ikon

Risøya 2023

Sommertreff på Risøya 24. - 29. juli 2023

Velkommen til sørlandsidyll og en leirferie for små og store! På sommertreffet er det plass til alle fra 0 til 100, med barn og uten barn eller med barnebarn, med ektefelle, samboer eller alene, streit eller skeiv, prest eller skomaker. Vi byr på kristent fellesskap, aktiviteter for alle, lek, sport, avslapping og globalt engasjement. Få med deg sceneprogram, refleksjoner rundt tro og liv og egne samlinger for barna. Ungdommer fra 12 år og oppover er delt inn i egne ungdomsleirer med eget program. 

Risøya ligger idyllisk til like utenfor Tvedestrand rett ved Lyngørporten. Her er svaberg, utsyn til hav, Lyngør fyr, gode bademuligheter, skogsområder og stier å rusle på, en fredelig øy i havet. Her er muligheter for å campe ute i egen vogn eller eget telt, eller bo inne på rom på Risøya folkehøgskole!

SOMMERTREFF FOR ALLE

Sommertreffet er for alle! Her kan du komme alene både som ungdom, voksen og eldre - med barn, med barnebarn, eller bare du og kjæresten.  Barn og ungdom har egne opplegg, noe som gir godt rom for fellesskap med andre voksne -  på egne Tro&Liv-samlinger for voksne, på kveldskroa og ikke minst i den gode tida mellom morgen og kveld. En padletur,  en tur til badeplassen eller rundt bordet utenfor matsalen eller i campen er gode rom for  samtaler og fellesskap. Her kan du reflektere videre over tema som ble tatt opp under Tro&Liv, snakke om vær og vind, eller helt andre ting. 


Aldersinndelte grupper

Barna er delt inn i grupper etter alder. Blå, rød, grønn og gul gruppe har egne tilpassede bibeltimer om formiddagen og aktiviteter om ettermiddagen. Det kan være hobbyaktiviteter og barnekor, idrett, dans, klatring, volleyball, fotball. Aktivitetene varierer fra år til år. Nytt i 2023 er myldretorg med ulike hobbyaktiviteter som legobygging og maling med sprayboks.


EGNE LEIRER FOR UNGDOM 

Det er fire ulike ungdomsleire med eget opplegg og egne ledere. Ungdommene sover i hver sine teltleire på rundt om på øya. De yngste ungdommene kan også velge å sove sammen med foreldrene sine. Her er det fleksible ordninger. Noen trenger en overnatting eller to sammen med foreldrene før de slipper seg helt løs i teltleiren.

Leirene er aldersdelt slik:

U1: FOR 12-13-ÅRINGER (DEG SOM SKAL OPP I 7. OG 8. KLASSE) 

U1 har sitt leirområde mellom campen og folkehøgskolen. Her bor de i en egen lavoleir, og de erfarne ungdomslederne er med på å skape en fin og trivelig stemning i leiren. Aktivitetene varierer mellom formings- og idrettsaktiviteter, bading, fisking, soling og fritid. De har selvsagt sine egne bibeltimer og øver inn sin egen dans til avslutningsshowet U2π . Høydepunktet er ofte torsdagskvelden da de arrangerer den store gulljakten i skogen sent om kvelden.


U2: FOR 14-18 ÅRINGER (FOR DEG SOM SKAL OPP I 9., 10. KLASSE, 1. OG 2. VIDEREGÅENDE) 

U2 er spekket med kjekt program. Det er aktiviteter og opplegg knyttet til drama, musikk, sang, dans og idrett. Disse foregår både inne og ute. Ungdommene pleier sammen å sette opp et show fredag kveld som kalles U2π. Denne øver de til gjennom uka i et stort felleskor og i grupper som forbereder ulike innslag. Et av leirens mange høydepunkt både for de som deltar og de som ser på! På kveldene har ungdomsleirene egne kveldskroer.


U3: 18 ÅR + (FOR DEG SOM SKAL OPP I 3. KLASSE PÅ VIDEREGÅENDE) 

Både U2 og U3 deltar på fellesaktiviteter i leiren som Globalløp/Globalmarked og idrettsaktiviteter, men har egne Tro&Liv-timer. Ungdommer på U3 hjelper ofte litt til på barnegrupper eller i programposter som Plukk en post, men har MYE tid til å kose seg i fellesskapet i U3-leiren. Ungdommene spiser fellesmåltider inne på folkehøyskolen og har egen sal med scene. Det er mulig å melde seg på U2, U3 og U4 som enkeltdeltager, uten å reise med familien. 


UNGE VOKSNE - UV  (FOR DEG OVER 21 ÅR)

Fra 2022 startet  vi også en egen leir for unge voksne , fra 21 år! Det er egne Tro&Liv-timer også for Unge Voksne og deltakerne her hjelper også til i barnegrpper eller i programposter. Konseptet er fortsatt under utvikling, så her er det mulig å være med å forme hvordan dette skal bli!


Ta med telt til U2, U3 og UV!
Merk: Avtal gjerne hvem du skal bo i telt med på forhånd, men husk at det er lederne som har siste ord når det gjelder fordeling i teltene. Vi skal alle sørge for at ALLE har et telt å sove i. Det er både hjerterom og "teltrom" både på U1, U2,  U3 og UV! I U1 er det ferdig oppsatte lavvoer.


Praktisk info


Bo- og mataternativer

Sommertreff på Risøya åpner for å campe ute eller bo inne på Risøya folkehøgskole, og du kan velge om du vil tilberede maten selv eller om du vil betale for å gå til dekket bord.
Her har du alternativene: Bokstavene A-B-C finner dere igjen i påmeldingen.

 • A) Overnatting på tomannsrom i Risøya folkehøgskoles hovedbygg eller litt større rom i Skipperstua. Plass til 1-2 madrasser på gulvet. To tomannsrom deler toalett, bad og kjøkkenkrok (dubletter) Noen få tremannsrom finnes også. Alle måltider i skolens spisesal er inkludert i prisen. Sengetøy medbringes eller leies (kr 100,- pr. sett).

 • B) Camping i medbrakt telt, campingvogn eller båt. Alle måltider inkludert i prisen. Det er sanitæranlegg på teltområdet. Teltområdet ligger ca. 300 m fra folkehøyskolen og bare 150 meter fra hallen hvor de fleste fellessamlingene holdes.

 • C) Camping i medbrakt telt, campingvogn eller båt. Kun et fellesmåltid (fredag) inkludert.

 • U1-2-3-4: Deltakerne bor i telt på eget leirområde. Alle måltider er inkludert i prisen.

Dugnadsleir

Som en del av en leir og et feriefellesskap er det noen oppgaver vi trenger en håndsrekning fra deg for å få gjennomført. Greie, konkrete oppgaver som f.eks. vaffelsteking til kveldskro, nattevakt to timer en kveld i ungdomsleirene, vakt ved båtutlån, bassengvakt, lystenner i fjellkirka, grilling, registrering på globalløpet, kioskvakt i campen og lignende. Dette gir deg sjansen til å bli kjent med nye gjennom en liten dugnadsinnsats. Du bidrar til en vellykket leir hvor alle har en plass i fellesskapet! Du foreslår selv hvilke dugnadsoppgaver som kan passe for deg når du melder deg på.


Innsjekk og utsjekk

 • Det offisielle programmet på Risøya starter mandag. Campen er åpen, så for deg som skal bo i telt/vogn eller båt er det mulig å komme tidligere. Dette betaler du for  til folkehøyskolen når du kommer.

 • MANDAG kl 15:00-17:00  Innsjekk for alle - både de som bor inne og campere. 

 • Kl 17:00: Informasjonsmøte for de som er på leiren for første gang. 

 • Kl 17:30: orienteringsmøte for foresatte på U1. 

 • Kl 18:00-19:00: Middagsservering. 

 • Kl 19:30: Åpningsshow 

 • LØRDAG kl 10-11 avslutningsshow, pakke sammen, takk og farvel for i år.   

PRISER 

OBS! kr 500 i rabatt for alle førstegangsdeltakere! 
Barn 0-3 år: Gratis
Barn 4-11 år: kr 1630 (ute), kr 3010 (inne)
U1-ungdom: kr 3150
U2-ungdom: kr 3540
U3-ungdom: kr 3540
Unge voksne:kr 2210 (ute), kr 4830 (inne)
Voksne: kr 2710 (ute), kr 4830 (inne)
Evt. rabatter, som rabatt for tidlig påmelding og for førstegangsdeltakelse trekkes fra.
Det finnes valgfrie tillegg som kan øke totalprisen. Dette vil bli synlig underveis i påmeldingen.

I tillegg vil det i år være mulig å bidra til å gjøre leiren billigere for andre. I påmeldingen har vi lagt til et felt for valgfri støttesum, altså en mulighet for å betale noe ekstra for at andre skal få mulighet til å delta.

 DELTAKERFOND 
Økonomi skal ikke være til hinder for å delta på arrangementer i KFUK-KFUM! Ta kontakt med oss, så finner vi en god løsning så du får være med. 


TIDLIG ANKOMST

Dersom du skal bo ute i medbragt telt/campingvogn/bobil/båt kan du komme før leiren starter. Risøya Folkehøyskole driver sommercamp fram til leiren starter, og tar i mot gjester som en vanlig campingplass. Dette betales for ved ankomst direkte til folkehøyskolen. For dem som skal bo inne på folkehøyskolen er det ikke mulig å få rom før mandag kl. 15.00. U-leirene settes heller ikke opp før mandagen.

til toppen
Ikon

Vi bruker informasjonskapsler for å samle brukerstatistikk fra nettsiden vår. Statistikken benytter vi for å gjøre brukeropplevelsen på nettsiden bedre. Les mer