ikon

Innsamlingsaktiviteter

Sist oppdatert: 3. februar 2023

Informasjons- og innsamlingsaktiviteter


Lær mer om årets tema 

Gjennomfør en samling der dere lærer mer om temaet for årets Globalaksjon. Ta gjerne kontakt og hør om noen fra KFUK-KFUM Global kan komme å presentere aksjonen. Dere kan også arrangere møtet selv, og ta inspirasjon fra det dere leser om her. Dere kan selv velge hva dere vil fokusere på. Kanskje kan dere lage en matrett eller prøve en lek fra landet dere ønsker å samle inn penger til.  

Last ned PP-presentasjon til Globalaksjonen 2023


Forslag til hvordan samle inn penger:


Inviter til et arrangement 
Inviter til et arrangement til støtte for Globalaksjonen! Det kan være alt fra markedsdag, aktivitetsdag, internasjonal kafé, loppemarked/basar, til en konsert hvor inntektene går til Globalaksjonen. 

Jobbe i nabolaget 
Å jobbe til inntekt for Globalaksjonen er en fin måte å samle inn penger på. Gruppa kan for eksempel rake løv, male hus, vaske vinduer eller lufte hunder. Å jobbe i solidaritet med andre bidrar også til at dere får et enda nærere forhold til de dere støtter gjennom Globalaksjonen – dere gjør bokstavelig talt en jobb for at andre barn og unge skal få det bedre! 

Selge kaker på kirkekaffe 
Hva med å spørre menigheten om å få lage og selge kaker og kaffe på kirkekaffen etter en gudstjeneste? Da kan dere kanskje få fortelle litt på gudstjenesten om hva pengene går til, før dere selger kaker og kaffe, og kanskje har et lite lotteri. 

Stå på stand 
Stå på stand for å samle inn penger til Globalaksjonen. Dere kan for eksempel spørre om lov til å sette opp en stand ved en butikk eller på et kjøpesenter i nærmiljøet, eller spørre om å få standplass på et lokalt arrangement. På standen kan dere selge lodd, kaker, vafler, varm mat eller andre ting dere har laget selv. Inntektene fra salget går til Globalaksjonen.  

Global Challenge
Global Challenge er en morsom og kreativ måte å samle inn penger på. Her kan gruppen lage flere ulike utfordringer som de får penger for å gjennomføre. Pengene får de ved å be venner, familie, naboer og bekjente om å sponse utfordringen som skal gjøres. 

Du kan samle inn penger på to ulike måter gjennom en Global Challenge: 

 • Få spons for å gjennomføre en utfordring. For eksempel kan du få kr. 100 for å bade ute om vinteren. 
 • Få spons for hver repetisjon du gjør av en aktivitet. For eksempel kan du få kr. 100 for hver kilo med søppel du plukker i naturen, for hver kilometer du går i en måned, eller for hver sang du lærer utenat. Bare fantasien setter grenser for hva dere kan finne på.  

Les mer om Global Challenge/Globalløp her


Globalløp 
Mange grupper arrangerer et Globalløp for å samle inn penger til Globalaksjonen. Da utfordres folk til å løpe en rute så mange ganger som mulig i løpet av en bestemt periode. Hver enkelt som er med på løpet samler inn penger fra sine sponsorer. Alle som vil kan være sponsorer, så det er bare å spørre både venner, naboer, andre familiemedlemmer og bekjente om de ønsker å bidra.

Sponsorene støtter med en bestemt sum for hver runde de klarer å løpe eller et fastsatt beløp. For eksempel kan en sponsor gi kr. 100 per runde eller 200 kr uansett hvor langt en løper. Hvis dere velger å arrangere et Globalløp eller Global Challenge, anbefaler vi å bruke KFUK-KFUM Global sitt nettverktøy for innsamling av penger fra sponsorer.

Les mer om Global Challenge og globalløp 
Oppsett av globalløp 


folkemengde i globalløp Foto: Johanne Ulsaker Nome

Globalmarked 
Arranger et globalmarked! Sett opp boder/bord, ulike aktiviteter, produkter og tjenester som andre kan kjøpe. Dette kan være alt fra å selge popcorn, flette hår, svampekast på presten og quiz, til bruskasseklatring eller å dekorere handlenett.

Les mer om hvordan dere kan arrangere globalmarked her


Ringkast er en fin aktivitet på globalmarked. Foto: Johanne Ulsaker NomeAktivitetsforslag: 


Fotball med en vri 
Kjenn på urettferdighet gjennom å spille urettferdig fotball (eller et annet ballspill). Utgangspunktet har et av lagene dårligere forutsetninger for å kunne vinne kampen. Dette kan være at man binder hendene til det ene laget på ryggen slik at det blir vanskeligere å løpe, eller gi dem bind for øynene.  

Les mer om “Nord/sør-fotball”

Urettferdig kor-øvelse 
Det finnes mye urettferdighet i verden, og det er ofte effektivt å vise fram dette gjennom noe man kjenner godt til selv. Urettferdig kor-øvelse kan være en fin måte å vise fram forskjellene i verden. Legg opp til en korøvelse hvor kun noen i koret får teksten til en sang, noen får digg snacks til pausen, andre får det ikke, eller at kun noen får drikkepause. Kun fantasien setter grenser!  

Eksempler på sanger innenfor tematikken til årets Globalaksjon:  

KFUK-KFUM-sanger: 

 • Du og jeg er vi – Akkurat som vi er 
 • Lever jeg – Akkurat som vi er 
 • Utrolige ting kan skje – Ingenting men alt 
 • Ingenting, men alt – Ingenting men alt 
 • Noe som er nå – Stå opp 

Ungdomssanger:  

 • Mirror – Sigrid 
 • In vein – Sigrid 
 • Du ga meg viljestyrke – Kristian Kristensen 
 • Fri – Stig Brenner 
 • Tell me about it – Thea Wang 


Bærekraftsquiz
Man kan ofte få følelsen av at det ikke står så bra til med verden, og at det går sakte fremover. Denne bærekraftsquizen kan være med å vise at verden faktisk går framover, og at det nytter å bidra både liten og stor for å forandre verden. Kjøp gjerne en liten premie til vinner-laget!

Link til “Bærekraftsquizen”


Lag mat fra Tanzania og Palestina 

til toppen
Ikon

Vi bruker informasjonskapsler for å samle brukerstatistikk fra nettsiden vår. Statistikken benytter vi for å gjøre brukeropplevelsen på nettsiden bedre. Les mer