFUK-KFUM er del av Verdens KFUK - verdens største kvinnebevegelse som kjemper for kvinners rettigheter og som dyktiggjør unge kvinner over hele verden? I år er det 130 år siden KFUK ble startet i Norge,  og KFUK-utvalget håper dere vil benytte anledningen til å feire! Vi har laget et forslag til hvordan dere kan markere jubileet lokalt hos dere.

Foto: KFUK-KFUM-speiderne

Selv om KFUK og KFUM-arbeidet for lengst er slått sammen til et forbund her i Norge, nemlig Norges KFUK-KFUM, er det likevel god grunn til å feire KFUKs 130 år lange historie her i landet. Så har da jubileet allerede blitt markert flere steder. Disse bildene er fra Landstinget til KFUK-KFUM-speiderne i Sarpsborg i midten av april,  der Caroline Midttun Rostrup - som for tiden er medlem i styret til Verdens KFUK (World YWCA) - holdt jubileumstale.

Trygge utviklende fellesskap gjennom 130 år

Marie Sinding, sekretær i Kristiania UKKF, navnet på foreningen til en av forløperne til KFUK,  sa i sin  tale på kretsmøtet for Kristiania  i 1899: "Skal de unge piker oppdras til å bli mannens jevnbyrdige og virkelige medarbeidere og medhjelpere, da må det bli kvinner selv som løfter dem opp! "

KFUKs arbeid både i Norges KFUK-KFUM og Norges KFUK-KFUM-speidere har gitt  norske jenter og kvinner trygge fellesskap der de har fått vokse som mennesker, som kristne og som ledere, og der de har fått utfordringer i samspill med hverandre, gjennom 130 år.  Her kan du lese en kort oppsummering av KFUKs historie i Norge. 

Fra venstre: Emma Bodmann (sekretær), Tora Bjørnøy Lalim, Gunvor Meling, Nina Søraa (leder), Ragnhild Stokke Lundetræ, Solveig E. Nielsen, Caroline Midttun Rostrup (ex officio) og Anne-Line Evenstad Dahlen (nestleder).

KFUK-utvalget

KFUK-utvalget er et utvalg for Norges KFUK-KFUM og Norges KFUK-KFUM-speidere som arbeider med å virkeliggjøre World YWCAs mål og strategier i Norge. Utvalget bidrar blant annet til å styrke organisasjonenes kompetanse rundt kjønnsspørsmål, og bistår organisasjonenes ledelser i programutvikling, ledertrening og beslutningspåvirkning. Vi tar og initiativ til tiltak og arrangementer for kvinner i organisasjonene og formidler impulser fra vårt internasjonale nettverk tilbake til Norge.  Les Mandat KFUK-utvalget.pdf

Vi i KFUK-utvalget håper og tror at KFUK kan gjøre en forskjell for Norges kvinner også i fremtiden. 

Bli med å feire KFUKs 130-års jubileum!

Vil dere også feire? Markér KFUKs 130-års-jubileum ved å bidra til KFUK-KFUMs nye jentesatsning, og bruk tipsene under til aktiviteter i din gruppe. Bli med i Facebookgruppen "KFUK i Norge" for informasjon om hva som skjer!

 Beste hilsen fra KFUK-utvalget. 

Ressurser til markering av KFUK 130 år

KFUK i Norge 130 år: Vi feirer med ny jentesatsning

I år er det 130 år siden KFUK ble startet opp i Norge! KFUK-KFUM med ...

Rolle-ludo

Spill rolle-ludo for å bli bevisst det eksisterende Spillet ble til ...

Samtaleopplegg om identitet (fra RISK)

5 øvelser som tilrettelegger for å reflektere sammen i grupper rundt ...

Andakt: Bare du er du

Vi er alle skapt forskjellige.

Andakt KFUK 130 år: Den Kanaaneiske kvinnens kamp

Hvem er denne Kanaaneiske kvinnen? Hun er kvinnen som går nedover den ...

Liturgisk avslutning (fra RISK)

En kort liturgisk samling med bønner, forslag til bibeltekster og er ...

Kvinnedagen 8.mars: KFUK-KFUMere i tog for kvinner i konflikt

Over tretti unge kvinner og menn var med da KFUK-KFUM Global til 8. - ...

Unge KFUK-kvinner fremmer rettferdig fred på FNs likestillingskonferanse

Under FNs likestillingskonferanse CSW i New York denne uka er World ...Filer for nedlasting