Lysern leirsted

Lysern Leirsted

Lysern er et koselig leirsted i Ytre Enebakk som du kan leie i perioden mai - oktober. 

OM LYSERN LEIRSTED

Lysern leirsted ligger idyllisk til ved innsjøen Lyseren, og har en stor plen som egner seg godt til sport og lek. Stedet har badebrygge, kanoer og robåter. Det er 28 sengeplasser på stedet, fordelt på fire små hytter. Flere kan overnatte ved å sove på gulvet i hovedhuset, i lavvoen i telt på plassen foran hovedhuset eller i hengekøye. I hovedhuset får man plass til ca. 30 stk rundt bordene. Kjøkkenet er nytt med kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin og stekeovn. Det er innlagt vann, både varmt og kaldt, men ingen dusjer. Det er mulig å kjøre helt inn til leirstedet.


Hvor er lysern

Veibeskrivelse:

  • Fra Oslo sentrum kjører man ring 3 mot Ryen, og fortsetter videre på E6 mot Ski.
  • Ta av ved Klemetsrud og følg riksvei 155 mot Enebakk til dere møter riksvei 120 som dere følger i retning Lillestrøm.
  • Etter noen kilometer tar dere av til Dalefjerdingen (her er forresten nærmeste busstopp, Tømmerbråten), og så første til høyre mot Brevik.
  • Følg denne veien 1,6 km, og ta til høyre ved postkassene.
  • Ta så første til venstre opp en bratt bakke. Da kommer man til Vestre Brevik gård, og der skal dere svinge til høyre rett før den røde låven (det er satt opp et KFUK-KFUM-skilt ved innkjørselen). 
  • Kjør videre på en smal skogsvei til parkeringsplassen (med plass til 5-6 biler). Denne skogsveien ender i leirstedet, og man kan kjøre helt ned for å laste av.

Kapasitet

I hovedhuset får man plass til ca. 30 stk rundt bordene.  Det er 28 sengeplasser fordelt på fire små hytter. I hovedhuset er det en sovesofa og madrasser på hemsen som kan legges utover stuegulvet. Ca. 10 stykker kan også sove i lavvoen, husk da å ta med liggeunderlag. Mot et tillegg på 200 kr kan man låne 10 hengekøyer.

Fasiliteter

Det finnes 6 kanoer og 2 robåter på stedet.

Kjøkkenet har kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin, stekeovn, kaffemaskin og vannkoker. I tillegg til annet kjøkkenutstyr og servise.

Det er innlagt vann, både varmt og kaldt, men ingen dusjer.

Stedet har biologiske toaletter og leietaker trenger ikke å tømme disse.

PRISER OG BESTILLING

Pris for medlemmer i KFUK-KFUM: kr 100,- pr. deltaker pr. døgn.

Minstepris medlem: kr 1 500,- pr. døgn. Et døgn regnes fra kl. 12.00 ankomstdag til kl. 12.00 neste dag. 

Pris for ikke-medlemmer: kr 120,- pr. deltaker pr. døgn. 

Hovedhuset

Minstepris ikke-medlem: kr 2 000 kr pr. døgn i ukedagene og kr 3000 kr fre - lør og lør - søn. Det vil si at minstepris for en helg (fre - søn) er 6 000 kr. Et døgn regnes fra kl. 12.00 ankomstdag til kl. 12.00 neste dag.

Man kan leie stedet til kl. 19.00 avreisedag mot et tillegg på 500 kr. Avbestilling må skje senest én måned før oppholdet (ellers må minsteprisen betales).


For spørsmål og booking: oslo-akershus@kfuk-kfum.no