Ministerbesok på Sommerklubben

Tirsdag 23.juni fikk barna på Sommerklubben på Kalvøya i Bærum besøk av konstituert Barne- og familieminister Ida Lindtveit Røse (KrF) og varaordfører i Bærum kommune Siw Wikan.

Sommerklubben har 30 år lange tradisjoner på Kalvøya, og vi er glade for at vi klarer å gjennomføre også i år, til tross for retningslinjene i forbindelse med COVID-19 pandemien. Mange faste ferieaktiviteter er avlyst rundt om i landet. Men førti barn i lek møtte barne- og familieministeren da hun besøkte Sommerklubben. Barna var ivrige på å få henne med og det tok ikke lang tid før ministeren var med i frisbeegolf-konkurranse og makrame!

- Det er fantastisk å se at organisasjoner klarer å tilpasse seg så raskt i denne tiden og klarer å tilby et godt sommertilbud for barn, sa statsråden etter besøket.

Deltakerfondet ble løftet frem som et flott tiltak for å gjøre dette tilbudet tilgjengelig for alle!

Det er mye skam forbundet med å be om hjelp når man sliter økonomisk. Hvordan kan vi i KFUK-KFUM fjerne stigma og gjøre det enkelt for de som har lav inntekt å søke om støtte?

Vi har etablert vår egen, ubyråkratiske modell: Deltakerfondet som støttes av Bufdir. En epost er nok, å nå ut til alle som trenger det, uten å påføre skam. Ingen utnytter ordningen. Den er veldig fleksibel for de som trenger den. Vi har inkludert alle våre tilbud i ordningen.

Kostnader skal ikke være til hinder for deltakelse på KFUK-KFUMs arrangementer, derfor er det mulig å søke Deltakerfond for å få dekke hele eller deler av deltakeravgiften til Sommerklubben. Les mer og søk her.


Se bildekarusellen fra besøket her

Bildegalleri