Gå til hovedinnhold ikon

MATRETT: ROTI - EN MATRETT FRA SRI LANKA

Ved å tilberede og dele denne enkle og smakfulle retten lærer barn/ungdom noe om hvordan jevnaldrende på Sri Lanka lever.

MÅL

Hensikten med denne aktiviteten er å lage god mat sammen og å lære noe om hvordan barn og unge på Sri Lanka lever. Dette er en smakfull liten rett som helst bør inngå som en del av et måltid. 

TID:

Mellom (30-90 min) 

DETTE TRENGER DU

  • 500 g hvetemel 
  • 150 g kokosmasse 
  • 2 egg 
  • 1 ts salt 
  • 2 ss olje 
  • Ca. 3/4 dl vann 
  • En bolle 
  • En panne 
  • Bål eller komfyr

SLIK GJØR DU DET

Begynn med å sikte melet i en bolle. Bland mel, salt og kokosmasse. Ha i egg og olje og kna deigen sammen. Ha så i vann litt etter litt. Kna deigen til den får en fin konsistens. Den skal ikke være klissete. Deigen deles så i 12 emner som trykkes flate. Stek rotiene gyldne i stekepanne eller takke på middels varme. Det kan være lurt å ha litt olje i panna før du steker dem slik at de ikke henger igjen på underlaget. Rotien kan serveres til ris og curry, eller spises med syltetøy og ost. 

Det er mulig å lage ulike varianter ved å tilsette f.eks. chili, løk eller paprika. Løk og paprika bør da brunes litt i stekepanne før det tilsettes rotideigen. 

til toppen
Ikon