Vi oppfordrer til at varslinger meldes til våre frivillige eller ansatte ledere. De har ansvar for å videreformidle informasjonen til organisasjonens sentrale varslingsutvalg, som vil sørge for veiledning og nødvendig oppfølging. Du kan også varsle direkte digitalt.
Det er også mulig å ringe: 47 48 13 31 på dagtid.
Trenger du øyeblikkelig hjelp?
Varsling er å si ifra om noe som ikke er greit, som føles ubehagelig eller skremmende, eller handlinger som er ulovlige.
Alle som har informasjon om kritikkverdige forhold i KFUK-KFUM eller om hendelser i tilknytning til personer i organisasjonen, kan varsle. Det spiller ingen rolle om man er medlem eller ikke.
Det beste er om du kan varsle via din nærmeste leder.
Hvis du ikke er komfortabel med det, ser kan du varsle gjennom vår varslingsportal, her har du muligheten til å varsle anonymt. Det er også mulig å ringe: 47 48 13 31 på dagtid.
Ved varsling starter en undersøkelse for å utforme en handlingsplan og vurdere alvoret av saken. Varslingsutvalget holder saken og identiteten til de involverte hemmelig så langt det er mulig.
Det er viktig å huske på at varslinger kan være følsomme og at det kan være vanskelig å ta steget om å si ifra om noe som ikke er greit. Derfor er det viktig å sikre at varsleren blir ivaretatt på en god måte. Varslingsutvalget vil gjøre alt de kan for å sørge for at varsleren blir tatt på alvor og blir ivaretatt gjennom hele prosessen.
Varslingsutvalget utnevnes av Generalsekretær.
KFUK-KFUM Norge ønsker at alle skal føle seg trygge i organisasjonen. Ved å varsle om kritikkverdige forhold kan man sammen jobbe for å skape et trygt og inkluderende fellesskap.
Vær oppmerksom på at det kan være straffbart å anklage noen på falsk grunnlag. En åpenbart feilaktig varsling eller varsling for å skade, kan få konsekvenser for den ansattes personalforhold.
Varslingsutvalget i KFUK-KFUM består nå av ansatte i HR-avdelingen.
Nettkurs om varsling for ansatte og frivillige (Mitt Varsel)
Nettkurs om varsling for medlemmer og deltakere (Mitt Varsel)