Strandheim leirsted

Utleiekalender.xlsx

Strandheim kristelige leirsted

Strandheim kristelige leirsted er en unik perle i Oslofjorden og ligger fantastisk til ytterst på Nærsnestangen i Røyken kommune. Leirstedet eies av Asker og Bærum, og Oslo og Akershus KFUK-KFUM i fellesskap og er til leie.

Strandheim hele året, fang lyset :-)

Strandheim har ca 600 meter strandlinje, muligheter for bading fra egen stor brygge (ny 2013), fotballbane, volleyballnett og en naturskjønn tomt på over 30 mål til disposisjon. Høysesong er 15.april til 31. oktober, mens stedet er supert til mindre kurs og seminarer i lavsesong. Buss går direkte fra Oslo Bussterminal.

2017: VIPPS er sesongen på hell

Året og sesongen i år

 Det startet med nyttårsfeiring og raketter fra CISV -Norge, og etter det har vi hatt både Røde Kors og Døvekirken på besøk.  I påsken kom Baha'i Norge med sin ungdomskonferanse - da tok vi et steg tilbake til 50 tallet med først oppvaskmaskin og deretter kjølerom satt på pause (for ikke å glemme en noe redusert levering fra Asko etter brannen - heldige var vi som fikk varer, og heldige var de at det ikke var personskader)... 

I grunnen greit at det ikke var 90 personer akkurat da. Påskelam ble det uansett. Og etter det har det gått mer eller mindre i ett. Kasia ble offisielt ansatt 15.mai etter å ha vært her som frivillig i 2 år. 

En sesong og sommer med det meste: konfirmanter, sjøspeidere, rumpeldunkspillere, Redd barna ungdom, TRIA leir, GLOBAL WEEK, bryllup, leirskoler, studentorganisasjoner, korps og strykeorkester for å nevne noen - avsluttet med LIVkurs i oktober.

A bunch of wonderful volunteers from Europe, Australia and Russia have helped us and saved us this season - friendship across borders - a big thank you to every one of you, we couldn't have done it withtout you!!!!:-)

Enda er det også flere som kommer, vi minner om at fjorden kan være magisk på vinteren, lurer du på et besøk - ta kontakt.

Ønsker du en presentasjon av Strandheim: strandheim@kfuk-kfum.no

KAPASITET OG fasiliteter


Fram forsamlingslokale 

Leirstedet har sengeplass til over 90 personer og det er mulighet for ekstra madrasser eller egne telt. Hoveddelen av stedet gjør seg best sommerhalvåret, men både internatet og peisestuen i hovedhuset kan benyttes vinterhalvåret. Spør om pris for vinteropphold:-).

 • 2 hytter med 18 sengeplasser i hver. Eget dusj og toaletthus renovert vår 2012.
 • Hovedhus med peisestue og piano, sitteplass til ca 60, eget kjøkken, dusj/wc, ett 4-mannsrom.
 • Solbakken Internatet) har sengeplass til 50- fordelt på 3 oppganger med bad/wc i hver oppgang. Her finner du storkjøkken (nytt 2014/15), spisesal og oppholdsrom med piano.
 • Fram forsamlingslokale har scene og plass til ca 100 personer. Fastmontert projektor i tak med lerret. Et eget lite soverom bak med 4 sengeplasser, egnet for ledere. 

   I lunden er det parkbenker og  tønnegriller for utemåltider/kos.  

  aktiviteter

  Klatremus?

  Med egen fotballbane og et volleyballnett er det mange som løper etter ballen. Vi har to enkle pionerjoller, to kajakker og to kanoer til utlån for de som vil ro, padle og fiske (ta med redningsvest). Krabbefiske, stangfiske, svømme, klatre i både skrent og trær, fiskesprett er noen muligheter ute. 

  Sommerglede!

  LEIRSKOLE og sjøaktiviteter kan vi skreddersy i samarbeid med Aktivcamps . De har vært hos oss i 7 år og vi kan stå inne for et godt samlet tilbud for 7.-10.trinn. Sjekk siden deres også: www.aktivcamps.no

  For litt mer utfyllende om stedet og rutiner klikk på pdf-filene:

  Info Strandheim.docx  , Husregler.docx ,Branninstruks leietagere.docx

  DYRENE

  Her går hønene i sin store hønsegård og sparker i jorda, hanen galer og passer på tuppene. Kashmirgeitene Lillebror og Knerten- er ansvarlige for sitt eget område. Gårdshunden Fant med datteren Pippi er fornøyde krabater opplært av de to kattene. De fyker ut og inn av katteluka som de vil. 

  Priser 2018 - bestill innen 30.november og få 2017 priser

  Sommerdager  ved og i sjøen.

  For kurs og seminar lager vi egne pakkepriser og tilbud - send e-post og be om tilbud: strandheim@kfuk-kfum.no Perioden oktober til og med april leier vi ut til en gruppe av gangen. Da er det internatet Solbakken og peisestuen som er best egnet.

  Betjent leie:

  Faktureres fra kr 380.- pr. person pr. døgn. Det inkluderer 3 måltider. Vi tilpasser alle dietter og allergier meldt inn:-)

  Betjent leie etter avtale med bestyrer.

  Betjent leie faktureres for minimum 50 personer.

  NB: Endringer utover 5 personer i antall på betjente leire må meddeles bestyrer senest en uke i forkant - dette er for varebestillinger og ferskvarelager.

  KUTTMATSVINN2020

  Strandheim leirsted er foreløbig eneste deltager fra Norges KFUK-KFUM som er med. Les om kampanjen, bærekraft og miljø på  http://matvett.no/servering/

  Ubetjent leie:

  Hyttene(ubetjent)faktureres med minimum kr. 6 300.- pr. døgn (30 personer). Det inkluderer peisestuen og kjøkkenet i hovedhuset.

  Solbakken (ubetjent) faktureres for minimum kr. 8 400.- pr. døgn (40 personer).

  Hele stedet (ubetjent) faktureres for minimum kr. 14 700.- pr. døgn (70 personer).

  Gjelder 1.mai til 30.september, be om tilbud resten av året.

  Renhold

  Vask hele stedet faktureres fra kr 8000,-.

  Halve stedet faktureres fra kr 3500,-.

  Det er mulig å gjøre individuelle avtaler.

  Prisjusteringer skal varsles leietager minimum 3 måneder i forkant av leiedato ved enkeltleie og 6 måneder ved 3 års avtale.

  KIOSK

  Vi åpner kiosken for de som vil, her er is og brus, søtt og salt. Dekker behov for liten og stor:-)

  praktiske Opplysninger

  buss

  Buss fra Oslo til Nærsnes tar ca 1 time. Fra bussholdeplass til leirstedet (Nærsnestangen 48) er det omtrent 10 min å gå. 

  Smale veier gjør at busser og store lastebiler IKKE kan kjøre helt fram til leirstedet, men må parkere med avslått motor rett inn på Nærsnestangen eller bussholdeplassen. 

  Offentlig kommunikasjon: www.ruter.no. NB. noen avganger er dirkete, andre ikke:-) 

  Bil

  Ta av ved Joker Nærsnes og hold Nærsnestangen til venstre, følg veien til nr 48:-)

  DRIFT

  På Strandheim er det få ansatte og mange frivillige av ulike nasjonaliteter som bidrar til daglig drift. Mange av disse bor og hjelper til på stedet. Strandheim kunne aldri sett ut som det gjør uten denne hjelpen. Men, det betyr også at det kan hende vi må gjøre forskjellig vedlikehold mens du er på besøk. 

  Utleie / KONTAKT OSS

  For ledige datoer  2018 se på  Utleiekalender.xlsx oppdatert per 15.11.2017,

  Send e-post: strandheim@kfuk-kfum.no

  NB!  ingen bestilling er gyldig før du har fått bekreftelse på at det er ledig. 

  Lurer du på noe?

  Kontakt bestyrer på Strandheim: Marianna Xiros Villard 

  Tlf.: 94 98 77 07

  e-post: strandheim@kfuk-kfum.no

  Hva skjer i KFUK-KFUM? 

  Arrangementer KFUK-KFUM Asker og Bærum og 

  Arrangementer KFUK-KFUM Oslo og Akershus