ikon Min Connect

6 råd til deg som vil starte noe for ungdom

Sist oppdatert: 8. november 2021

Hva trenger ungdom der du bor?

Mange ønsker å gjøre en forskjell i lokalsamfunnet, og det kan være fristende og velge den første og beste ideen som dukker opp. Onsdag 20. oktober var det Trosopplæringskonferanse og KFUK-KFUM har sammen med Blå Kors, Kirkelig Arbeidsgiverorganisasjon, Norges Kristne Råd, Den norske kirke og Metodistkirken skapt en veileder til deg som vil starte noe for ungdom.

Veilederen består av seks råd og ulike tips du kan følge for å komme i gang.









først hvem, så hva

Det første rådet i veilederen er KFUK-KFUMs fremgangsmåte “FØRST HVEM SÅ HVA - en kartlegging av behov og muligheter”. Før du starter opp et nytt tiltak eller aktivitetstilbud bør du vite HVEM du skal nå, og HVA behovet deres er. Kartlegging av behov og muligheter gjør deg i stand til å ta pulsen på barn og unges liv i den lokale virkeligheten hvor de bor. 

Den innsikten får du ved å samle kunnskap og erfaringer fra ulike kilder enten det er rapporter, studier eller annen dokumentasjon. Du kan også snakke med relevante nøkkelpersoner som kan hjelpe deg å få en snarvei til innsikt. For eksempel personer fra skole, politi, barnevern, helsetilbud, frivillighet, næringsliv og lokalpolitikere.

  • Hvilke forventninger har disse nøkkelpersonene til virksomheten du representerer? Hvilke utfordringer ønsker de å jobbe sammen med dere om?
  • Hva trenger ungdom der du bor? Hvilke behov blir ikke møtt av eksisterende tilbud?
  • Hva er mulighetsrommet? Hvilke ressurser blir ikke tatt i bruk? For eksempel bygg som står ubrukt, mennesker som kan bli utfordret til å bidra, og så videre.  

drømmebydelen: løren

Et godt eksempel på dette er Lørenprosjektet: høsten 2021 ble 10 ungdommer ansatt for å sammen finne ut av hvordan de kan skape drømmebydelen for ungdom. Sammen skal de lede og teste ut aktiviteter for andre unge på Løren i Oslo.

 - Målet er å samskape gode, varige aktiviteter som gjør at ungdom får lyst til å delta i eget nærmiljø, sier prosjektleder Sandra Skretting fra Foreningen Pådriv. 

KFUK-KFUM Forandringshuset, kirken og sosiale entreprenører samarbeider med ungdommene i dette prosjektet. Dette prosjektet kan du lese mer om her.


til toppen
Ikon

Vi bruker informasjonskapsler for å samle brukerstatistikk fra nettsiden vår. Statistikken benytter vi for å gjøre brukeropplevelsen på nettsiden bedre. Les mer