Magisk musikkdag på SPEKTER - se bilder

Foto: Niels Westphal

Mandag var musikkdag på SPEKTER, og etter Globalløpet kunne deltakerne nyte musikken til hele sju forskjellige artister i Sirkusteltet og foran amfiscena. For noen ble rapduoen Kløver og Skarre R  høydepunktet, for andre var det dePresno som ga det største kicket.

Se bildegalleri nederst

SPEKTER-deltakerne hadde så vidt fått summet seg etter Globalløpet før musikkprogrammet dundret i gang.

TEN SING NORWAY

Ten Sing Norway 16/17 Foto: J. Grøsland


Først ute var Ten Sing Norway 16/17 som trakk fullt sirkustelt da de fremførte sitt show En lys idé for siste gang.  De både sang, danset, dramatiserte og hadde video som en del av sitt repertoir.Philip and the Raindeer

Philip and the Reindeer. Foto: J. Grøsland

Klokka 15 dro Philip and the Reindeer i gang ute på Amfiscena. Den 22 år gamle  sangeren og låtskriveren Philip Valderhaug fra Sandvika i Bærum vakte begeistring blant ungdommene i gresset med sin indie-pop-musikk, der akustiske instrumenter og hans vokaler stod i fokus.Phone Joan

Phone Joan. Foto: J. Grøsland.

Bare en time seinere var det klart for en hardbarka bluesrockekonsert i sirkusteltet med Phone Joan, et band der flesteparten av medlemmene er jenter. Det var tydelig at tilhørerne satte pris på bandets ærlige tekster og samfunnskritiske skildringer.
Colin John 

Colin John. Foto: N. Westphal

Utpå ettermiddagen tok nok en lokal artist over på amfiscena: 17 år gamle Colin John  fra Bærum. Publikum så ut til å like det de hørte da han framførte sin musikk som handler om tida mellom det å være ungdom og det å bli voksen.

Kløver og Skarre R

Kløver og Skarre R. Foto. N. Westphal

Klokka 18 var det endelig tid for Kløver og Skarre R. Endelig etter som rapgruppa fra utkanten av Bergen allerede har rukket å bygge seg opp en fanskare i KFUK-KFUM blant annet etter sine opptredener på Vinterfestivalen på Voss. De leverte som alltid med sitt høye energinivå, fengende musikk og  raske tekster. 

Magnus Bechmann

Magnus Bechmann. Foto: C. Svabø

Mens Kløver og Skarre R trakk mange blant de litt yngre SPEKTER-deltakerne, virket det som Amfiscenens kveldsprogram lokket mange av de unge voksne. Klokka 1945 var det tid for 21 år gamle Magnus Bechmann fra Jar i Bærum, som har hatt sine tre første singler spillelistet på NRK, og fått VG og Aftenposten til å trille 5 på terningen. I den varme sommerkvelden ble konserten med Magnus og hans band på fire en minneverdig festivalopplevelse. 

dePresno

dePresno.Foto. N. Westphal

dePresno hadde fått æren av å runde av musikkdagen. Ettersom som Hide And Seek fra debut-EPen har vært å høre på p3 det siste året og med låtas over 1.5 millioner avspillinger på Spotify, så var det naturlig nok mange som gledet seg til han skulle innta sirkusteltet. Og dePresno skuffet ikke, skal vi tro alle lovordene på Instagram etterpå: 

dePresno var og er legendarisk

Sjukt heftig konsert

dePresno på SPEKTER va helt utrulig  

Musikkdagen Foto: C. Svabø, N. Westphal, J. Duus, J. Grøsland E.M. A. Ulberg