Vi bytter festivalarena til Kalvøya i 2016

KFUK-KFUM flytter sin største festival fra Gjøvik til Kalvøya i Bærum fra neste sommer. «Tenåringstreffet TT har sterke og lange tradisjoner i KFUK-KFUM. Med ny beliggenhet på Kalvøya ligger alt til rette for å ta med seg det beste fra TT, samtidig som vi har et ønske om å fornye og løfte festivalen i tråd med KFUK-KFUMs langtidsstrategi», sier programsjef i KFUK-KFUM Kristian Byfuglien Knapstad.

Siden 1960 har KFUK-KFUM arrangert TenåringsTreffet tjue ganger i ti forskjellige byer. De siste syv, snart åtte TT, har funnet sted på Gjøvik. Ettersom KFUK-KFUMs kontrakt med Fjellhallen på Gjøvik går ut i 2015, har organisasjonen vurdert hvor festivalen skal være de neste årene. KFUK-KFUM har vært i dialog med flere parter om ulike alternativer. Tirsdag kveld ble det klart at Kalvøya blir vår nye festivalarena da politikerne i Bærum kommune vedtok å ønske KFUK-KFUM velkommen. 

- Fantastisk beliggenhet

- Dette er vi veldig glad for, sier en fornøyd festivalsjef og daglig leder i KM-event, Erik Faye Lindvig. Han peker blant annet på Kalvøyas mange gode kvaliteter. - Med sin fantastiske beliggenhet langs Oslofjorden er Kalvøya et ypperlig sted for bading, sol og sommerstemning. Øya har også mange store grønne arealer vi kan boltre oss på, og det er kort vei til yrende byliv, Bærums Idrettspark, Bærum kulturhus, Sandvika teater og flere andre scener og lokaliteter vi kan bruke. 

Fornyet festival

Byttet av festivalarena også er en anledning til å fornye festivalen slik at den i tråd med KFUK-KFUMs langtidsstrategi appellerer til en bredere og større deltakermasse i følge programsjef i Norges KFUK-KFUM Kristian Byfuglien Knapstad. - I tillegg til ungdommer og unge voksne med tilknytning til KFUK-KFUM ønsker vi i enda større grad å åpne festivalen for dem med liten eller ingen tilknytning til kristne miljøer. Samtidig vil vi invitere til et bredere tverrkirkelig fellesskap på Kalvøya. Vi har utarbeidet noen spennende skisser til festival, nå ønsker vi å få med alle gode krefter til å bli med å fargelegge den nye festivalen, sier Byfuglien Knapstad. 

Takknemlig overfor Gjøvik 

Daglig leder i KM-Event Erik Faye Lindvig understreker at KFUK-KFUM ikke har noe å utsette på Gjøvik som festivalsted. – Tvert i mot har vi en svært god relasjon til Gjøvik som by og kommune og til alle samarbeidspartnerne lokalt. KFUK-KFUM er særlig takknemlig for alle frivillige og ansatte tilknyttet Gjøvik KFUM-KFUM, som helt siden 2005 har stått på for organisasjonen og bidratt sterkt til gjennomføringen av hele åtte TT. Lindvig legger til at det er på Gjøvik at KFUK-KFUM har blitt ordentlige gode på storarrangement og at dette er en verdifull arv å ta med videre til Kalvøya. 

Tidspunktet for KFUK-KFUMs festival på Kalvøya i 2016 er fredag 24. til tirsdag 28. juni.