Strålende dag to på SPEKTER

Foto: Endre Michael Austad Ulberg

Lørdagen ble en helt fantastisk dag på SPEKTER! Strålende sol og tjuefem varmegrader i kombinasjon med en laaang liste gode aktiviteter og seminarer, tverrkirkelig gudstjeneste og konsert med gospelartisten Samuel Ljungblahd gjorde susen den første hele dagen på vår splitter nye festival. Les om noen av deltakernes opplevelser og se bilder fra lørdag her.

- MAN går aldri tom for ting å gjøre

Julie, 16, og Kristine 17 år, begge fra Bærum

Julie 16 og Kristine 17 år, begge to fra Bærum både bada og var med på mange forskjellige seminarer og konserter  dag to på denne første SPEKTER-festivalen.

Hvordan har dere hatt det i dag?

Kristine: Veldig bra! Morsomt å bli kjent med mange andre, og så er det veldig mange seminarer og sånn her, så man går aldri tom for ting å gjøre.

Julie: Veldig bra, jeg også. Det er mange tilbud, men samtidig så er det digg å bare sitte ned å snakke med folk.

Hva har dere gjort i løpet av dagen?

Julie: Jeg har vært på konsert med Sølve Styve og litt av Samuel Ljungblahd. Og så har jeg gått gjennom alle standene og vært med på Spekternes mester. Det er sånne forskjellige øvelser som for eksempel å balansere og komme seg gjennom et nett uten å være borti trådene. Også måtte vi stå i nitti-graderen.

Kristine: Det var veldig gøy å være på tivoli. Også var jeg på seminaret "tro og vitenskap. Det var veldig interessant. Og på "presten og ateisten". De to var veldig uenig om Gud fantes eller ikke.  Også har vi bada!

Julie: Jeg tror det var 18 grader.

Hva synes dere om Gudstjenesten?

Julie: Jeg var ikke på gudstjenesten.

Kristine: Jeg synes det var veldig morsomt. Den var gjort litt annerledes enn  den tradisjonelle gudstjenesten. De hadde sanger og danser i den, og det likte jeg.  

Saken fortsetter under bildegalleriet.

BILDER SPEKTER FREDAG, FOTO L. Håberg, O. Fitje, E. A.Ulberg og J. GRØSLAND


Joakim 15 år fra Bergen og Ernst 18 år fra Bømlo

Joakim 15 år fra Bergen og Ernst 19 år fra Bømlo ble kjent på lørdagen. - Gudstjenesten var kjekke, sier Ernst, bra musikk og lagt opp for ungdom.

Hvordan har dere hatt det i dag?

Joakim: Veldig bra! Har truffet masse folk, sånn som Ernst her. Han møtte jeg og nå skal vi spille fotball.

Ernst: Varmt! Det har vært kjekt. Jeg synes man har mer frihet til å gjøre det man vil her enn på TT-festivalen. Det veldig mye å gjøre her.

Hva har dere gjort i løpet av dagen?

Joakim: Jeg har vært på JallaJalla. Der gjorde vi mye rart. Vi tok på oss sånne oppblåsbare drakter og gikk ut og tok bilder med andre folk i dem. Også var vi inni sånne hamsterballer med plass til to i, og så snurret de ballene rundt på gresset. Det var veldig gøy. Jeg har også badet og lært å ro. Høydepunktet var sumobrytingen.

Ernst: Jeg har vært med på frisbeespilling, vært på låtskrivingskurs og tatt en tur på kjøpesenteret i byen sammen med venner. Også har jeg spilt fotball.

Hvordan var gudstjenesten?

Ernst: Kjekke. Bra musikk og lagt opp for ungdom.