ROTI - EN MATRETT FRA SRI LANKA
Ved å tilberede og dele denne enkle og smakfulle retten lærer barn/ungdom noe om hvordan jevnaldrende på Sri Lanka lever.
MÅL
Hensikten med denne aktiviteten er å lage god mat sammen og å lære noe om hvordan barn og unge på Sri Lanka lever. Dette er en smakfull liten rett som helst bør inngå som en del av et måltid.
TID:
Mellom (30-90 min)
DETTE TRENGER DU
- 500 g hvetemel
- 150 g kokosmasse
- 2 egg
- 1 ts salt
- 2 ss olje
- Ca. 3/4 dl vann
- En bolle
- En panne
- Bål eller komfyr
SLIK GJØR DU DET
Begynn med å sikte melet i en bolle. Bland mel, salt og kokosmasse. Ha i egg og olje og kna deigen sammen. Ha så i vann litt etter litt. Kna deigen til den får en fin konsistens. Den skal ikke være klissete. Deigen deles så i 12 emner som trykkes flate. Stek rotiene gyldne i stekepanne eller takke på middels varme. Det kan være lurt å ha litt olje i panna før du steker dem slik at de ikke henger igjen på underlaget. Rotien kan serveres til ris og curry, eller spises med syltetøy og ost.
Det er mulig å lage ulike varianter ved å tilsette f.eks. chili, løk eller paprika. Løk og paprika bør da brunes litt i stekepanne før det tilsettes rotideigen.
▲