ikon Min Connect

Våre viktige støttespillere

Sist oppdatert: 8. november 2021

Møt noen av våre flotte ambassadører


Her kan du lese historier fra mange av våre støttespillere, medlemmer, frivillige og ansatte. Alle med en felles bakgrunn fra KFUK-KFUM. En bakgrunn som på en eller annen måte har formet dem og livene deres. 


Som giver til KFUK-KFUM er det slike historier du er med å skape!
TUSEN TAKK!


Jonas Havaas Lorentzen

Gjennom KFUK-KFUM har jeg blitt opplært til å være den jeg er!

Jonas er en ung mann i begynnelsen av 20-åra. i 2002 var han på sin første leir med KFUK-KFUM. Da var han litt over to år gammel og fikk for første gang være med på det som etterhvert skulle bli et av hans beste ferieminner; sommerleir på Risøya. 

Jonas forteller om sommerleire med venner fra hele landet, barnegrupper og ungdomsgrupper, bading, fotball, aktiviteter og samhold. Da ungdomstiden kom fikk han bo på egen ungdomscamp, og de satt opp show med sang, dans og band. Alle fikk være med. Jonas husker også tilbake på samtalegrupper hvor ungdommene ble oppfordret til å reflektere over og ta standpunkt i store spørsmål innen tro og etikk. Til å stå for det man mente. 

Etterhvert ble Jonas med som leder på Risøya, og i 2021 skal han ha ansvar for idrettsdagen. Jonas tar idag en bachelorgrad i frivillighet i idrett, -noe som kanskje kan lede til en jobb i KFUK-KFUM etterhvert? 

Jonas er takknemlig for tiden i KFUK-KFUM og han kommer alltid til å ha et hjerte i og for organisasjonen. Da han fylte år i mars ønsket han seg gaver til KFUK-KFUMs arbeid på facebook. Hvis du har lyst til å gjøre som Jonas kan du enkelt gjøre det her.


Silje Mathea Kleftås Nygård

Silje Mathea jobber idag i KFUK-KFUM, og her forteller hun sin historie.

Året er 2001.  Jeg er en sjenert og usikker 14-åring som går på Hersleb skole på Tøyen i Oslo. Hjemme hos meg var vi ikke kristne, og jeg kunne nok mer om andre religioners tradisjoner enn de kristne. Likevel sendte mamma meg til kirken for å være med på konfirmasjonsundervisning. For å være ærlig så syns jeg det var litt kjedelig, men det skjedde allikevel noe som skulle endre meg, den usikre 14-åringen, for alltid.

Jeg ble invitert på øvelse med Løkka Ten Sing. På Ten Sing ble jeg tatt på alvor, jeg ble vist tillit, jeg fikk lederansvar og jeg ble sett for den jeg var. De kommende årene i Løkka Ten Sing definerte meg, min tro og min framtid! 

20 år senere er jeg utdannet prest og jobber i KFUK-KFUM. Jeg tror ikke min historie er unik, for det er sånn KFUK-KFUM-teologien er: Vi er gode på å tenke “mennesket først, så kristen”. Ved å tenke menneske først, så kristen, så tar man barn og unges virkelighet på alvor. Akkurat som Jesus gjorde. Han så menneskene slik de var, og han pratet slik at tilhørerne forsto ut fra sine forutsetninger. Jesus tok tilhørernes daglige liv og problemer på alvor, og det må vi også gjøre gjennom barne- og ungdomsarbeidet vårt. Vi skal se hvert barn og hver ungdom, -slik at de kan være seg selv og stå opp for andre!


Jan Høifødt

Kjære KFUK-KFUM,
Med dette vil jeg gjerne takke dere, KFUK-KFUM, for det gode arbeidet dere gjør for ungdommen i landet vårt og i vår kirke. Dere har og har hatt en profil som har appellert til mange og ført utallige unge til en kristen tro og livsholdning.

Jeg er selv et eksempel på nettopp det. Kom med i ungdomsklubben «Kuffen» i Sandefjord like etter konfirmasjon. Ble aktiv og fikk en flott ungdomstid, et møtested på lørdagskveldene og sommerleirer på Knattholmen. Der møtte jeg også henne som skulle bli kona mi.

Slik begynner et brev fra Jan Høifødt. Høifødt er nå pensjonist og har flyttet til sin barndoms by Sandefjord etter mange år som prest blant annet på Svalbard og i Karasjok. Høifødt er en ekte KFUK-KFUM’er og han har overført mye av dette til sine slektninger, blant annet var hans bror en av de første som gikk på Rønningen folkehøyskole. Høifødt utdannet seg til lærer, men fikk etterhvert prestekallet, noe han selv mener har bakgrunn i tiden i KFUK-KFUM som hjalp han å vokse i troen. 

Har altså mye å være takknemlig for, og ønsker Guds velsignelse over arbeidet dere gjør. Stå på, dere er viktige!

- avslutter Høifødt i sitt brev. 

Jan Høifødt sin historie er flott, og vi er takknemlige for at hans tid i KFUK-KFUM har vært med å forme han i så stor grad. Vi vet at det er mange flere som Jan Høifødt, -som har blitt preget av ungdomstiden i KFUK-KFUM. 


til toppen
Ikon

Vi bruker informasjonskapsler for å samle brukerstatistikk fra nettsiden vår. Statistikken benytter vi for å gjøre brukeropplevelsen på nettsiden bedre. Les mer