Strandheim leirsted

Strandheim kristelige leirsted er en unik perle i indre Oslofjord med sin enestående beliggenhet ytterst på Nærsnestangen i Asker kommune.  

Strandheim er et rusfritt leirsted til leie.

Strandheim har ca 600 meter strandlinje med utsikt til Oslo mot nord og toppen av Håøya sørover. Det er mulighet for bading fra stor brygge, egen fotballbane, volleyballnett og en naturskjønn tomt på over 30 mål til disposisjon. Høysesong er 15.april til 15. oktober, mens stedet er supert til mindre samlinger, kurs og seminarer i lavsesong. Buss går direkte til Nærsnes fra Oslo Bussterminal, mens å følge kyststi eller sykkeltur er gode alternativer i når snø og is er borte.

80 år i 2021  - det er mange barn og unge som har minner herfra!

Februar - allerede passert halvveis og vinter i dag, før kanskje regn og sol igjen.

Gratis SKRAVLEKAFFE og SOLBÆRTODDY ute gjennomføres hver tirsdag 12:00 - 15:00. Ekstra viktig å ikke glemme vår psykiske helse når hverdagen kan kjennes tøffere ut enn noen på lenge. Møt naboer du ikke kjenner enda, nybakte foreldre i trygge omgivelser med god avstand ute.

Sommerhalvåret har mye booket, vi er fleksible og tilpasser alle retningslinjer som kommer. Vi ble drevne på både trygg mat og berøringspunkter i 2020 og gleder oss til alle som kommer :-)

FHI  har egne retningslinjer for arrangementer.

Følg oss på FB for info og bilder

For alle tilbud gjelder FHI sine retningslinjer, sammen - på avstand


Ønsker du en presentasjon av Strandheim: strandheim@kfuk-kfum.no

Vi gleder oss til å vise frem ny kunst og andre små finurligheter og endringer for dere som kommer i løpet av året - VELKOMMEN til Strandheim: leirsted nasjonalt og møteplass lokalt.


KAPASITET OG fasiliteter


Fram forsamlingslokale 

Leirstedet har sengeplass til over 90 personer og det er mulighet for ekstra madrasser eller egne telt. Madrasser og telt kan ikke benyttes i perioden vi er inne i nå. Da blir det for trangt.

 Hoveddelen av stedet gjør seg best sommerhalvåret, men både internatet Solbakken og peisestuen i hovedhuset kan benyttes vinterhalvåret. Spør om pris for vinteropphold:-).

 • 2 hytter med 18 sengeplasser i hver. Eget dusj og toaletthus renovert vår 2012.
 • Hovedhus med peisestue og piano, sitteplass til ca 60, eget kjøkken, dusj/wc, ett 4-mannsrom.
 • Solbakken - Internatet har sengeplass til 50- fordelt på 3 oppganger med bad/wc i hver oppgang. Her finner du storkjøkken (nytt 2014/15), spisesal og oppholdsrom med piano.
 • Fram forsamlingslokale har scene og plass til ca godt over 100 personer. Fastmontert projektor i tak med lerret. Piano.
 • Gamme - enkel standard med vedovn. 4-14 overnattende. Mulig med barnebursdag og annen lek og moro. Tett på naturen

   I lunden er det parkbenker og  tønnegriller for utemåltider/kos.  


  PRISER 2021 

  For kurs, workshops og seminar lager vi egne pakkepriser og tilbud - send e-post og be om tilbud: strandheim@kfuk-kfum.no 

  Perioden oktober til og med april leier vi ut internatet Solbakken med mulighet for peisestuen, og gammen for de nære naturopplevelser. 

  BARE MAT? Vi kan tilby catering, møtemat med mer om kapasitet, be om tilbud. 

  BETJENT LEIE

  Pris 405.- pr. person pr. døgn. Under pandemien legger vi til et koronatillegg på kroner 20 per person per døgn. Pris eksempel: 50 personer i 3 døgn: 63 750,- + utvask. 

  Inkluderer overnatting og 3 måltider. Enkel frokost buffet, hovedmåltid midt på dagen og kveldsmat med dessert. Vi tilpasser leietakers program, men har erfart dette fungerer godt. Vi lager egen mat til dietter og allergier meldt inn. Vi fyller papir/såpe dispensere og tar en enkel rengjøring av baderom/toaletter hver dag. Under korona, daglig rengjøring + desinfeksjon av håndtak/lysbrytere og andre berøringspunkter ved lengre opphold enn ett døgn.

  Lillebror på tokt

  Betjent leie kun etter avtale med daglig leder. 

   NB: Endringer utover 5 personer i antall på betjente leire må meddeles bestyrer senest en uke i forkant - dette er for varebestillinger og ferskvarelager.


  UBETJENT LEIE

  Leietaker står for matlaging og vask under oppholdet. Strandheim stiller med utstyr, såper/håndsprit og papirartikler. Strandheim vasker/desinfiserer berøringspunkter etter oppoldet. Så lenge vi har en pandemi kommer et koronatillegg på kr. 10,- per person. Dette er ekstra kostnad til personal for klargjøring mellom leire, økt bruk av desinfeksjon og annet vaskeutstyr. 

  • Hyttene faktureres med minimum kr. 6750.- pr. døgn (30 personer), deretter 225,- per person per døgn. Det inkluderer bruk av peisestuen og kjøkkenet i hovedhuset. Tilsammen 40 sengeplasser (og ev. madrasser i tillegg) 
  • Solbakken med Fram forsamlingslokale (ubetjent) faktureres for minimum kr. 9000.- pr. døgn (40 personer), deretter 225,- per person per døgn. Tilsammen 55 sengeplasser (og ev. madrasser i tillegg). 
  • Hele stedet (ubetjent) faktureres for minimum kr. 17 750.- pr. døgn (70 personer+ gamme). Tilsammen 95 sengeplasser, gamme med 5-10 personer (og ev. madrasser i tillegg). 
  • Gamme faktureres fast pris 2000,- en natt i helg, 1500,- en natt ukedag. 
  • Barnebursdag og annet: fra 500,-


  RENHOLD:

  Vask hele stedet faktureres kr 8500,- Halve stedet faktureres fra kr 4000,-. Det er mulig å gjøre individuelle avtaler. Prisjusteringer varsles leietaker minimum 3 måneder i forkant av leiedato ved enkeltleie og 6 måneder ved lengre avtaler.


  aktiviteter tilgjengelig for alle

  Utleie av kano, kajakk og sup brett. Egenerklæring signeres før bruk. Forskuddsbetaling, refunderes ikke. Egen vest nødvendig. Bestilling per sms 949 87 707, eller e-post strandheim@kfuk-kfum.no

  • Kano: mandag-fredag 500,- per dag (100,- per time) Plass til 2 store og 2 små
  • Kano: lørdag-søndag, helligdag og skoleferie 650,- per dag (130,- per time) Plass til 2 store og 2 små
  • Kajakk/sup: mandag-fredag 400,- per dag (75,- per time) 
  • Kajakk/sup: lørdag-søndag, helligdag og skoleferie 500,- per dag (100,- per time) 
  • Parkering med bil 50 kroner, kom gjerne på sykkel ;-) 
  • Leie Fram for en filmkveld med barna - mini bursdag og annet: 500,- (3 timer, forlates ferdig vasket)
  • Søndagsmiddag på Strandheim - følg arrangementer på FB - Strandheimleirsted Sammen på avstand

     

  Med egen fotballbane og et volleyballnett er det mange som løper etter ballen. 

  Krabbefiske, stangfiske, svømme, klatre i både skrent og trær, fiskesprett er noen muligheter ute. 

  Her er det mulighet for å arrangere egenorganisert leirskole mens vi ordner resten, buss direkte fra Oslo bussterminal - dere trenger ikke å leie buss.

  DYRENE

  4 høner tasser rundt. Kashmirgeitene Lillebror og Knerten- er ansvarlige for sitt eget område. Gårdshunden Fant med datteren Pippi er fornøyde krabater som fyker ut og inn av katteluka som de vil. Arya - røverpus er en svart prinsesse som veksler mellom kos og lek. 

  FN's bærekraftmål

  Asker, Hurum og Røyken kommuner ble slått sammen til Asker kommune fra 1.1.2020. De folkevalgte besluttet i 2016 at nye Asker kommune skulle bygges på FNs bærekraftsmål. Vi følger kommunen og Norges KFUK-KFUM sine føringer for en miljøvennlig drift. 

  Vi fortsetter med fokus på matsvinn selv om kampanjen KUTTMATSVINN2020 er avsluttet.


  KIOSK

  Vi åpner kiosken for de som vil, her er is og brus, søtt og salt. Dekker behov for liten og stor:-)

  praktiske Opplysninger

  buss

  Buss direkte fra Oslo bussterminal til Nærsnes tar ca 1 time. Fra bussholdeplass til leirstedet (Nærsnestangen 48) er det omtrent 10 min å gå. 

  Smale veier gjør at busser og store lastebiler IKKE kan kjøre helt fram til leirstedet, men må parkere med avslått motor rett inn på Nærsnestangen eller bussholdeplassen. 

  Offentlig kommunikasjon: www.ruter.no. NB. noen avganger er direkte, andre ikke. 

  Bil

  Ta av ved Joker Nærsnes og hold Nærsnestangen til venstre, følg veien til nr 48.

  Parkering utenom leir koster 50 kroner.

  Andre framkomstmidler

  Sykkel og elsykkel er alltid et alternativ. 

  Kyststien over Morbergtoppen fra Slemmestad byr på flere utsiktspunkter og natur for de som kommer vandrende.

  Utriggere til mindre daycruisere og joller - vipps gjerne kr. 50,- til 11825, samme betingelser som biler:)

  DRIFT

  På Strandheim er det få ansatte og mange frivillige av ulike nasjonaliteter som bidrar til daglig drift. Mange av disse bor og hjelper til på stedet. Strandheim kunne aldri sett ut som det gjør uten denne hjelpen. Men, det betyr også at det kan hende vi må gjøre forskjellig vedlikehold mens du er på besøk. 

  Utleie / KONTAKT OSS

  Kalender:  det er stadig endringer i bestillinger med korona, skiftende regler og anbefalinger. Send mail til Strandheim: strandheim@kfuk-kfum.no eller ring 949 87 707

  For litt mer utfyllende om stedet og rutiner ligger dokumenter nederst på siden.

  Hva skjer i KFUK-KFUM? 

  Arrangementer KFUK-KFUM Oslo og Akershus