Fantastisk jubileumshelg - Ten Sing Arendal 50år

24. september 1969 ble Appell Ten Sing etablert i Arendal, og koret har eksistert gjennom femti år. Helgen 27.-29. september i år var 180 nåværende og tidligere medlemmer i Appell Ten Sing samlet til stor jubileumsmarkering.

Dirigentene fra venstre: Stein Torgersen, Hilde Romtveit Hermansen og Jan Egil Hagli

Feiringen ble innledet fredag kveld, der 120 personer var samlet til uformell mingling og mimring. Lørdag formiddag var det korøvelser for tre ulike epokekor dirigert av sine respektive dirigenter. Lørdag kveld var det stor jubileumsfest. Her ble forhistorien og historien til Ten Sing gjennom femti år fortalt i ord, bilder og toner. De tre dirigentene med lengst fartstid ledet sine respektive kor og orkestre gjennom slagere fra sin storhetstid. Stemningen var god rundt bordene og mange gamle kjente fikk pratet seg gjennom femti år med gode minner. 

Søndagens jubileumsgudstjeneste med fullsatt kirke avsluttet markeringen. Her sang til slutt et stort felleskor. I løpet av helgen var det mange som fortalte hvilken betydning Ten Sing hadde hatt for dem -alt fra sang, musikk og teknikk til forelskelse, vennskap, selvtillit og trosliv. Hvert innlegg ble en festtale og et sterkt vitnesbyrd. Koret har gjennom femti år vært preget av en tydelig og kristen profil, stor takhøyde for ulikheter og mye humor innenfor klare rammer. Takk til de som med inspirasjon og tro en gang på sekstitallet startet Ten Sing bevegelsen i Norge! Takk til de som lot seg inspirere til å starte i Arendal, og takk til alle som bidro til en uforglemmelig 50 års markering.