Sett – avslørt – elsket

”Er det så ille å bli avslørt som et helt vanlig menneske?” spurte Silje Mathea konfirmantene i sin preken siste kvelden på Camp Norefjell. Med overskriften ”sett, avslørt og elsket” har 450 konfirmanter gjennom fem dager fått utforske hva det vil si å være hele mennesker gjennom undervisning, aktiviteter, show og kveldsandakter. Mennesker som er sett, avslørt og elsket av Gud, og som kan se, avsløre og elske hverandre.

”Det at vi er avslørt er ikke nødvendigvis noe flaut eller skummelt eller fælt. Det kan også være litt befriende, for når vi er avslørt for Gud, så er vi sett og elsket på grunn av og ikke på tross av. Vi er elsket uavhengig av hvilken hårfarge vi har, hvilken hudfarge vi har, hva vi tror på, hvor vi er fra, seksualitet, kjønn og familiesituasjon.”

Er det så ille å være avslørt som et helt vanlig menneske, da?

Frivillige og ansatte i KFUK-KFUM har sammen gjennomført den aller første Camp Norefjell. Scenen er rigget ned, globalløpet løpt, vimplene tatt ned og bussene har kjørt deltakerne hjem. Tilbake sitter en følelse av at vi har skapt noe stort sammen, noe verdifullt. Nye vennskap, nye tanker og rom for tro og undring.


Takk til alle frivillige!

Camp Norefjell ville aldri blitt en realitet uten våre fantastiske frivillige. I sin takketale til de frivillige trakk generalsekretær Øystein frem det han husker best fra sin egen konfirmasjonstid - det å bli sett av ledere, bli tatt på alvor, utfordret.

Ingeborg og Kamilla, leirsjefene for Camp Norefjell:


Hvordan har Camp Norefjell gått? Hvilke høydepunkter vil dere trekke frem?

Ingeborg: Camp Norefjell har gått over all forventning, og det virket som konfirmantene dro fornøyde hjem. Et av mine høydepunkt må være da alle danset fellesdansen på diskoen siste kveld, da var stemningen elektrisk. Et annet høydepunkt må være alle de fantastiske frivillige som jobba på og tok alle oppgaver med store smil og engasjement. Det gode fellesskapet med frivillige er virkelig noe av det beste med å være en del av KFUK-KFUM.

Kamilla: Jeg syns det har gått bra! Det har vært veldig gøy å få være med på å lage den første Camp Norefjell. Jeg vil nevne globalløpet og siste show med deltakeres fremføring av dans, musikk og drama som et høydepunkt.

Stemningsrapport

Vi sjekker stemningen hos konfirmantene den siste dagen på Camp Norefjell:

Hva har vært det beste med Camp Norefjell?

Mia (Vestby), Sandra og Judith-Isabelle (Son)

Hva har vært det beste med Camp Norefjell?

- Uten tvil å bli kjent med nye folk! Menneskene og det sosiale. Vi har prøvd å bli kjent med folk fra hele landet.

- Det har vært mange gode aktiviteter. Det var veldig bra at det har vært så mye å velge i, så alle kan velge det de liker best.


- Seminaret vi hadde om klima og systemene i verden, det var veldig bra, og gjorde at vi fikk lyst til å samle inn mest mulig penger på globalløpet.

Har dere tenkt på noe denne uken, som dere ikke har tenkt på før?

- Jeg var på seminaret om naturlig kosmetikk. Der lærte jeg at det er plastikk i sminke, det ante jeg ikke. 

- Faktisk så har jeg tenkt mye på det vi har lært om tilgivelse. Det tenker jeg ikke på til vanlig, så det har vært fint å bli minnet på. Du vet det liksom, men du tenker ikke over det. Alle gjør jo feil, og det er fint å høre at man kan tilgi og bli venner igjen, og at andre også kan tilgi meg. Alle gjør feil, men det går an å angre og få en ny sjanse.

Har dere noen tips dere vil dele med de som skal være konfirmanter på Camp Norefjell neste år?

- Bli kjent med nye folk! Ha det gøy! 

- De må være ute, og ikke sitte inne på rommet. Det er veldig lett å bli kjent med nye folk her. Jeg føler det er veldig annerledes å være sammen her oppe på fjellet, enn når man er sammen på skolen. På skolen skal man tøffe seg og ikke bry seg om noe, men her er folk mer åpne, og de vil bli kjent med deg. 

 - Viktigst av alt: Ta med slippers!

Sondre, Tom, Audun, Eskil og Sokrates (Bodø)

Hva har vært det beste med Camp Norefjell?

- Møte nye venner! 

- Det har vært mange bra aktiviteter. 

 - Showene er artige, med masse fin musikk. Jeg ble litt overrasket da vi kom hit, at showene skulle være så bra.Har dere tenkt på noe denne uken, som dere ikke har tenkt på før? 

 - Det er forskjellige ting om kristendommen da. - At man har lov til å ha tatovering selv om man er prest. 

 - Jeg syns det er fint at det ikke alltid trenger å være så seriøst. Vi lærer ting her på en annerledes måte. Man kan snakke om tro uten at det er så alvorlig. 

 - Hinder for rettferdighet, opplegget da vi fikk være forskjellige land og oppleve urettferdige regler. Det var fint å kjenne det gjennom aktiviteter og ikke bare ved å sitte og høre noen snakke om det. Jeg fikk skikkelig kjenne hvor heldig jeg er som bor i Norge, og at det nesten er litt flaut. Det er ikke like gøy å vinne når det andre laget har helt andre spilleregler.

Har dere noen tips dere vil dele med de som skal være konfirmanter på Camp Norefjell neste år? 

 - Bli kjente med andre!

Beate og Malene (Sveio)

Hva har vært det beste med Camp Norefjell?

- Det aller beste har vært å bli kjent med nye folk!
- Konserten og showene har vært skikkelig gøy. 

Har dere tenkt på noe denne uken, som dere ikke har tenkt på før? 

 - Jeg har fått tenke på Jesus på en ny måte. Det har vært veldig fint.


- Det er litt vanskelig dette med Gud og Jesus, men jeg syns det har vært fint å snakke om det her.

Har dere noen tips dere vil dele med de som skal være konfirmanter på Camp Norefjell neste år?

 - Ikke vær redd for å bli kjent med nye folk! Bare hopp i det, for alle er kjempesnille!

- Gå ut, ikke sitt inne hele tiden. Bad i vannet!

Vi gratulerer alle konfirmantene med konfirmasjonsdagen til høsten og gleder oss allerede til Camp Norefjell 2020!