Månedsinfo - Mai

LANDSMØTE i KFUK-kfum


3.-5. mai var det tid for landsmøte i organisasjonen!

Landsmøtet 2019 ble arrangert på Gamle museet i Oslo! Her samlet det seg engasjerte KFUK-KFUMere fra hele landet for å forme veien videre for bevegelsen! Det var en god blanding av yngre og eldre KFUK-KFUMere fra hele landet, og selvom det kunne vært enda flere deltakere ble det gode diskusjoner og formet en god strategi videre.

På landsmøte var det gode debatter, flotte taler, andakter, vernissage, konserter og mye mer! 

Toårsmål 2019-2021Under landsmøte fikk vi besøk av Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, Varaordfører Kamzy Gunaratnam, Tidligere Generalsekretær i World YMCA Johan Vilhelm Eltvik og Per Trygve Normann fra Y's men Norge.
Les mer om Landsmøte her

Nytt Forbundsstyre

På landsmøte 2019 ble det valgt et nytt forbundsstyre, som skal lede organisasjonen de neste to årene. Les mer om det nye forbundsstyret her

Fra venstre: Gyrid Anne Mangersnes, Tobias Mangersnes, Sven Larsen, Hans Martin Vilberg, Øyvind Rudolf S. Berg, Steffen Søvik, Lisa-Marie Selvik, Henrik Onsrud, Maria Saxegaard, Gunvor Å. Eriksen 
Ikke tilstede: Maria Bjørnereim, Guro Topphol, Lars U. Kobro, Ingrid Elise SigmundstadToårsmål 2019-2021

På landsmøte var en av de hovedsakene å bestemme toårsmålene for perioden 2019-2021. Toårsmålene er et av de viktigste virkemidlene for å nå målene satt i langtidsstrategien 2025.

Målene for 2019-2021

Vi skal bety mer for fler ved å bygge åpne og trygge møteplasser der barn og unge lever. Vårt utgangspunkt er unge menneskers virkelighet og behov. 

MÅL 1 – TREKANTET BEVEGELSE

Vi har frivillige og ansatte som med tydelighet og stolthet, formidler KFUK-KFUM sine verdier og tro i ord og handling.

MÅL 2 – DIAKONAL BEVEGELSE

Vi inkluderer et bredt mangfold av barn og unge, og kjemper for likeverd, rettferdighet og økt framtidstro.

MÅL 3 – GRØNN BEVEGELSE

Vi kjemper for klimarettferdighet, lokalt og globalt.

MÅL 4 – LOKAL BEVEGELSE

Vi prioriterer innsats og ressurser på å bygge lokalt barne- og ungdomsarbeid.

Les mer om toårsmålene her

Deltakerfondet

Nå nærmer det seg høysesong for leir og andre arrangement! Da er det viktig at alle vet om Deltakerfondet! 

KFUK-KFUMs deltakerfond har som mål å gi barn og ungdom fra familier med en utfordrende økonomisk situasjon mulighet til å delta på KFUK-KFUM-arrangementer og -aktiviteter som de ellers ikke hadde hatt råd til å være med på.

HVA KAN DU SØKE OM STØTTE TIL

Det kan søkes om støtte til deltakelse på KFUK-KFUM aktiviteter som: Leirer, festivaler, cuper, seminarer og kurs Ukentlige fritidsaktiviteter som Klubb, Ten Sing, Idrettslag etc. Turer i regi av lokal gruppe, krets eller KFUK-KFUM nasjonalt Lederutviklingsprogrammer (opp til 20 år)
Her er 7 ting du kan bruke deltakerfondet til. 

Personalsamling

Ansatte i KFUK-KFUM i 50% stilling eller mer deltok på personalsamling på Norefjell Ski og Spa. Her var det dager med både faglig og sosialt påfyll. Det var mange spennende seminarer og meget dyktige foredragsholdere. Blant disse var Carlos Sanvee -  generalsekretær i World Alliance of YMCA. I tillegg til «Allsang på tregrensen» hadde Trygve Skaug konsert!

Bildegalleri


Skolestreik 24.mai

Opp mot 10 000 elver streiket over hele landet!

Runde 2 av skolestreiken ble holdt 24. mai og ble arrangert flere steder i landet! Til tross for det dårlige været var det over 1000 streikende elever i Oslo. I Klimastreiken ble arrangert av blant annet KFUK-KFUM Global og det ble holdt konserter, klimatorg, apeller utenfor stortinget og et fantastisk klima-tog i Oslos gater! Blant de som holdt appell var Kristin Sønnesyn Berg fra KFUK-KFUM Global. Les mer om skolestreiken her

Nye ansatte

Roy Ekrem

Daglig leder

KFUK-KFUM Nordland