Kjære KFUK-KFUM venner

Øystein, Generalsekretær

Jeg husker mange omsorgsfulle, vanvittige, lærerike - og hellige øyeblikk fra utallige leirer. Jeg hadde ikke vært den samme uten.

I 2019 har flere enn på mange år, deltatt på leirer i KFUK-KFUM. Minst 4-5.000 barn og unge! Rekordmange på Ten Sing-seminar, Lederkurs for unge voksne og KFUK-KFUM Forandringshusenes sommerleirer, + diverse barne-, ungdoms-, trenings- og familieleirer. I tillegg kommer mange lokale turer og leirer som vi ikke har full oversikt over.

Hva slags leir- og festivalliv ønsker vi i KFUK-KFUM i åra som kommer? Hva er barn og ungdoms behov? Hvordan kan vi nå bredere? Og hva har vi kapasitet til? Send meg gjerne dine tanker og synspunkter til gs@kfuk-kfum.no.

Vår gamle organisasjon er i utvikling og vekst. Jeg har lyst til å nevne fire gode eksempler som også sier noe om bredden i arbeidet vårt: 

  1. Endelig godkjenning av utbyggingsplanen for vår nye familiearena på Ekeberg i Oslo. Her samler KFUM-idretten 1400 barn og ungdom hver uke etter skoletid.
  2. Ten Sing Vesterålen, vår ferskeste Ten Sing-gruppe starter opp i høst. Hurra for Victoria, Jørund og resten av gjengen på Sortland, og lykke til!
  3. Denne høsten starter vi et nytt KFUK-KFUM Forandringshus på Holmlia i Oslo. Takk til Unge Holmlianere og Kirkens Bymisjon for supert samarbeid om å få dette til!
  4. I Longyearbyen, første helga i september, feiret vi åpningen av vår femte KFUK-KFUM-folkehøgskole, Svalbard Folkehøgskole. Følg skolen på Facebook og Instagram!

Takk for ditt engasjement og din støtte! Sammen er vi KFUK-KFUM Norge. Sammen vil vi være en trekantet, diakonal, grønn og lokal bevegelse.

Hilsen Øystein, Generalsekretær