Lederskap i villmark, men ikke på villspor

4.mai fylte Forandringshuset Grønland 2 år. Et jubileum det er både blest og futt over. Samme kveld oppnår Forandringshuset en ny milepæl – overnattingstur for første kull av Lederakademiet med ledertreningshelg i Ytre Enebakk.


For å delta på Mpower fra høsten kan man melde seg på via Forandringshusets nettside eller kontakte prosjektleder Ingvild Storvoll.

 

En gjeng med seks kursdeltakere og to ledere har tatt turen med soveposer og skrivesaker til Lyseren Leirsted - en perle av de sjeldne naturmessig og flotte fasiliteter med hytter, lavvo, bålplass og innsjø. Seks, av totalt ni deltakere som har fulgt et ettårig ledertreningsprogram, er samlet for avsluttende kurssamling.

Mpower, som kurset har endret navn til, er et ettårig ledertreningsprogram for unge mennesker mellom 15 og 25 år. Oppsettet har hentet inspirasjon fra vår svenske partner Fryshusets ledertreningsprogram med samme navn, og noe fra Norges KFUK-KFUMs eget Ledere i vekst. Gjennom 8 moduler vil de bygge seg selv som leder, bygge på med verktøy og metoder som det er ønskelig at de kan bruke for å forme sine omgivelser. Undervisningsdelen er samlingsbasert og parallelt får hver deltaker tildelt sin egen mentor. Etter endt opplegg vil hver deltaker gjennomføre en frivilligtjeneste som praksisoppgave på Forandringshuset. Programmet er i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB.

Vi feirer at vi har gjennomført et nytt ledertreningsprogram som det første fra Forandringshuset Lederakademi. En av de største opplevelsene gjennom dette året er å møte en veldig sammensatt gjeng med veldig ulik bakgrunn og erfaring – og at de møttes og ble en læringsgruppe. Det at vi også fikk bidra til å berike deres repertoar av naturopplevelser i tillegg, satte prikken over i’en.

Etter diplomutdeling på semesteravslutningen til Forandringshuset Grønland lørdag 23.juni, starter Mpower opp igjen til høsten med nye kull. Denne runden involverer alle Forandringshusene og vil kjøre to parallelle opplegg – ett i Bergen og ett i Oslo. Forandringshuset har mye å feire. Vi har utviklet en ledertrening som kan gjennomføres hvor som helst, men tas med tilbake til både urbane omgivelser eller benyttes mer ruralt. Forandringshuset Lederakademi har som tilleggslæring til ledertrening, introdusert sovepose og «gokk» som noe helt nytt til flere av deltakerne og kjenner at vi holder riktig kompasskurs. Full fart forover!

For å delta på Mpower fra høsten kan man melde seg på via Forandringshusets nettside eller kontakte prosjektleder Ingvild Storvoll.