Velkommen til Kalvøya 2016

Etter ikke mindre enn åtte fantastiske TT på Gjøvik, ønsker KFUK-KFUM fra neste sommer av velkommen til ny festival på Kalvøya i Bærum. - Gled dere til enda mer festival, og det på en idyllisk øy i Oslofjorden, sier Julie Lillehaug Kaasa (31), ny programkoordinator i KM-event.

- Her tenker vi å plassere hovedscena, og vi ser nå på sirkustelt som kan romme opp til 4000 mennesker. Vi står på en stor grønn gresslette, det er midt i august, sola steker og Oslofjorden glitrer forlokkende et steinkast unna mens programkoordinatoren guider en gruppe KFUK-KFUM-ansatte rundt på organisasjonens nye festivalarena. 31-åringen kommer fra jobben som produsent for den populære festivalen Miniøya i Oslo og har mange gode opplevelser fra KFUK-KFUM, slik som Sommertreff på Risøya, Ski Ten Sing, TT og YMCA Europe-festival.

- Blir tidenes festival 

Julie Lillehaug Kaasa og Erik Lindvig i KM Event gleder seg til å arrangere KFUK-KFUM festival på Kalvøya i 2016.

- Dette kommer til å bli tidenes festival, bedyrer Julie. Her skal det myldre av kule konserter, fantastiske seminarer, utallige aktiviteter, workshops, debatter og idrettsturneringer. Og den idylliske øya kommer til å gi alle deltakerne en skikkelig sommerfølelse, med sol, strand og bading. Du skal selv ha muligheten til å forme dagen din og bestemme hva og hvor mye du vil være med på. Mye mer festival, litt mindre leir, sier programkoordinatoren 

Hva jobber dere med akkurat nå? 

Akkurat nå er det mange løse tråder og tanker som skal settes ut i livet. Vi jobber med å finne folk til prosjektgruppa som skal bidra til å utforme festivalen og «headlineren» til musikkfestivalen. Vi skriver søknader, jobber med logistikk, praktiske løsninger og med navn og grafisk uttrykk for festivalen. En utrolig utfordrende, men spennende jobb! 

Hvorfor skal vi bytte ut navnet TT? 

- Byttet av festivalarena er også er en anledning til å fornye festivalen slik at den i tråd med KFUK-KFUMs langtidsstrategi når ut til en bredere og større deltakermasse. Vi ser for eksempel et behov blant unge voksne for et trygt, åpent og rusfritt festivalalternativ og ønsker å utvide med tilbud for unge mennesker i 20-åra. Da blir TT, som står for TenåringsTreff misvisende. 

Det er 9 måneder til det braker løs, hvordan har du det med det? 

-Jeg har selvfølgelig litt nerver og føler presset, men jeg skal heldigvis ikke lage festivalen alene men sammen med utrolig mange dyktige mennesker. Det å få jobbe i en organisasjon med så mye engasjement er inspirerende. Nå skal vi lage tidenes festival og jeg gleder meg bare til det skal starte! 

IDEER OG INSPILL? VÆRE MED SOM FRIVILLIG? 

Har du en god idé eller innspill til festivalen? Kan du tenke deg å være frivillig? Ta kontakt med julie.kaasa@kfuk-kfum.no 

FAKTA OM FESTIVALEN PÅ KALVØYA 2016 

Hva: Kjempefestival med konserter, aktiviteter, seminarer 

Når: 24.-28. juni 2016 

Hvor: Kalvøya, utenfor Sandvika i Bærum 

For hvem: Ungdom og Unge voksne opp til 30 år

Foreløpig skisse til festivalområde for Kalvøya 2016