Trosopplæringskonferansen 2018 og UKT

17. oktober var det tid for Trosopplæringskonferansen 2018. Norges KFUK-KFUM stilte sterkt med to forskjellig stands. En stor stand som viste mangfoldet i organisasjonen med fokus på nye MiLK og Bryt Lydmuren, og en mindre stand med fullt fokus på Camp Norefjell. 

Stor suksess

Standene til Norges KFUK-KFUM sto mellom KFUK-KFUM Speiderne og KFUK-KFUM Global og var et meget populært område under konferansen. Deltakerne fra oss deltok på mange spennende og informative kurs, og sto på stand og forklarte mange engasjerte konferansedeltakere fordelene rundt nye MiLK, hva samtaleopplegget Bryt lydmuren går ut på, og hva vi i Norges KFUK-KFUM kan tilby barn og unge i Norge i dag. 

Ten Sing Norway hadde en fantastisk opptreden under åpningen av konferansen, og leverte på høyt nivå! 

Stand på TOK 18


Ønsker du å vite mer om MiLK trykk her:
https://kfuk-kfum.no/aktiviteter/ungdom/minilederkurs-milk
Ønsker du å vite mer om Bryt Lydmuren trykk her:
https://kfuk-kfum.no/aktiviteter/ressursmateriell/andakter-og-tro/bryt-lydmuren

UKT - 18.-19. Okt

UKT ble holdt på MF der følgende ble satt i fokus.
I skjæringspunktet mellom kirkens tro og ungdommers behov ligger kirkens ungdomsarbeid. I møte med en sekularisert ungdomsgenerasjon trenger kirkelig ungdomsarbeid og kristne folkehøgskoler nye arbeidsformer og strategier for å være livsnære trosarenaer.

Økt 5: Makt, kropp og grenser fra MiLK kurset, ble meget godt gjennomført. Foredragsholder Marianne Skadal fikk med hele publikum til aktiv deltakelse i økten, og fikk mange gode tilbakemeldinger

Alle i salen deltok i "vote with your feet" en aktivitet som gir rom for diskusjon rundt vanskelige temaer. En del av økt 5 i MiLK.Det ble drøftet og forelest om spørsmål som: Hva kjennetegner ungdomsarbeid som lykkes? Hvordan kan kristent ungdomsarbeid og folkehøgskoler bidra til å utvikle teologi som gir menig for ungdom i dag?