KFUK-KFUM på Bygdepride i Volda

Tidenes første Bygdepride gikk av stabelen i Volda og Ørsta 11. mai, og KFUK-KFUM bevegelsen var sterkt tilstede med KFUM Volda Volleyball, Volda og Ørsta Ten Sing og KFUK-KFUM-speiderne. Tusener møtte opp for å få med seg programmet, og et bredt spekter av organisasjoner støttet opp om paraden.

Med slagordet «Vær deg selv, stå opp for andre!» gikk Volda og Ørsta Ten Sing ( VØTS) stolt i paraden som ble arrangert fredag 11. mai. Styreleder i gruppa, Ingvild Berge Conradsen, forteller fra paraden: «Jeg personlig synes det er helt supert at vi viser oss som en åpen og inkluderende organisasjon – selv om vi er kristne! Mange tenker at kristne organisasjoner ikke stiller på slike ting – det er ikke forventet. Derfor er jeg utrolig stolt over å kunne vise at slik er det ikke og at KFUK-KFUM er i front. Selv om noen fremdeles er skeptiske til vigsel av likekjønnede i Den norske kirke har det heldigvis skjedd en stor endring. Det er utrolig viktig at vi fronter denne endringen.»

KFUM Volda Volleyball sammen med KFUK-KFUM Speiderne

Leif Røv, sportslig leder i KFUM Volda Volleyball, er ganske samstemt med Conradsen. «KFUM Volda Volleyball er en inkluderende klubb, med plass til alle! Det viste klubben ved å være med i Bygdepride-paraden på fredag sammen med tusener av andre.».


Mai og juni er det de såkalte Pridemånedene, og vi har nå byttet profilbilde i sosiale medier til å gjenspeile vår tilhørighet. For Norges KFUK-KFUM har det i flere tiår vært naturlig å fremme at homofil kjærlighet ikke skiller seg fra heterofil kjærlighet. Vi er alle like i Guds øyne, og kjærligheten mellom oss er vakker i den formen den kommer frem i.

30. juni er det parade i Oslo. Her stiller Norges KFUK-KFUM sterkt opp. Følg med på facebook for invitasjon til plakatverksted og bli med å gå sammen med oss!