Endelig høst! Bli med på tur, temakvelder og gudstjenester!

Foto: Christian Svabø

Savner du KFUK-KFUM-vennene fra i sommer? Eller en arena der du kan bli kjent med noen nye, lære noe nytt, få litt påfyll til troa eller utløp for ditt samfunnsengasjement? Bli med på våre arrangementer for deg mellom nitten og tretti.  

Foruten folkehøgskolene og ettårige lederkurs, er det flere KFUK-KFUM-fellesskap du kan bli en del av og en rekke arrangementer du kan være med på.  Mye skjer i studentbyene Oslo og Bergen. 

ARRANGEMENTER for deg som bor i Oslo-området 

Unge voksne-tur til østmarkskapellet

Foto: Ingvild Storvoll.

Alle unge voksne er velkommen til å være med når vi legger turen innover til Østmarkskapellet 29. september til 1 oktober. Vi skal prate og hygge oss, spise godt og ha fine samlinger morgen og kveld. Meld på via lenka over.


Ungdebatt i Oslo

Forandringshuset Grønland - er en av arrangørene bak høstens UngDebatt, som inviterer unge til å ta del og engasjere seg i samfunnet de er en del av. Unge stemmer vil opplyse om ulike ståsteder til et ungt og lyttende publikum. 

Den første UngDebatt er på Kulturhuset i Oslo lørdag 9. september kl 11 ,og i anledning Stortingsvalget spør vi: Hva er det unge i dag engasjerer seg for - hva er viktig for oss i Norge og globalt. Tilstede i et lytte- og diskusjonspanel er politikere fra tre politiske partier. UngDebatt gir deg muligheten til å stille dem spørsmål og komme med dine tanker og ditt engasjement.  Se Facebookeventen for detaljer om første Ungdebatt. Ellers blir det:

 • Lørdag 23. september kl. 11 på Forandringshuset Grønland
 • Lørdag 21. oktober kl. 11 på Forandringshuset Grønland
 • Lørdag 18. november kl. 11 på Forandringshuset Grønland
 • Lørdag 16. desember kl. 11 på Forandringshuset Grønland

Gudstjenester for unge voksne i Majorstua kirke i Oslo

Majorstua+ og Blindern KFUK-KFUM inviterer hver måned til Gudstjeneste for unge voksne i Majorstua kirke. Gudstjenesten bygger på vår forståelse om at mennesket er skapt til å leve i tro og tillit til Gud, med tanker, følelser, kreativitet, engasjement, lengsler og muligheter. Etterpå blir det cafe UV. 

 • Søndag 17. september kirke kl 19
 • Søndag 8. oktober  kl 19
 • Søndag 22. oktober kl 19
 • Søndag 5. november kl 19
 • Søndag 26. november kl 19 

ARRANGEMENTER FOR DEG SOM BOR I BERGENSOMRÅDET

St. Yoga I ST. JAKOB KIRKE I BERGEN

Foto: St Jacob.

Hver torsdag kl 1430 inviterer vi til en  myk og behagelig vinyasa-time (flyt)  ledet av Sofie Storaas, sertifisert yogainstruktør. Vi praktiserer tilpasset nivå og alle er hjertelig velkommen. Kom gjerne for en kopp yogi-te eller kaffe 30 minutter før.


LEdertrening: 

VIL-kurs "VOksne i LedelSe"

KFUK-KFUM Bjørgvin lanserer nytt lederkurs for unge voksne og voksne med noe ledererfaring fra kristent barne- og ungdomsarbeid i høst. VIL-kurset består av 6 helgesamlinger gjennom halvannet år år og gir innsikt og fordypning i de tre viktige byggestenene i lederteori; psykologi, teologi og pedagogikk.

GUDSTJENESTER i ST. JAKOB KIRKE I BERGEN 

Gudstjeneste for unge voksne

Foto: Daniel Tveit

Denne gudstjenesten  retter seg mot studenter & unge. Bandet eksperimenterer med alt fra gamle tradisjonelle salmer med ny vri, til moderne popsanger tilpasset kveldens tema. Etterpå inviterer vi på kaffe og sosialt samvær i Jakobsalen.

 • Søndag 24. september kl 19
 • Søndag 15. oktober kl 19 
 • Søndag 26. november kl 19 

JAKOBMESSER

Foto: St Jacob.

 En eksistensiell og poetisk kveldsmesse med utgangspunkt i kjærlighetens gleder og utfordringer.  En bibeltekst møter en moderne tekst i rammer av lyd, lys og en gjennomarbeidet regi. Musikk: Karoline Krüger. Tekster: Erik Hillestad. 

 • Søndag 17. september kl 19
 • Søndag 29. oktober kl 19
 • Søndag 19. november kl 19
 • Søndag 3. desember kl 19

 KAFÉGUDSTJENESTE

Foto: Pixabay

Vi samles i sofagruppene i Jakobssalen til en gudstjeneste med avslappet kaféstemning og enkel liturgi. Det blir sang, bønn, nattverd og velsignelse. Vi har også kaffe, te og noe å bite i.  Velkommen! • Søndag 1. oktober kl 19
 • Søndag 22. oktober kl 19
 • Søndag 12. november kl 19

TEMAKVELDER I ST. JAKOB KIRKE

TABUTORSDAG

Hver måned inviteres gjester til å snakke om et gitt tabu.

Høstens første tabutorsdag er 7. september. Gjest er Ole Jacob Madsen, førsteamanuensis i kultur- og samfunnspsykologi ved UiO. Han skal snakke om Psykologiens rolle i kirke og samfunn. Gjør tiden vi lever i at flere får psykiske plager? Hjelper virkelig mindfulness, selvhjelpsbøker og psykologi oss til å leve bedre liv? 

Oliveninnhøstning i Palestina

Foto: Julie Neslein.

Vår partner Joint Advocacy Initiative (JAI),  et samarbeid mellom KFUK og KFUM i Palestina, inviterer sammen med Alternative Tourism Group til oliveninnhøstning på Vestbredden. The Olive Picking programme 14.-23. oktober handler om solidaritet med og beskyttende nærvær hos palestinere. Olivenhøsten er en viktig del av den palestinske økonomien og alle krefter mobiliseres.  Deltakerne får også en introduksjon til situasjonen i landet og effekten av muren den israelske stat har bygget. Det blir turer til gamlebyen i Jerusalem, Hebron og Betlehem, i tillegg til kveldssamlinger, kulturelle eventer og sosiale happenings. 

Annet innhold i Nyhetsbrev 03/2017

- Veldig gøy her på SPEKTER - SE BILDENE

Det er veldig gøy her, sier Tuva (13), med på SPEKTER-festivalen på i ...

KFUK-KFUM starter kulturskole!

Denne uken er KFUK-KFUM KULTURSKOLE sjøsatt i Oslo og Bærum! Så langt ...

Om trua som evig byggeprosjekt

Som tenåring var jeg en ganske høyrøstet kristen, med klare ideer om ...

Bli med i kampen mot fattigdom: Signér opprop for et bedre internasjonalt skattesystem

Syns du alle burde få legehjelp når de er syke, eller få gå på skole ...

Favoritter fra Ten Sing-seminar i Musikkbanken

Sigrids Don't kill my vibe og Kirk Franklins 123 Victory slo godt an ...